


Parasta kukkakaalista
”Siitä tuli välitön hitti” – Elias Pusa kehitti mielettömän hyvän kukkakaaliskagenin, jonka tekemiseen menee vain vartti
1 h 35 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 20 min
Kukkakaaliskagen syntyi, kun kasvisintoilija Elias Pusa kehitti vegaanisen version skagenista. Käytä kukkakaaliskagenia samaan tapaan kuin perinteistä katkarapusalaattia.
Hyötykasviyhdistyksen aktiivi ja kotitalousopiskelija Elias Pusa kehitti hauskan vegeversion perinteisestä rapusalaatista: ”Kukkakaaliskagen syntyi cateringkeikalle, kun piti kehittää kasvisversio katkarapuleivästä. Siitä tuli välitön hitti”, Pusa kertoo.
Resepti itsessään on helppo ja siinä ei voi mennä vikaan. Yhdessä kohdassa saa kuitenkin olla tarkka: älä unohda kukkakaalia uuniin, ettei siitä tule lötköä. Kun kukkakaaliin jättää pienen rakenteen, lopputulos on mehevä ja suutuntumasta ei tule mössöinen.
Reseptin ainekset
6
1 (600 g)
kukkakaali
2 rkl
rypsiöljyä
4 dl
vegaanista majoneesia
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 dl
yrttejä hienonnettuna ( (esim. tilli, ruohosipuli, lipstikka))
1
sitruunan mehu ja raastettu kuori
1 tl
sokeria
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Kukkakaaliskagen – ohje:
- Lohko kukkakaali neljään osaan ja hiero pintaan öljyä.
- Kypsennä 220-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes kukkakaali on lähes kypsää, mutta jäljellä on hieman napakkuutta.
- Anna jäähtyä. Hienonna kukkakaali ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna yrtit.
- Sekoita majoneesi, yrtit, valkosipuli, sitruunan kuoriraaste ja mehu sekä mausteet keskenään. Lisää jäähtynyt kukkakaali, sekoita ja maista. Lisää tarvittaessa sitruunanmehua, suolaa tai sokeria.
- Tarjoa kukkakaaliskagen esimerkiksi cocktailpiirakan tai saaristolaisleivän ja pikkelöityjen kasvisten kanssa.
Lue kasvisintoilija Elias Pusan ajatuksia arkiruoasta tästä jutustamme. Jutun lopusta nappaat myös Pusan maustamisvinkit.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat