


Mikä ihana herkku! Marjoilla ja pähkinöillä kuorrutettu uuniohrapuuro maistuu aamusta iltaan
1 h 20 min
{
Aktiivinen 50 min
Passiivinen 30 min
Uunissa haudutettu ohrapuuro maistuu yksinäänkin, mutta kuorrutettuna se on vieläkin herkullisempaa. Päälliseen laitetaan marjoja, pekaanipähkinöitä ja kermaa. Ohrasuurimot esikypsennetään, joten puuron tarvitsee olla uunissa vain puoli tuntia.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
1 l
maitoa
1 ½ dl
esikypsennettyjä ohrasuurimoita
1 tl
suolaa
Päällinen
5 dl
pakastemarjoja (mustikka, vadelma ja mansikka)
2 dl
kermaa
2
kananmunaa
2 tl
vaniljasokeria
1 dl
pekaanipähkinöitä
Kuorrutettu uuniohrapuuro – ohje:
- Kiehauta vesi ja suurimot kattilassa. Anna kiehua muutama minuutti, kunnes vesi on imeytynyt suurimoihin. Mittaa maito kattilaan, sekoita ja kuumenna kiehuvaksi. Anna puuron kiehua miedolla lämmöllä, välillä sekoittaen. Keittoaika on noin 45–50 minuuttia.
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Kaada puolet marjoista voideltuun uunivuokaan ja levitä päälle ohrapuuro.
- Riko munat kerman joukkoon ja lisää vaniljasokeri. Kaada kerma-kananmunaseos puuron päälle ja loput marjoista ja rouhitut pähkinät.
- Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes pinta on hyytynyt. Anna puuron vetäytyä hetken aikaa ennen tarjoilemista.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat