Kirsikkahillo on parhaimmillaan itse tehtynä – onnistu simppelillä ohjeella
40 min
{
Aktiivinen
40 minPassiivinen
Kirsikkahillo sopii yhteen niin lettujen, pannarien, puurojen, makeiden leivoinnaisten kuin muidenkin herkkujen kanssa. Voit lisätä hilloon myös raakalakritsijauhetta, joka tuo siihen vinkeää makua.
GL
VE
3.5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 29.6.2020

Kirsikkahillo on parhaimmillaan itse tehtynä – onnistu simppelillä ohjeella
Reseptin ainekset (1/2 litraa)
- 500 gkirsikoita
- ½ dlvettä
- 1 tlaitovaniljajauhetta
- 3 dlhillosokeria
Kirsikkahillo valmistetaan näin:
- Halkaise kirsikat ja poista siemenet.
- Mittaa kirsikat, vesi ja vaniljajauhe kattilaan.
- Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Sekoita välillä. Lusikoi vaahto pois hillon pinnalta.
- Purkita hillo kuumana puhtaaseen, kuumennettuun purkkiin ja sulje kansi. Säilytä viileässä.
Vinkki!
Jos makunystyräsi innostuvat lakritsisesta mausta, mittaa 1½ tl raakalakritsijauhetta kattilaan kirsikoiden, veden ja vaniljajauheen kanssa.

Hillo kovakuorisista marjoista ja hedelmistä
Maku

Hillo pehmeäkuorisista marjoista ja hedelmistä
Maku

Mansikkahillo
Maku

Lakattoman lakkahillo keitetään porkkanoista ja karviaisista
Maku

Vadelma-chiahillo – ihana raakahillo valmistuu viidessä minuutissa
Maku

Mustikkahillo – purkita suomalaisten metsien parhaat antimet
Maku

Pikahillo
Maku

Viikunahillo – tuoreista viikunoista valmistuu täyteläinen lisuke juustoille
Kotivinkki