Kotivinkki

Kirsikkahillo on parhaimmillaan itse tehtynä – onnistu simppelillä ohjeella

40 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
Kirsikkahillo sopii yhteen niin lettujen, pannarien, puurojen, makeiden leivoinnaisten kuin muidenkin herkkujen kanssa. Voit lisätä hilloon myös raakalakritsijauhetta, joka tuo siihen vinkeää makua.
GL
VE
3.5
0


Ainekset (1/2 litraa)

  • 500 gkirsikoita
  • ½ dlvettä
  • 1 tlaitovaniljajauhetta
  • 3 dlhillosokeria
Tulosta

Kirsikkahillo valmistetaan näin:

  1. Halkaise kirsikat ja poista siemenet.
  2. Mittaa kirsikat, vesi ja vaniljajauhe kattilaan.
  3. Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Sekoita välillä. Lusikoi vaahto pois hillon pinnalta.
  4. Purkita hillo kuumana puhtaaseen, kuumennettuun purkkiin ja sulje kansi. Säilytä viileässä.

Vinkki!

Jos makunystyräsi innostuvat lakritsisesta mausta, mittaa 1½ tl raakalakritsijauhetta kattilaan kirsikoiden, veden ja vaniljajauheen kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.53
Kommentoi »