Maku

Kukkakaalipihvit – tämän helpommaksi ei kasvispihvien tekeminen tule!

25 min
GL
KA
LA
MA
MU
VE
0
0

Pannulla paistetut kukkakaalipihvit saavat pinnalleen sitruunamehua ja -kuorta sekä oliivisilppua. Pannulla paistamisen sijaan kukkakaalipihvit voi myös grillata.
Tulosta
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (4 annosta)

  • 1 iso (800 g)kukkakaali
  • 1 dlkivettömiä oliiveja
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1/2 tlraastettua sitruunan kuorta
  • 1 rklsitruunamehua

Kastike

  • 2valkosipulinkynttä
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 prk (400 g)säilyketomaatteja
  • 1 dlvettä
  • 1/2kasvisliemikuutiota
  • 2 tlbalsamicoa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlchilimurskaa
  • 1/4 tlsokeria
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Aloita kastikkeesta. Kuumenna valkosipulisilppua hetki öljyssä. Lisää tomaatit. Painele tomaatteja rikki kauhalla kattilan reunoja vasten.

Lisää vesi ja murenna sekaan liemikuutio. Anna kiehua 15 minuuttia. Mausta kastike ja kuumenna vielä hetki.

Leikkaa kukkakaalista neljä parin sentin viipaletta. Paloittele päätypalat esimerkiksi salaattiin.

Silppua oliivit. Kuumenna öljy isolla paistinpannulla. Paista kukkakaaliviipaleita 3–5 minuuttia molemmin puolin.

Mausta suolalla, pippurilla, sitruunankuorella ja mehulla. Ripottele kukkakaalipihvien päälle oliivisilppua.

MITÄ PIDIT?
0