Maku

Kurpitsakakku – porkkanakakun serkku paistuu helposti uunipellillä

1 h
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
20 min
Kurpitsakakku on syksyn helpoin leivonnainen: paista pohja uunipellillä, levitä päälle tuorejuustokuorrute ja koristele lakuilla. Valmista on!
3.6
0


Ainekset (12 palaa)

Kurpitsakakku

  • 200 gkurpitsaa (paloiteltuna)
  • 2 dlvettä (keittämiseen)

Pohja

  • 2munaa (L-koko)
  • 1 dlkidesokeria
  • 1 dlfariinisokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 dlrypsiöljyä
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlkanelia
  • 1 tlkardemummaa (jauhettua)
  • 1/2 tlsuolaa

Kuorrute

  • 150 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 50 gpehmeää voita
  • 3 dltomusokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1–2 rklsitruunamehua

Koristelu

  • 1 tloransseja koristerakeita
  • 1 dlenglanninlakuja
Tulosta

Kurpitsakakku leivotaan näin:

  1. Aloita kurpitsasoseesta. Pane kurpitsanpalat ja vesi kattilaan. Keitä kurpitsa pehmeäksi. Siivilöi vesi pois ja soseuta se sauvasekoittimella.
  2. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää öljy ja kurpitsasose.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan.
  4. Levitä taikina reunalliselle uunipellille (25 x 40 cm) leivinpaperin päälle. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
  5. Sekoita kuorrutteen ainekset kulhossa sähkövatkaimella. Levitä kuorrute pohjan päälle.
  6. Koristele kurpitsakakku rakeilla ja lakuilla. Leikkaa paloiksi ja tarjoile.
MITÄ PIDIT?
3.6
Kommentoi »