Maku

Kookos-porkkanakakku

1 h 20 min
4.5
0

Kookos-porkkanakakku

Kookoskermatuorejuustolla kuorrutetussa amerikkalaistyylisessä porkkanakakussa maistuu myös inkivääri ja pekaanipähkinä.
Teksti Suusta suuhun
Kuvat Suusta suuhun
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 viipaletta)

  • 400 gporkkanaraastetta
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 1 kplananasmurskaa, purkissa (227g)
  • 4 kplkananmunaa
  • 1,5 dlpekaanipähkinöitä rouhittuna
  • 3 dl(kookos)sokeria
  • 1 dlkuivattuja kookoslastuja
  • 2 rkltuoretta inkivääriä raastettuna
  • 1 dlrypsiöljyä
  • 1 dlkookoskermaa
  • 1 tlruokasoodaa
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlkanelia
  • ripaus muskottipähkinää
  • ripaus suolaa

kuorrute

  • 200 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 1 rklpehmeää voita
  • 1 dlkookoskermaa
  • 1 dltomusokeria
  • 0,5 dlsitruunankuori raastettuna

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN50 min

Huuhtele, kuori ja raasta porkkanat sekä inkivääri.

Murskaa pähkinät ja kookoshiutaleet. Valuta ananaksesta neste.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi – huomaa, että ruskea sokeri ei vaahdotu yhtä hyvin kuin vaalea.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muutamassa erässä öljyn kanssa muna-sokerivaahdon joukkoon.

Sekoita joukkoon vielä kookoskerma, ananas, pähkinät, kookoslastut, inkivääri- ja porkkanaraaste.

Paista voidellussa irtopohjavuoassa 175 asteessa noin tunti – tarkista kypsyys puutikulla.

Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään ja koristele kakku jäähtyneenä.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä