Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kirpeänmakea sitruunatahna (Lemon curd)

20 min
23.4.2011
Reseptin ainekset
10 annosta
2 dl
sokeria
2 kpl
sitruunaa
2 kpl
munaa
1 kpl
keltuaista
75 g
voita

Sitruunatahna – ohje:

  1. Mittaa pinnoitettuun kattilaan sokeri, hyvin pestyjen sitruunoiden raastettu kuori ja mehu sekä munat ja keltuainen. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä, kunnes se sakenee kiisselimäiseksi. Siirrä kattila sivuun.
  2. Lisää kuutioitu voi lämpimään seokseen. Vatkaa, kunnes voi sulaa, ja tahna on kuohkeaa.
  3. Siirrä sitruunatahna puhtaaseen, kannelliseen purkkiin ja anna jähmettyä viileässä. Sitruunatahna säilyy jääkaapissa pari, kolme viikkoa.

Vinkki!

Kokeile kirpeänmakeaa sitruunatahnaa myös jogurtin, kermavaahdon, jälkiruokien ja kakkutäytteiden maustajaksi.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt