Maku

Kurpitsamuffinit – mehevyyden salaisuus on kurpitsasose

50 min
VE
4.75
0

Kurpitsamuffinit valmistuvat mehevästi ilman voita kurpitsasoseesta. Mausta taikina kanelilla ja kardemummalla, lisää pinnalle tuorejuustoseos ja paista. Herkuttelu voi alkaa!
Tulosta
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (12 kpl)

Taikina

  • 1 dlrypsiöljyä
  • 4 rklvaahterasiirappia
  • 4 dlkurpitsasosetta
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 2 dlmuscovadosokeria (tai fariinisokeria)
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 rklkanelia
  • 1 tlkardemummaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1sitruunan raastettu kuori

Pinnalle

  • 100 gsoijatuorejuustoa
  • 4 rkltomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN25 min

Kurpitsamuffinit leivotaan näin:

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Sekoita öljy, siirappi ja kurpitsasose kulhossa. Sekoita kuivat aineet sekä sitruunankuori toisessa kulhossa. Yhdistä ainekset taikinaksi nopeasti sekoittaen.
  3. Lusikoi taikina muffinivuokiin.
  4. Notkista soijatuorejuusto. Sekoita siihen sokeritt. Lusikoi jokaisen muffinin päälle nokare valkoista seosta. Kääntele ja tee kierteitä grillitikulla.
  5. Paista kurpitsamuffineja 200 asteessa noin 25 minuuttia.
  1. Vinkki!

Kurpitsasose valmistuu kätevimmin uunissa.

MITÄ PIDIT?
4.75