


Kurpitsakakku – porkkanakakun serkku paistuu helposti uunipellillä
1 h 0 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 20 min
Kurpitsakakku on syksyn helpoin leivonnainen: paista pohja uunipellillä, levitä päälle tuorejuustokuorrute ja koristele lakuilla. Valmista on!
Reseptin ainekset
12 palaa
Kurpitsakakku
200 g
kurpitsaa (paloiteltuna)
2 dl
vettä (keittämiseen)
Pohja
2
munaa (L-koko)
1 dl
kidesokeria
1 dl
fariinisokeria
1 tl
vaniljasokeria
1 dl
rypsiöljyä
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
kanelia
1 tl
kardemummaa (jauhettua)
1/2 tl
suolaa
Kuorrute
150 g
maustamatonta tuorejuustoa
50 g
pehmeää voita
3 dl
tomusokeria
1 tl
vaniljasokeria
1–2 rkl
sitruunamehua
Koristelu
1 tl
oransseja koristerakeita
1 dl
englanninlakuja
Kurpitsakakku – ohje:
- Aloita kurpitsasoseesta. Pane kurpitsanpalat ja vesi kattilaan. Keitä kurpitsa pehmeäksi. Siivilöi vesi pois ja soseuta se sauvasekoittimella.
- Vaahdota munat ja sokeri. Lisää öljy ja kurpitsasose.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan.
- Levitä taikina reunalliselle uunipellille (25 x 40 cm) leivinpaperin päälle. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
- Sekoita kuorrutteen ainekset kulhossa sähkövatkaimella. Levitä kuorrute pohjan päälle.
- Koristele kurpitsakakku rakeilla ja lakuilla. Leikkaa paloiksi ja tarjoile.
Vinkki!
Maistuisiko myös mehevä porkkanakakku? Kurkkaa ikisuosittu porkkanakakun ohje!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat