Kukkakaalipihvit – tämän helpommaksi ei kasvispihvien tekeminen tule!
25 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
Pannulla paistetut kukkakaalipihvit saavat pinnalleen sitruunamehua ja -kuorta sekä oliivisilppua. Pannulla paistamisen sijaan kukkakaalipihvit voi myös grillata.
GL
KA
LA
MA
MU
VE
0
Kuvat
Julkaistu 27.12.2017

Kukkakaalipihvit – tämän helpommaksi ei kasvispihvien tekeminen tule!
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 1 iso (800 g)kukkakaali
- 1 dlkivettömiä oliiveja
- 2 rkloliiviöljyä
- 1/4 tlsuolaa
- 1/4 tlmustapippuria
- 1/2 tlraastettua sitruunan kuorta
- 1 rklsitruunamehua
Kastike
- 2valkosipulinkynttä
- 2 rkloliiviöljyä
- 1 prk (400 g)säilyketomaatteja
- 1 dlvettä
- 1/2kasvisliemikuutiota
- 2 tlbalsamicoa
- 1/2 tlsuolaa
- 1/4 tlchilimurskaa
- 1/4 tlsokeria
- 1/4 tlmustapippuria
Kukkakaalipihvit – ohje:
- Aloita kastikkeesta. Kuumenna valkosipulisilppua hetki öljyssä. Lisää tomaatit. Painele tomaatteja rikki kauhalla kattilan reunoja vasten.
- Lisää vesi ja murenna sekaan liemikuutio. Anna kiehua 15 minuuttia. Mausta kastike ja kuumenna vielä hetki.
- Leikkaa kukkakaalista neljä parin sentin viipaletta. Paloittele päätypalat esimerkiksi salaattiin.
- Silppua oliivit. Kuumenna öljy isolla paistinpannulla. Paista kukkakaaliviipaleita 3–5 minuuttia molemmin puolin.
- Mausta suolalla, pippurilla, sitruunankuorella ja mehulla. Ripottele kukkakaalipihvien päälle oliivisilppua.