


Kukkakaalipihvit – tämän helpommaksi ei kasvispihvien tekeminen tule!
25 min
Pannulla paistetut kukkakaalipihvit saavat pinnalleen sitruunamehua ja -kuorta sekä oliivisilppua. Pannulla paistamisen sijaan kukkakaalipihvit voi myös grillata.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 iso (800 g)
kukkakaali
1 dl
kivettömiä oliiveja
2 rkl
oliiviöljyä
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
1/2 tl
raastettua sitruunan kuorta
1 rkl
sitruunamehua
Kastike
2
valkosipulinkynttä
2 rkl
oliiviöljyä
1 prk (400 g)
säilyketomaatteja
1 dl
vettä
1/2
kasvisliemikuutiota
2 tl
balsamicoa
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
chilimurskaa
1/4 tl
sokeria
1/4 tl
mustapippuria
Kukkakaalipihvit – ohje:
- Aloita kastikkeesta. Kuumenna valkosipulisilppua hetki öljyssä. Lisää tomaatit. Painele tomaatteja rikki kauhalla kattilan reunoja vasten.
- Lisää vesi ja murenna sekaan liemikuutio. Anna kiehua 15 minuuttia. Mausta kastike ja kuumenna vielä hetki.
- Leikkaa kukkakaalista neljä parin sentin viipaletta. Paloittele päätypalat esimerkiksi salaattiin.
- Silppua oliivit. Kuumenna öljy isolla paistinpannulla. Paista kukkakaaliviipaleita 3–5 minuuttia molemmin puolin.
- Mausta suolalla, pippurilla, sitruunankuorella ja mehulla. Ripottele kukkakaalipihvien päälle oliivisilppua.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat