


Hunajaiset uunijuurekset – helppo syksyinen lisuke
55 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 35 min
Hunajaiset uunijuurekset ovat herkullinen ja helppo kasvislisäke ruokapöytään.
Reseptin ainekset
6–8 annosta
400–500 g
palsternakkaa
400–500 g
porkkanaa
400–500
lanttua
4–5 g
pientä punasipulia
2 rkl
rypsiöljyä
1–1 ½ tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1 tl
rosmariinia
2–3 rkl
hunajaa
Hunajaiset uunijuurekset – ohje:
- Kuori ja leikkaa lanttu, porkkana ja palsternakka paloiksi, joiden koko on noin 2–3 cm x 2–3 cm.
- Kuori sipulit ja jätä ne kokonaisiksi, tai jos sipulit ovat isompia, leikkaa ne halki niin, että ne pysyvät kannastaan koossa.
- Laita kaikki kasvikset kulhoon. Lisää öljy ja mausteet ja sekoita.
- Kumoa kasvikset leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200–225-asteisen uunin keskitasolla 35–40 minuuttia tai kunnes juurekset ovat pehmeitä. Kääntele kasviksia puolessa välissä kypsennystä. Tarjoa hunajaiset uunijuurekset lämpiminä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat