


Suklaata ja kirsikkaa samassa palassa! Täydellisen tahmea kirsikkabrownie suorastaan sulaa suuhun
1 h 35 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 20 min
Kirsikkabrownie on suklaanystävän suosikkiherkku! Vegaanisen version pohjana toimii mantelimaidosta ja chiansiemenistä tehtävä vanukas. Parasta kirsikkabrownie on haalean lämpöisenä jäätelön kanssa nautittuna.
Reseptin ainekset
9 palaa
½ dl
chiansiemeniä
4 dl
manteli- tai kaurajuomaa
150 g
kirsikoita
200 g
tummaa suklaata (vegaanista)
50 g
margariinia (maidotonta)
2½ dl
sokeria
4 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
½ tl
vaniljajauhetta
Pinnalle
50 g
tummaa suklaata
Lisäksi
vegaanista jäätelöä
kirsikoita
Kirsikkabrownie – ohje:
- Kuumenna mantelijuoma höyryäväksi. Siirrä kattila pois levyltä ja lisää chiansiemenet. Anna jäähtyä ja paksuuntua noin tunti.
- Poista kirsikoista siemenet ja halkaise ne. Paloittele suklaa ja margariini kulhoon. Kuumenna mikrossa miedolla teholla 20 sekuntia kerrallaan ja sekoita tasaiseksi.
- Sekoita sokeri chiaseokseen. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vanilja. Sekoita jauho- ja suklaaseos chiaseokseen. Lisää kirsikkapalat lopuksi taikinaan.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (20 cm × 30 cm).
- Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Brownie saa jäädä kosteaksi. Tarjoa kirsikkabrownien kanssa jäätelöä.
Vinkki!
Jos tuoreita kirsikoita ei ole saatavilla, kurkkaa kaupan pakastealtaaseen. Esimerkiksi Pirkka Parhaat -sarjan kirsikat sopivat mainiosti täytteisiin ja vähän kohmeisina myös koristeluun.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat