Maku

Kirpeänmakea sitruunatahna (Lemon curd)

20 min
GL
3.75
1


 

Tulosta
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (10 annosta)

  • 2 dlsokeria
  • 2 kplsitruunaa
  • 2 kplmunaa
  • 1 kplkeltuaista
  • 75 gvoita

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Mittaa pinnoitettuun kattilaan sokeri, hyvin pestyjen sitruunoiden raastettu kuori ja mehu sekä munat ja keltuainen. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä, kunnes se sakenee kiisselimäiseksi. Siirrä kattila sivuun. Lisää kuutioitu voi lämpimään seokseen. Vatkaa, kunnes voi sulaa, ja tahna on kuohkeaa. Siirrä sitruunatahna puhtaaseen, kannelliseen purkkiin ja anna jähmettyä viileässä. Lemon curd säilyy jääkaapissa pari, kolme viikkoa.

Kokeile kirpeänmakeaa sitruunatahnaa, lemon curdia myös jogurtin, kermavaahdon, jälkiruokien ja kakkutäytteiden maustajaksi.

MITÄ PIDIT?
3.75