


Korvasieni, raparperi & kuusenkerkkä – keväinen kolmikko kohtaa iloisesti risotossa
50 min
Korvasieni-raparperirisotto on sesongin ihanin ruoka! Tähän risottoon ei tarvitse lainkaan viiniä, sillä raparperin hapokkuus korvaa sen. Kuusenkerkät tai pienet koivunlehdet viimeistelevät annoksen.
Reseptin ainekset
4 annosta
2 l
tuoreita korvasieniä (noin 4 dl esikäsiteltyjä)
3–4 (250 g)
raparperinvartta
1
sipuli
1 l
kasvislientä
2 + 1 rkl
oliiviöljyä
2 dl
risottoriisiä
2 dl
parmesaanijuustoa raastettuna
25 g
voita
½–1 tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Lisäksi
1 dl
kuusenkerkkiä (tai 2 rkl kerkkäjauhetta)
Korvasieni-raparperirisotto – ohje:
- Hienonna käsitellyt sienet. Huuhtele raparperit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli.
- Kiehauta liemi kattilassa ja pidä se lämpimänä.
- Kuumenna 2 rkl öljyä korkeareunaisessa paistinpannussa tai laakeassa kattilassa. Paista sieniä 5–8 minuuttia niin, että ne hieman kuivahtavat. Lisää sipulit, raparperit ja riisi. Kuullota, kunnes riisit ovat muuttuneet läpikuultaviksi.
- Lisää lientä pari desiä kerrallaan. Sekoita risottoa koko kypsennyksen ajan. Lisää nestettä, kun edellinen satsi on imeytynyt riisiin. Jatka, kunnes riisi on kypsää, noin 15 minuuttia.
- Sekoita parmesaaniraaste ja voi risottoon. Mausta pippurilla. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa. Lorauta annosten päälle tilkka öljyä ja koristele kuusenkerkillä tai kerkkäjauheella. Tarjoa korvasieni-raparperirisotto heti.
Vinkki!
Voit korvata kerkät pienillä koivunlehdillä. Muista pyytää lehtien ja kerkkien keräämiseen maanomistajan lupa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat