Kurpitsakakku – porkkanakakun serkku paistuu helposti uunipellillä
1 h
{
Aktiivinen
40 minPassiivinen
20 minKurpitsakakku on syksyn helpoin leivonnainen: paista pohja uunipellillä, levitä päälle tuorejuustokuorrute ja koristele lakuilla. Valmista on!
KA
3.8
Kuvat
Julkaistu 5.10.2018

Kurpitsakakku – porkkanakakun serkku paistuu helposti uunipellillä
Reseptin ainekset (12 palaa)
Kurpitsakakku
- 200 gkurpitsaa (paloiteltuna)
- 2 dlvettä (keittämiseen)
Pohja
- 2munaa (L-koko)
- 1 dlkidesokeria
- 1 dlfariinisokeria
- 1 tlvaniljasokeria
- 1 dlrypsiöljyä
- 2 1/2 dlvehnäjauhoja
- 2 tlleivinjauhetta
- 1 tlkanelia
- 1 tlkardemummaa (jauhettua)
- 1/2 tlsuolaa
Kuorrute
- 150 gmaustamatonta tuorejuustoa
- 50 gpehmeää voita
- 3 dltomusokeria
- 1 tlvaniljasokeria
- 1–2 rklsitruunamehua
Koristelu
- 1 tloransseja koristerakeita
- 1 dlenglanninlakuja
Kurpitsakakku – ohje:
- Aloita kurpitsasoseesta. Pane kurpitsanpalat ja vesi kattilaan. Keitä kurpitsa pehmeäksi. Siivilöi vesi pois ja soseuta se sauvasekoittimella.
- Vaahdota munat ja sokeri. Lisää öljy ja kurpitsasose.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan.
- Levitä taikina reunalliselle uunipellille (25 x 40 cm) leivinpaperin päälle. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
- Sekoita kuorrutteen ainekset kulhossa sähkövatkaimella. Levitä kuorrute pohjan päälle.
- Koristele kurpitsakakku rakeilla ja lakuilla. Leikkaa paloiksi ja tarjoile.

Kurpitsakierrepullat
Maku

Gluteeniton kurpitsaleipä – suolaisenmakea brunssiherkku lainaa mausteensa banaanileivältä
Maku

Kurpitsa-pekonikierteet – tuttu pasteija hurmaa uudella ulkomuodollaan
Maku

Kurpitsa-vuohenjuustopiirakka on syksyisten illanistujaisten suolainen herkkupala
Maku

Kurpitsasose – helppo perusohje säilöntään
Maku

Kurpitsakuppikakut kinuskikuorrutteella
Maku

Kurpitsa-ricottagalette
Maku

Valkosuklaalla kuorrutettu kurpitsakakku
Maku

Kurpitsajuustokakku
Maku