Kotivinkki

Kirnupiimäpannacotta ja chilillä maustettua ananasta

2 h 25 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
2 h
Pehmeä piimäpannacotta saa seurakseen chilillä maustettua ananasta. Tuloksena hienostunut jälkiruoka.
0
0


Ainekset (6 annosta)

Kirnupiimäpannacotta

  • 4liivatelehteä
  • 2 ½ dlmaitoa
  • 1 ¼ dlsokeria
  • 1kanelitanko
  • 2 ½ dlpiimää
  • 2 ½ dlkermaa

Chili-ananas

  • 1pieni ananas
  • 1 dlruokosokeria
  • 2 tlhienonnettua punaista chiliä
  • ½ dlvettä
  • 1 rklvoita
Tulosta

Kirnupiimäpannacotta ja chiliananas valmistuvat näin:

  1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta maito ja sokeri niin, että sokeri liukenee kunnolla.
  2. Lisää joukkoon kaneli ja puristetut liivatelehdet. Sekoita ja anna jäähtyä hetki.
  3. Lisää joukkoon piimä ja kerma.
  4. Sekoita hyvin ja siivilöi massa kannuun. Kaada piimäpannacotta pieniin vuokiin tai laseihin ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään kahdeksi tunniksi.
  5. Valmista ananaslisuke. Kuori ja paloittele ananas. Sulata sokeri pannulla. Lisää mukaan chili ja ananaspalat. Lisää pannulle varovasti vesi ja voi. Kun sokeri on kokonaan sula­nut­­, sekoita ananaspaloja varovasti ja anna niiden jäähtyä.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen pannacotan resepti!

MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »