Maku

Kurpitsacurry – lempeä curry lämmittää kuin sisäinen villapaita

45 min
{
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
Kurpitsacurry tuo viileisiin ilmoihin lämpöä ja herkullisia makuja. Uunissa paahdetut kurpitsat tekevät curryn mausta entistäkin herkullisemman. Kokeile kerran ja jää koukkuun!
VE
3.7
0


Ainekset (6 annosta)

  • 1myskikurpitsa (noin 1,3 kg)
  • 2sipulia
  • 2valkosipulin kynttä hienonnettuna
  • 2 tlmietoa currytahnaa (tuplaa määrä, jos haluat tulista currya)
  • 4 dlkookosmaitoa purkissa
  • 2 dlkasvislientä
  • 1 rkltuoretta inkivääriä raastettuna
  • öljyä paistamiseen

Paahdetut kikherneet

  • 400 gsäilyke kikherneitä
  • 1 tlmietoa currytahnaa
  • 1 rklöljyä
  • suolaa

Tarjoiluun

  • keitettyä riisiä
  • pikkelöityä valkosipulia
Tulosta

Kurpitsacurry valmistetaan näin:

  1. Aloita valmistamalla paahdetut kikherneet. Valuta kikherneet hyvin. Sekoita currytahna, öljy ja suola. Lisää kikherneiden joukkoon maustetahna, sekoita hyvin. Levitä kikherneet leivinpaperilla peitetylle pellille. Paahda uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes kikherneet ovat rapeita.
  2. Kuori kurpitsa ja halkaise se. Poista siemenet ja ota siemenet ihmeessä talteen paahtamista varten. Kuutioi myskikurpitsa sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Kuori ja kuutioi sipulit. Kuori ja kuurioi valkosipulin kynnet. Kuori ja raasta tuore inkivääri.
  3. Kuumenna padassa tilkka öljyä. Lisää currytahna ja kuullota hetki. Tuplaa reseptissä currytahnan määrä, jos haluat tulista currya. Lisää kuutioitu sipuli ja kuullota vielä muutama minuutti. Lisää kuutioitu kurpitsa ja jatka kuullottamista vielä muutama minuutti. Lisää hienonnettu valkosipuli ja raastettu inkivääri, kuullota hetki.
  4. Lisää pataan kookosmaito ja kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua keskilämmöllä noin 15 minuuttia tai kunnes kurpitsa on kypsää.
  5. Tarjoa kurpitsacurry keitetyn riisin ja pikkelöidyn valkosipulin kera.
Kommentoi »