Kurpitsasose – helppo perusohje säilöntään
1 h
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
45 minKurpitsasose on vastaus, kun kasvimaan oranssit pallerot kypsyvät kerralla. Paloittele kurpitsat, paahda palat uunissa ja soseuta. Pakasta valmis kurpitsasose kätevinä annoksina, niin sinulla on herkullista raaka-ainetta ruoanlaittoon ja leivontaan koko talven ajan!
KA
VE
LA
MA
MU
4.8
Kuvat
Julkaistu 20.9.2018

Kurpitsasose – helppo perusohje säilöntään
Reseptin ainekset (700 g)
Kurpitsasose
- 1kurpitsa (keskikokoinen, 2 kg)
Kurpitsasose – ohje:
- Huuhtele ja kuivaa kurpitsa. Voit kypsentää kurpitsan kuorineen, sillä pehmeä hedelmäliha irtoaa helposti paahtuneesta kuoresta.
- Paloittele kurpitsa ja paahda 200-asteisessa uunissa 30–45 minuuttia, kunnes palat pehmenevät. Anna jäähtyä ja irrota kuoret.
- Surauta kurpitsa sauvasekoittimella soseeksi. Uunissa enin neste haihtuu ja valmiista soseesta tulee tiivistä. Pienehköstä hokkaido- tai myskikurpitsasta (2 kg) tulee noin 700 g kurpitsasosetta.
Vinkki!
Sosetta kannattaa valmistaa kerralla paljon ja pakastaa osa.

Kurpitsa-vuohenjuustopiirakka on syksyisten illanistujaisten suolainen herkkupala
Maku

Kurpitsa-pekonikierteet – tuttu pasteija hurmaa uudella ulkomuodollaan
Maku

Kurpitsakuppikakut kinuskikuorrutteella
Maku

Kurpitsa-ricottagalette
Maku

Valkosuklaalla kuorrutettu kurpitsakakku
Maku

Kurpitsasämpylät
Maku

Kurpitsakierrepullat
Maku

Kurpitsajuustokakku
Maku