Kurpitsamuffinit – mehevyyden salaisuus on kurpitsasose
vegaani
kasvis
laktoositon
maidoton
munaton
50 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 25 min
Kurpitsamuffinit valmistuvat mehevästi ilman voita kurpitsasoseesta. Mausta taikina kanelilla ja kardemummalla, lisää pinnalle tuorejuustoseos ja paista. Herkuttelu voi alkaa!

Reseptin ainekset 12 kpl
Taikina
1 dlrypsiöljyä
4 rklvaahterasiirappia
4 dlkurpitsasosetta
5 dlvehnäjauhoja
2 dlmuscovadosokeria (tai fariinisokeria)
2 tlleivinjauhetta
1 rklkanelia
1 tlkardemummaa
1/2 tlsuolaa
1sitruunan raastettu kuori
Pinnalle
100 gsoijatuorejuustoa
4 rkltomusokeria
2 tl vaniljasokeria
Kurpitsamuffinit – ohje:
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Sekoita öljy, siirappi ja kurpitsasose kulhossa. Sekoita kuivat aineet sekä sitruunankuori toisessa kulhossa. Yhdistä ainekset taikinaksi nopeasti sekoittaen.
- Lusikoi taikina muffinivuokiin.
- Notkista soijatuorejuusto. Sekoita siihen sokeritt. Lusikoi jokaisen muffinin päälle nokare valkoista seosta. Kääntele ja tee kierteitä grillitikulla.
- Paista kurpitsamuffineja 200 asteessa noin 25 minuuttia.
- Vinkki!
Kurpitsasose valmistuu kätevimmin uunissa.