Maku

Kurpitsakakku – porkkanakakun serkku paistuu helposti uunipellillä

1 h
5
0

Kurpitsakakku on syksyn helpoin leivonnainen: paista pohja uunipellillä, levitä päälle tuorejuustokuorrute ja koristele lakuilla. Valmista on!
Tulosta
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Timo Pyykkö

Ainekset (12 palaa)

Kurpitsakakku

  • 200 gkurpitsaa (paloiteltuna)
  • 2 dlvettä (keittämiseen)

Pohja

  • 2munaa (L-koko)
  • 1 dlkidesokeria
  • 1 dlfariinisokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 dlrypsiöljyä
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlkanelia
  • 1 tlkardemummaa (jauhettua)
  • 1/2 tlsuolaa

Kuorrute

  • 150 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 50 gpehmeää voita
  • 3 dltomusokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1–2 rklsitruunamehua

Koristelu

  • 1 tloransseja koristerakeita
  • 1 dlenglanninlakuja

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN20 min

Kurpitsakakku leivotaan näin:

Aloita kurpitsasoseesta. Pane kurpitsanpalat ja vesi kattilaan. Keitä kurpitsa pehmeäksi. Siivilöi vesi pois ja soseuta se sauvasekoittimella.

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää öljy ja kurpitsasose.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan.

Levitä taikina reunalliselle uunipellille (25 x 40 cm) leivinpaperin päälle. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

Sekoita kuorrutteen ainekset kulhossa sähkövatkaimella. Levitä kuorrute pohjan päälle.

Koristele kakku rakeilla ja lakuilla. Leikkaa paloiksi ja tarjoile.

MITÄ PIDIT?
5