Kuvat
Julkaistu 23.4.2011

Kirpeänmakea sitruunatahna (Lemon curd)
Reseptin ainekset (10 annosta)
- 2 dlsokeria
- 2 kplsitruunaa
- 2 kplmunaa
- 1 kplkeltuaista
- 75 gvoita
Sitruunatahna – ohje:
- Mittaa pinnoitettuun kattilaan sokeri, hyvin pestyjen sitruunoiden raastettu kuori ja mehu sekä munat ja keltuainen. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä, kunnes se sakenee kiisselimäiseksi. Siirrä kattila sivuun.
- Lisää kuutioitu voi lämpimään seokseen. Vatkaa, kunnes voi sulaa, ja tahna on kuohkeaa.
- Siirrä sitruunatahna puhtaaseen, kannelliseen purkkiin ja anna jähmettyä viileässä. Sitruunatahna säilyy jääkaapissa pari, kolme viikkoa.
Kokeile kirpeänmakeaa sitruunatahnaa myös jogurtin, kermavaahdon, jälkiruokien ja kakkutäytteiden maustajaksi.