


Kurpitsasose – helppo perusohje säilöntään
1 h 0 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 45 min
Kurpitsasose on vastaus, kun kasvimaan oranssit pallerot kypsyvät kerralla. Paloittele kurpitsat, paahda palat uunissa ja soseuta. Pakasta valmis kurpitsasose kätevinä annoksina, niin sinulla on herkullista raaka-ainetta ruoanlaittoon ja leivontaan koko talven ajan!
Reseptin ainekset
700 g
Kurpitsasose
1
kurpitsa (keskikokoinen, 2 kg)
Kurpitsasose – ohje:
- Huuhtele ja kuivaa kurpitsa. Voit kypsentää kurpitsan kuorineen, sillä pehmeä hedelmäliha irtoaa helposti paahtuneesta kuoresta.
- Paloittele kurpitsa ja paahda 200-asteisessa uunissa 30–45 minuuttia, kunnes palat pehmenevät. Anna jäähtyä ja irrota kuoret.
- Surauta kurpitsa sauvasekoittimella soseeksi. Uunissa enin neste haihtuu ja valmiista soseesta tulee tiivistä. Pienehköstä hokkaido- tai myskikurpitsasta (2 kg) tulee noin 700 g kurpitsasosetta.
Vinkki!
Sosetta kannattaa valmistaa kerralla paljon ja pakastaa osa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat