


Kuusileivoksissa maistuu suloinen suklaa ja suolainen pistaasi – browniekakku pukeutuu juhlan kunniaksi ikivihreään asuun
13 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 12 h 30 min
Monen herkkusuun suosikki browniekakku koristellaan ja pilkotaan kuusileivoksiksi. Kuuset syntyvät vaivattomasti, kun leikkaat pyöreän kakun sektoreiksi. Loppusilaus tehdään tomusokerikuorrutuksella ja koristerakeilla.
Reseptin ainekset
8 annosta
Pistaasibrownie
150 g
voita tai leivontamargariinia
150 g
tummaa suklaata
1 dl
kuorittuja pistaasipähkinöitä
3
munaa
1½ dl
sokeria
1½ dl
tomusokeria
1½ dl
vehnäjauhoja
½ dl
kaakaojauhetta
Koristelu
3 dl
tomusokeria
2–3 rkl
maitoa tai kermaa
vihreää elintarvikeväriä
suolatikkuja
koristerakeita
- Mittaa voi ja paloittele suklaa kattilaan. Sulata matalalla lämmöllä ja sekoita tasaiseksi. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Rouhi pistaasit karkeasti.
- Vatkaa munat ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Kaada suklaa-voiseos vaahtoon koko ajan vatkaten. Yhdistä jauhot, tomusokeri ja kaakaojauhe. Sekoita jauhoseos ja pistaasirouhe taikinaan nuolijalla käännellen.
- Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (Ø 20 cm). Paista 175 asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla 30 minuuttia.
- Anna brownien jäähtyä mieluiten yön yli jääkaapissa.
- Leikkaa brownie kolmiopaloiksi ja irrota leivinpaperista vadille. Työnnä halutessasi jäätelötikut paloihin.
- Sekoita tomusokerikuorrutus. Ota kolmannes erikseen ja värjää se vihreäksi.
- Levitä valkoista kuorrutetta kakkupalojen pintaan. Aseta suolatikut puun rungoksi ja pursota kuuset vihreällä kuorrutuksella. Viimeistele koristerakeilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat