Helppo kurpitsapiirakka – luottoreseptisi syksyn herkkuhetkiin
1 h 15 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
50 minHelppo kurpitsapiirakka valmistuu syksyn herkkupöytään käden käänteessä. Mausteinen piirakka on parhaimmillaan, kun tarjoat sen jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
3.9
Kuvat
Julkaistu 23.9.2007

Helppo kurpitsapiirakka – luottoreseptisi syksyn herkkuhetkiin
Reseptin ainekset (10 annosta)
Pohja
- 3 dlvehnäjauhoja
- 100 gvoita
- 2 tlsokeria
- 1 tlkanelia
- ½ tlsuolaa
- 3 rklvettä
Täyte
- 500 gkurpitsaa (soseutettuna)
- 3munaa
- 2 dlkermaviiliä
- 2 dlfariinisokeria
- 2 tlinkivääriä
- 2 tlkanelia
- 1 tlmuskottipähkinää
- ½ tlsuolaa
- ¼ tlneilikkaa
Helppo kurpitsapiirakka – ohje:
- Nypi jauhot, rasva ja mausteet murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
- Taputtele taikina piirasvuoan pohjalle ja nosta vuoka jääkaappiin puoleksi tunniksi.
- Pistele jäähtynyt pohja haarukalla ja paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 10 minuuttia.
- Sekoita täytteen ainekset tasaiseksi seokseksi ja kaada täyte piirakkapohjan päälle. Paista kurpitsapiirakkaa 175 asteessa noin 50 minuuttia.
Vinkki!
- Tarjoa kurpitsapiirakka lämpimänä tai kylmänä jäätelön, konjakilla maustetun kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kanssa.
- Etkö löytänyt toivomaasi reseptiä? Katso sivustomme suosituin kurpitsapiirakan ohje täältä!

Amerikkalainen kurpitsapiirakka (Libby’s Pumpkin Pie) – leivo herkullinen klassikko syksyn juhliin
Maku

Syksyinen juustokakku maistuu kurpitsalta ja kinuskilta – täydellinen makuyhdistelmä on samaan aikaan makea ja mausteinen
Maku

Kurpitsakierrepullat
Maku

Kurpitsaiset juustokakkupalat – mehevästä ja kuohkeasta levystä riittää useammallekin herkkusuulle
Kotivinkki

Kurpitsaleipä – kranssin muotoon leivottu herkku on kuin luotu jaettavaksi!
Kotivinkki

Makea kurpitsapiirakka – keksipohja ja mausteinen täyte ovat täydellinen yhdistelmä
Kotivinkki

Kurpitsa-pekaanipähkinäleipä (Pumpkin & Pecan Bread)
Maku

Valkosuklaalla kuorrutettu kurpitsakakku
Maku