Kotivinkki

Hunajaiset uunijuurekset – helppo syksyinen lisuke

55 min
0
0

Hunajaiset uunijuurekset – helppo syksyinen lisuke

KA
0
0
Hunajaiset uunijuurekset ovat herkullinen ja helppo kasvislisäke ruokapöytään.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (6-8 annosta)

  • 400–500 gpalsternakkaa
  • 400-500 gporkkanaa
  • 400-500lanttua
  • 4-5 gpientä punasipulia
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1–1 ½ tlsuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1 tlrosmariinia
  • 2-3 rklhunajaa

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN35 min

1. Kuori ja leikkaa lanttu, porkkana ja palsternakka paloiksi, joiden koko on noin 2–3 cm x 2–3 cm.

2. Kuori sipulit ja jätä ne kokonaisiksi, tai jos sipulit ovat isompia, leikkaa ne halki niin, että ne pysyvät kannastaan koossa.

3. Laita kaikki kasvikset kulhoon. Lisää öljy ja mausteet ja sekoita.

4. Kumoa kasvikset leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200–225-asteisen uunin keskitasolla 35–40 minuuttia tai kunnes juurekset ovat pehmeitä. Kääntele kasviksia puolessa välissä kypsennystä. Tarjoa hunajaiset uunijuurekset lämpiminä.

Suosittelemme myös näitä:

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä