


Kokonainen siika grillissä – kesäinen kalaruoka tarjoillaan raikkaan yrttikastikkeen kanssa
1 h 15 min
{
Aktiivinen 55 min
Passiivinen 20 min
Grillaa siika simppelisti kokonaisena grillissä, ja paista samoilla lämpimillä kalalle lisukkeet. Raikas, miedon sipulinen ja yrttinen kastike sopii vaalean kalan makuun kuin atulat grillaajan käteen.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 (noin 600 g)
kokonainen siika
1
luomusitruuna
2 tl
suolaa
½ tl
sokeria
4
laakerinlehteä
2 rkl
timjamia hienonnettuna
1 tl
savupaprikaa
2 rkl
oliiviöljyä
Mausteöljy
1
makea sipuli
2 dl
vettä
½ + ½ tl
suolaa
1
luomusitruunan kuori
1 rku
korianteria
1 rku
persiljaa
1 dl
oliiviöljyä
¼ tl
valkopippuria
Lisäksi
4
vihreää paprikaa
2 rkl
oliiviöljyä
½ tl
suolaa
vaaleaa leipää (gluteenitonta)
Kokonainen siika grillissä – ohje:
- Suomusta ja puhdista kala. Leikkaa pintaan veitsellä kevyet viillot molemmin puolin.
- Pese sitruuna. Leikkaa kuoren keltainen osa siivuiksi kuorimaveitsellä. Halkaise sitruuna.
- Mausta kala kauttaaltaan suolalla ja sokerilla. Hiero vatsaan timjami ja savupaprika. Lisää sitruunankuorisiivut ja laakerinlehdet. Anna maustua jääkaapissa 20 minuuttia.
- Tee mausteöljy. Kuori ja hienonna sipuli. Pane kulhoon sipulit, vesi ja 0,5 tl suolaa. Liota 5 minuuttia. Siivilöi sipulit.
- Pese sitruuna ja raasta kuori raastimen pienellä terällä. Hienonna yrtit. Pane kulhoon yrtit, sitruunankuoriraaste, sipulit, öljy, pippuri ja 0, 5 tl suolaa.
- Kuumenna grilli keskilämmölle tai valmista hiillos. Sivele kalan pintaan öljyä. Laita kala halsteriin tai grilliritilälle. Grillaa kalaa keskilämmöllä molemmin puolin 10–15 minuuttia, kunnes sisälämpötila on 65 astetta. Tunnistat kypsän kalan myös siitä, että selkäevä irtoaa kevyesti vetämällä. Ota kala grillistä, kääri folioon tai leivinpaperiin ja annan vetäytyä vähintään 10 minuuttia.
- Pane pestyt paprikat kuumaan grilliin. Anna kuorien paahtua mustille kupruille. Siirrä paprikat kulhoon ja peitä kelmulla hetkeksi. Kuori paprikat ja leikkaa siivuiksi. Mausta öljyllä ja suolalla.
- Paahda sitruunanpuolikkaita grillissä noin 5 minuuttia. Viipaloi ja grillaa leivät.
- Lusikoi kalalle reilusti mausteöljyä ja purista päälle grillattujen sitruunoiden mehua.
Vinkit!
- Testaa grillin lämpöä asettamalla käsi noin 15 sentin korkeudelle grilliritilästä. Lämpötila on sopiva, kun voit pitää kättä grillin yläpuolella kolme sekuntia ilman, että kättä alkaa polttaa.
- Voit grillata samoin myös kokonaiset suomustetut ahvenet tai pienen hauen. Arvioi kypsennysaika koon mukaan.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat