Lemon curd – kuohkea sitruunatahna
25 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
Lemon curd on ihanan kuohkea ja pehmeä sitruunainen tahna, joka sopii erilaisten makeiden leivonnaisten täytteeksi tai lisukkeeksi. Katso ohje!
GL
KA
3.8
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 29.6.2005

Lemon curd – kuohkea sitruunatahna
Reseptin ainekset (1 annosta)
- 4 kplkeltuaista
- 2 dlsokeria
- 1 1/2 rklsitruunankuoriraastetta (hienoa)
- 1/2 dlsitruunamehua
- 50 gvoita (huoneenlämpöistä)
- 1 tlvaniljasokeria
Kuohkean pehmeä lemon curd valmistuu näin:
Vatkaa liedellä kuumassa vesihauteessa keltuaisia ja sokeria kunnes vaahto muuttuu vaaleaksi ja kuohkeaksi. Voit halutessasi käyttää sähkövatkainta.
Lisää joukkoon sitruunankuoriraaste ja mehu vähitellen, koko ajan vatkaten. Nosta kulho vesihauteesta ja vatkaa vähän jäähtyneen seoksen joukkoon pehmeä voi. Mausta sitruunatahna vaniljasokerilla. Anna tahnan jähmettyä jääkaapissa ennen tarjoamista.
- Maista lemon curdia pikkuleipien tai paahtoleipien kanssa. Sekoita kermavaahtoon ja käytä seosta tuulihattujen tai täytekakkujen täytteenä.
- Lemon curd säilyy tiiviissä rasiassa jääkaapissa pari viikkoa.