Maku

Kirpeänmakea sitruunatahna (Lemon curd)

20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
GL
4.7
3
Julkaistu: 23.4.2011


Ainekset (10 annosta)

  • 2 dlsokeria
  • 2 kplsitruunaa
  • 2 kplmunaa
  • 1 kplkeltuaista
  • 75 gvoita
Tulosta

Mittaa pinnoitettuun kattilaan sokeri, hyvin pestyjen sitruunoiden raastettu kuori ja mehu sekä munat ja keltuainen. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä, kunnes se sakenee kiisselimäiseksi. Siirrä kattila sivuun. Lisää kuutioitu voi lämpimään seokseen. Vatkaa, kunnes voi sulaa, ja tahna on kuohkeaa. Siirrä sitruunatahna puhtaaseen, kannelliseen purkkiin ja anna jähmettyä viileässä. Lemon curd säilyy jääkaapissa pari, kolme viikkoa.

Kokeile kirpeänmakeaa sitruunatahnaa, lemon curdia myös jogurtin, kermavaahdon, jälkiruokien ja kakkutäytteiden maustajaksi.

3 kommenttia