


Helppo kurpitsapiirakka – luottoreseptisi syksyn herkkuhetkiin
1 h 15 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 50 min
Helppo kurpitsapiirakka valmistuu syksyn herkkupöytään käden käänteessä. Mausteinen piirakka on parhaimmillaan, kun tarjoat sen jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Reseptin ainekset
10 annosta
Pohja
3 dl
vehnäjauhoja
100 g
voita
2 tl
sokeria
1 tl
kanelia
½ tl
suolaa
3 rkl
vettä
Täyte
500 g
kurpitsaa (soseutettuna)
3
munaa
2 dl
kermaviiliä
2 dl
fariinisokeria
2 tl
inkivääriä
2 tl
kanelia
1 tl
muskottipähkinää
½ tl
suolaa
¼ tl
neilikkaa
Helppo kurpitsapiirakka – ohje:
- Nypi jauhot, rasva ja mausteet murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
- Taputtele taikina piirasvuoan pohjalle ja nosta vuoka jääkaappiin puoleksi tunniksi.
- Pistele jäähtynyt pohja haarukalla ja paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 10 minuuttia.
- Sekoita täytteen ainekset tasaiseksi seokseksi ja kaada täyte piirakkapohjan päälle. Paista kurpitsapiirakkaa 175 asteessa noin 50 minuuttia.
Vinkki!
- Tarjoa kurpitsapiirakka lämpimänä tai kylmänä jäätelön, konjakilla maustetun kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kanssa.
- Etkö löytänyt toivomaasi reseptiä? Katso sivustomme suosituin kurpitsapiirakan ohje täältä!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat