Maku

Korvasieni, raparperi & kuusenkerkkä – keväinen kolmikko kohtaa iloisesti risotossa

50 min
{
Aktiivinen
50 min
Passiivinen
Korvasieni-raparperirisotto on sesongin ihanin ruoka! Tähän risottoon ei tarvitse lainkaan viiniä, sillä raparperin hapokkuus korvaa sen. Kuusenkerkät tai pienet koivunlehdet viimeistelevät annoksen.
GL
0
0
Julkaistu: 24.5.2022


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 2 ltuoreita korvasieniä (noin 4 dl esikäsiteltyjä)
  • 3–4 (250 g)raparperinvartta
  • 1sipuli
  • 1 l kasvislientä
  • 2 + 1 rkloliiviöljyä
  • 2 dlrisottoriisiä
  • 2 dlparmesaanijuustoa raastettuna
  • 25 gvoita
  • ½–1 tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria

Lisäksi

  • 1 dlkuusenkerkkiä (tai 2 rkl kerkkäjauhetta)
Tulosta

Korvasieni-raparperirisotto – ohje:

  1. Käsittele korvasienet ensin huolellisesti täältä löytyvän ohjeen mukaan.
  2. Hienonna käsitellyt sienet. Huuhtele raparperit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli.
  3. Kiehauta liemi kattilassa ja pidä se lämpimänä.
  4. Kuumenna 2 rkl öljyä korkeareunaisessa paistinpannussa tai laakeassa kattilassa. Paista sieniä 5–8 minuuttia niin, että ne hieman kuivahtavat. Lisää sipulit, raparperit ja riisi. Kuullota, kunnes riisit ovat muuttuneet läpikuultaviksi.
  5. Lisää lientä pari desiä kerrallaan. Sekoita risottoa koko kypsennyksen ajan. Lisää nestettä, kun edellinen satsi on imeytynyt riisiin. Jatka, kunnes riisi on kypsää, noin 15 minuuttia.
  6. Sekoita parmesaaniraaste ja voi risottoon. Mausta pippurilla. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa. Lorauta annosten päälle tilkka öljyä ja koristele kuusenkerkillä tai kerkkäjauheella. Tarjoa korvasieni-raparperirisotto heti.

Vinkki!

Voit korvata kerkät pienillä koivunlehdillä. Muista pyytää lehtien ja kerkkien keräämiseen maanomistajan lupa.

Kommentoi »