Mikä ihana herkku! Marjoilla ja pähkinöillä kuorrutettu uuniohrapuuro maistuu aamusta iltaan

1 h 20 min
{
Aktiivinen
50 min
Passiivinen
30 min
Uunissa haudutettu ohrapuuro maistuu yksinäänkin, mutta kuorrutettuna se on vieläkin herkullisempaa. Päälliseen laitetaan marjoja, pekaanipähkinöitä ja kermaa. Ohrasuurimot esikypsennetään, joten puuron tarvitsee olla uunissa vain puoli tuntia.
KA
0
0
Julkaistu: 16.12.2020


Ainekset (4–6 annosta )

  • 1 lmaitoa
  • 1 ½ dl esikypsennettyjä ohrasuurimoita
  • 1 tlsuolaa

Päällinen

  • 5 dlpakastemarjoja (mustikka, vadelma ja mansikka)
  • 2 dlkermaa
  • 2kananmunaa
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 dlpekaanipähkinöitä
Tulosta

Kuorrutettu uuniohrapuuro valmistuu näin:

  1. Kiehauta vesi ja suurimot kattilassa. Anna kiehua muutama minuutti, kunnes vesi on imeytynyt suurimoihin. Mittaa maito kattilaan, sekoita ja kuumenna kiehuvaksi. Anna puuron kiehua miedolla lämmöllä, välillä sekoittaen. Keittoaika on noin 45–50 minuuttia.
  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  3. Kaada puolet marjoista voideltuun uunivuokaan ja levitä päälle ohrapuuro.
  4. Riko munat kerman joukkoon ja lisää vaniljasokeri. Kaada kerma-kananmunaseos puuron päälle ja loput marjoista ja rouhitut pähkinät.
  5. Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes pinta on hyytynyt. Anna puuron vetäytyä hetken aikaa ennen tarjoilemista.
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »