Maku

Helppo kurpitsapiirakka – luottoreseptisi syksyn herkkuhetkiin

1 h 15 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
50 min
Helppo kurpitsapiirakka valmistuu syksyn herkkupöytään käden käänteessä. Mausteinen piirakka on parhaimmillaan, kun tarjoat sen jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
3.9
4
Julkaistu: 23.9.2007


Ainekset (10 annosta)

Pohja

  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 100 gvoita
  • 2 tlsokeria
  • 1 tlkanelia
  • ½ tlsuolaa
  • 3 rklvettä

Täyte

  • 500 gkurpitsaa (soseutettuna)
  • 3munaa
  • 2 dlkermaviiliä
  • 2 dlfariinisokeria
  • 2 tlinkivääriä
  • 2 tlkanelia
  • 1 tlmuskottipähkinää
  • ½ tlsuolaa
  • ¼ tlneilikkaa
Tulosta

Helppo kurpitsapiirakka valmistuu näin:

  1. Nypi jauhot, rasva ja mausteet murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
  2. Taputtele taikina piirasvuoan pohjalle ja nosta vuoka jääkaappiin puoleksi tunniksi.
  3. Pistele jäähtynyt pohja haarukalla ja paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 10 minuuttia.
  4. Sekoita täytteen ainekset tasaiseksi seokseksi ja kaada täyte piirakkapohjan päälle. Paista kurpitsapiirakkaa 175 asteessa noin 50 minuuttia.

Vinkki!

4 kommenttia