Maku

Kotikalja

12 h 15 min
3.3
1

Kotikalja

LA
MA
MU
1
3.3
Teksti Elisa Johansson, Helena Saine-Laitinen
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 annosta)

  • 170 gkaljamallasta
  • 2 1/2 dlsokeria
  • 50 dlvettä
  • 10 ghiivaa

Tee näin

12 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN12 h

Mittaa maltaat ja sokeri kulhoon tai isoon kattilaan. Kaada kiehuva vesi päälle.

Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Liuota hiiva pieneen määrään vettä ja lisää kaljaan. Anna käydä huoneenlämmössä 10–12 tuntia.

Siivilöi kotikalja, pullota, jäähdytä ja säilytä kylmässä. Kotikalja on valmista nautittavaksi 2–3 päivän kuluttua.

MITÄ PIDIT?
3.3
Katso myös nämä