Maku

Kurpitsapiirakka

1 h 15 min
4.1
4

Kurpitsapiirakka

Teksti Sonja Blåberg
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

Pohja

  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 100 gvoita
  • 2 tlsokeria
  • 1 tlkanelia
  • 1/2 tlsuolaa
  • 3 rklvettä

Täyte

  • 500 gkurpitsaa (soseutettuna)
  • 3 kplmunaa
  • 2 dlkermaviiliä
  • 2 dlfariinisokeria
  • 2 tlinkivääriä
  • 2 tlkanelia
  • 1 tlmuskottipähkinää
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlneilikkaa

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN50 min

Nypi jauhot, rasva ja mausteet murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Taputtele taikina piirasvuoan pohjalle ja nosta vuoka jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Pistele jäähtynyt pohja haarukalla ja paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Sekoita täytteen ainekset tasaiseksi seokseksi ja kaada täyte piirakkapohjan päälle. Paista kurpitsapiirakkaa 175 asteessa noin 50 minuuttia.

•Tarjoile kurpitsapiirakka lämpimänä tai kylmänä jäätelön, konjakilla maustetun kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä