


Kinuskikissan mehevä porkkanakakku – tee herkullinen aikamatka 90-luvulle!
1 h 10 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 40 min
Kinuskikissan porkkanakakku vie sinut suoraan 1990-luvulle, jolloin amerikkalaistyyppiset leivonnaiset rantautuivat Suomeen. Tämä vuosituhannen lopun suosikkikakku on takuulla mehevä herkku, jonka maku vain paranee jääkaapissa.
Reseptin ainekset
Taikina
100 g
saksanpähkinöitä
4 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
kanelia
¼ tl
muskottipähkinää
½ tl
suolaa
3
munaa
1½ dl
fariinisokeria
1 dl
sokeria
2 dl
rypsiöljyä
2 tl
vaniljauutetta (tai -sokeria)
260 g
hienoksi raastettua porkkanaa
Kuorrute
200 g
Philadelphia-tuorejuustoa
100 g
voita
3 dl
tomusokeria
½ dl
vaniljauutetta (tai -sokeria)
Pinnalle
Oreo-keksejä
oranssia sokerimassaa
mintunlehtiä
Kinuskikissan porkkanakakku – ohje:
- Leikkaa saksanpähkinät rouheeksi. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe, mausteet, suola ja pähkinärouhe keskenään. Yhdistä toisessa kulhossa loput ainekset vatkaimella sekoittaen. Lisää joukkoon jauho-pähkinäseos.
- Vuoraa irtopohjavuoan (24 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele reunat. Levitä taikina vuokaan. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Testaa kypsyys puutikulla: kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu taikinaa. Irrota kakku vuoasta ja jäähdytä. Leikkaa kahteen osaan.
- Ota tuorejuusto ja voi ajoissa jääkaapista, jotta ne ehtivät pehmentyä huoneenlämpöisiksi. Notkista voi kuohkeaksi vatkaimella sekoittaen. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Lisää tomusokeria vähän kerrassaan. Sekoita lopuksi joukkoon vaniljauute.
- Levitä puolet kuorrutteesta kakun väliin ja puolet päälle. Erota Oreo-kekseistä keksiosat ja murskaa ne pakastuspussin sisällä. Ripottele "mullaksi" kuorrutteen päälle. Muotoile sokerimassasta porkkanoita ja viimeistele mintunlehdillä.
Vinkit!
- Taikinan voi paistaa myös pellillä tai uunivuoassa levymäiseksi. Paistoaika on tällöin lyhyempi.
- Porkkanakakun maku paranee jääkaapissa. Voit siis hyvin tehdä sen koristelua myöten valmiiksi jo tarjoilua edeltävänä päivänä.
- Kurkkaa myös ikisuosittu Tiinan mehevä porkkanakakku.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat