Teksti
Kuvat
Julkaistu: 23.4.2011

Kirpeänmakea sitruunatahna (Lemon curd)
Reseptin ainekset (10 annosta)
- 2 dlsokeria
- 2 kplsitruunaa
- 2 kplmunaa
- 1 kplkeltuaista
- 75 gvoita
Mittaa pinnoitettuun kattilaan sokeri, hyvin pestyjen sitruunoiden raastettu kuori ja mehu sekä munat ja keltuainen. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä, kunnes se sakenee kiisselimäiseksi. Siirrä kattila sivuun. Lisää kuutioitu voi lämpimään seokseen. Vatkaa, kunnes voi sulaa, ja tahna on kuohkeaa. Siirrä sitruunatahna puhtaaseen, kannelliseen purkkiin ja anna jähmettyä viileässä. Lemon curd säilyy jääkaapissa pari, kolme viikkoa.
Kokeile kirpeänmakeaa sitruunatahnaa, lemon curdia myös jogurtin, kermavaahdon, jälkiruokien ja kakkutäytteiden maustajaksi.