Kurpitsasose – helppo perusohje säilöntään
1 h
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
45 minKurpitsasose on vastaus, kun kasvimaan oranssit pallerot kypsyvät kerralla. Paloittele kurpitsat, paahda palat uunissa ja soseuta. Pakasta valmis kurpitsasose kätevinä annoksina, niin sinulla on herkullista raaka-ainetta ruoanlaittoon ja leivontaan koko talven ajan!
KA
VE
4.5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 20.9.2018

Kurpitsasose – helppo perusohje säilöntään
Ainekset (700 g)
Kurpitsasose
- 1kurpitsa (keskikokoinen, 2 kg)
Kurpitsasose valmistuu näin:
- Huuhtele ja kuivaa kurpitsa. Voit kypsentää kurpitsan kuorineen, sillä pehmeä hedelmäliha irtoaa helposti paahtuneesta kuoresta.
- Paloittele kurpitsa ja paahda 200-asteisessa uunissa 30–45 minuuttia, kunnes palat pehmenevät. Anna jäähtyä ja irrota kuoret.
- Surauta kurpitsa sauvasekoittimella soseeksi. Uunissa enin neste haihtuu ja valmiista soseesta tulee tiivistä. Pienehköstä hokkaido- tai myskikukurpitsasta (2 kg) tulee noin 700 g kurpitsasosetta.
Vinkki!
Sosetta kannattaa valmistaa kerralla paljon ja pakastaa osa.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
4.5