


Pastellisia sattumia! Kinuskikissan suloiset joulupiparit yllättävät rouskuvilla ranskanpastilleilla
Ranskanpastillit ovat kuuluneet Kinuskikissan jouluun lapsuudesta asti. Karkkien hennot pastellisävyt erottuvat tummasta piparkakkutaikinasta nätisti. Piparit koristellaan karkkirouheella jo ennen paistamista.
Reseptin ainekset
40 kpl
100 g
huoneenlämpöistä voita
1 ½ dl
sokeria
1 dl
tummaa siirappia
1 ½ tl
kanelia
1 ½ tl
kardemummaa
1 tl
neilikkaa
1 tl
pomeranssia
1 tl
inkivääriä
1
muna
noin 5 dl
vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
2 tl
leivinjauhetta
noin 120 g
ranskanpastilleja
Kinuskikissan ranskanpiparit – ohje:
- Paloittele voi kulhoon. Mittaa joukkoon sokeri. Mittaa siirappi ja mausteet kattilaan. Kuumenna liedellä sekoitellen, kunnes siirappi kiehahtaa. Kaada kuuma siirappiseos voin ja sokerin päälle ja sekoita tasaiseksi.
- Lisää muna huolellisesti sekoittaen. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe keskenään ja sekoita taikinaan pienissä erissä.
- Muotoile taikinasta litteä möykky ja anna sen kovettua jääkaapissa usean tunnin ajan, mielellään yön yli. Leikkaa ranskanpastillit rouheeksi.
- Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
- Ripottele päälle ranskanpastillimurska. Kauli kevyesti päältä, jotta murska uppoaa taikinaan.
- Leikkaa levy taikinapyörällä suunnikkaan muotoisiksi paloiksi. Nosta palat pellille leivinpaperin päälle. Voit painella paloihin myös muutamia kokonaisia karkkeja. Paista piparit 200 asteessa 5–8 minuuttia. Paistoaika riippuu pipareiden paksuudesta.
Vinkki!
Voit käyttää leipoessasi myös piparkakkumuotteja. Ota silloin kuitenkin huomioon, että kun kaulit taikinaa uudelleen, siinä on jo karkkirouhetta edellisen kaulinnan jäljiltä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat