3,7(3)
Kurpitsacurry – lempeä curry lämmittää kuin sisäinen villapaita
Vegaaninen
Munaton
Maidoton
Laktoositon
Kasvis
45 min
Kurpitsacurry tuo viileisiin ilmoihin lämpöä ja herkullisia makuja. Uunissa paahdetut kurpitsat tekevät curryn mausta entistäkin herkullisemman. Kokeile kerran ja jää koukkuun!
Reseptin ainekset
6 annosta
1myskikurpitsa (noin 1,3 kg)
2sipulia
2valkosipulin kynttä hienonnettuna
2 tlmietoa currytahnaa (tuplaa määrä, jos haluat tulista currya)
4 dlkookosmaitoa purkissa
2 dlkasvislientä
1 rkltuoretta inkivääriä raastettuna
öljyä paistamiseen
Paahdetut kikherneet
400 gsäilyke kikherneitä
1 tlmietoa currytahnaa
1 rklöljyä
suolaa
Tarjoiluun
keitettyä riisiä
pikkelöityä valkosipulia

Kurpitsacurry – ohje:

  1. Aloita valmistamalla paahdetut kikherneet. Valuta kikherneet hyvin. Sekoita currytahna, öljy ja suola. Lisää kikherneiden joukkoon maustetahna, sekoita hyvin. Levitä kikherneet leivinpaperilla peitetylle pellille. Paahda uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes kikherneet ovat rapeita.
  2. Kuori kurpitsa ja halkaise se. Poista siemenet ja ota siemenet ihmeessä talteen paahtamista varten. Kuutioi myskikurpitsa sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Kuori ja kuutioi sipulit. Kuori ja kuurioi valkosipulin kynnet. Kuori ja raasta tuore inkivääri.
  3. Kuumenna padassa tilkka öljyä. Lisää currytahna ja kuullota hetki. Tuplaa reseptissä currytahnan määrä, jos haluat tulista currya. Lisää kuutioitu sipuli ja kuullota vielä muutama minuutti. Lisää kuutioitu kurpitsa ja jatka kuullottamista vielä muutama minuutti. Lisää hienonnettu valkosipuli ja raastettu inkivääri, kuullota hetki.
  4. Lisää pataan kookosmaito ja kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua keskilämmöllä noin 15 minuuttia tai kunnes kurpitsa on kypsää.
  5. Tarjoa kurpitsacurry keitetyn riisin ja pikkelöidyn valkosipulin kera.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo