Kotivinkki

Kirnupiimä-pannacotta ja chilillä maustettua ananasta

2 h 25 min
0
0

Kirnupiimä-pannacotta ja chilillä maustettua ananasta

Pehmeä piimäpannacotta saa seurakseen chilillä maustettua ananasta. Tuloksena hienostunut jälkiruoka.
Teksti Kotivinkki
Kuvat Kaisa Rautaheimo
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 4liivatelehteä
  • 2 ½ dlmaitoa
  • 1 ¼ dlsokeria
  • 1kanelitanko
  • 2 ½ dlpiimää
  • 2 ½ dlkermaa

Chili-ananas

  • 1pieni ananas
  • 1 dlruokosokeria
  • 2 tlhienonnettua punaista chiliä
  • ½ dlvettä
  • 1 rklvoita

Tee näin

2 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN2 h

1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta maito ja sokeri niin, että sokeri liukenee kunnolla.

2. Lisää joukkoon kaneli ja puristetut liivatelehdet. Sekoita ja anna jäähtyä hetki.

3. Lisää joukkoon piimä ja kerma.

4. Sekoita hyvin ja siivilöi massa kannuun. Kaada piimäpannacotta pieniin vuokiin tai laseihin ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään kahdeksi tunniksi.

Chili-ananas

1. Kuori ja paloittele ananas.

2. Sulata sokeri pannulla. Lisää mukaan chili ja ananaspalat.

3. Lisää pannulle varovasti vesi ja voi. Kun sokeri on kokonaan sula­nut­­, sekoita ananaspaloja varovasti ja anna niiden jäähtyä.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä