Maku

Kurpitsasose – helppo perusohje säilöntään

1 h
{
Aktiivinen15 min
Passiivinen45 min
Kurpitsasose on vastaus, kun kasvimaan oranssit pallerot kypsyvät kerralla. Paloittele kurpitsat, paahda palat uunissa ja soseuta. Pakasta valmis kurpitsasose kätevinä annoksina, niin sinulla on herkullista raaka-ainetta ruoanlaittoon ja leivontaan koko talven ajan!
KA
VE
4.5
0
Kuvat Jasmin Raitakari


Ainekset (700 g)

Kurpitsasose

  • 1kurpitsa (keskikokoinen, 2 kg)
Tulosta

Kurpitsasose valmistuu näin:

  1. Huuhtele ja kuivaa kurpitsa. Voit kypsentää kurpitsan kuorineen, sillä pehmeä hedelmäliha irtoaa helposti paahtuneesta kuoresta.
  2. Paloittele kurpitsa ja paahda 200-asteisessa uunissa 30–45 minuuttia, kunnes palat pehmenevät. Anna jäähtyä ja irrota kuoret.
  3. Surauta kurpitsa sauvasekoittimella soseeksi. Uunissa enin neste haihtuu ja valmiista soseesta tulee tiivistä. Pienehköstä hokkaido- tai myskikukurpitsasta (2 kg) tulee noin 700 g kurpitsasosetta.

Vinkki!

Sosetta kannattaa valmistaa kerralla paljon ja pakastaa osa.

MITÄ PIDIT?
4.5