Kurpitsacurry

45 min
0
0

Kurpitsacurry

Helppo ja maukas arkiruoka kasvicurry.
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1 kplmyskikurpitsa (noin 1,3 kg)
  • 2 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulin kynttä hienonnettuna
  • 2 tlmietoa currytahnaa (tuplaa määrä jos haluat tulista currya)
  • 4 dlkookosmaitoa purkissa
  • 2 dlkasvislientä
  • 1 rkltuoretta inkivääriä raastettuna
  • öljyä paistamiseen

Paahdetut kikherneet

  • 400 gsäilyke kikherneitä
  • 1 tlmietoa currytahnaa
  • 1 rklöljyä
  • suolaa

Tarjoiluun

  • keitettyä riisiä
  • pikkelöityä valkosipulia

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN

Aloita valmistamalla paahdetut kikherneet. Valuta kikherneet hyvin. Sekoita currytahna, öljy ja suola. Lisää kikherneiden joukkoon maustetahna, sekoita hyvin. Levitä kikherneet leivinpaperilla peitetylle pellille. Paahda uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes kikherneet ovat rapeita.

Kuori kurpitsa ja halkaise se. Poista siemenet ja ota siemenet ihmeessä talteen paahtamista varten. Kuutioi myskikurpitsa sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Kuori ja kuutioi sipulit. Kuori ja kuurioi valkosipulin kynnet. Kuori ja raasta tuore inkivääri.

Kuumenna padassa tilkka öljyä. Lisää currytahna ja kuullota hetki. Tuplaa reseptissä currytahnan määrä, jos haluat tulista currya. Lisää kuutioitu sipuli ja kuullota vielä muutama minuutti. Lisää kuutioitu kurpitsa ja jatka kuullottamista vielä muutama minuutti. Lisää hienonnettu valkosipuli ja raastettu inkivääri, kuullota hetki.

Lisää pataan kookosmaito ja kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua keskilämmöllä noin 15 minuuttia tai kunnes kurpitsa on kypsää.

Tarjoa curry keitetyn riisin ja pikkelöidyn valkosipulin kera.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä