Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kinuskikissan mehevä porkkanakakku – tee herkullinen aikamatka 90-luvulle!

1 h 10 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 40 min

Kinuskikissan porkkanakakku vie sinut suoraan 1990-luvulle, jolloin amerikkalaistyyppiset leivonnaiset rantautuivat Suomeen. Tämä vuosituhannen lopun suosikkikakku on takuulla mehevä herkku, jonka maku vain paranee jääkaapissa.

Teksti Sini Visa
Kuvat Sini Visa
15.9.2020
Reseptin ainekset
Taikina
100 g
saksanpähkinöitä
4 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
kanelia
¼ tl
muskottipähkinää
½ tl
suolaa
3
munaa
1½ dl
fariinisokeria
1 dl
sokeria
2 dl
rypsiöljyä
2 tl
vaniljauutetta (tai -sokeria)
260 g
hienoksi raastettua porkkanaa
Kuorrute
200 g
Philadelphia-tuorejuustoa
100 g
voita
3 dl
tomusokeria
½ dl
vaniljauutetta (tai -sokeria)
Pinnalle
Oreo-keksejä
oranssia sokerimassaa
mintunlehtiä

Kinuskikissan porkkanakakku – ohje:

  1. Leikkaa saksanpähkinät rouheeksi. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe, mausteet, suola ja pähkinärouhe keskenään. Yhdistä toisessa kulhossa loput ainekset vatkaimella sekoittaen. Lisää joukkoon jauho-pähkinäseos.
  2. Vuoraa irtopohjavuoan (24 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele reunat. Levitä taikina vuokaan. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Testaa kypsyys puutikulla: kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu taikinaa. Irrota kakku vuoasta ja jäähdytä. Leikkaa kahteen osaan.
  3. Ota tuorejuusto ja voi ajoissa jääkaapista, jotta ne ehtivät pehmentyä huoneenlämpöisiksi. Notkista voi kuohkeaksi vatkaimella sekoittaen. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Lisää tomusokeria vähän kerrassaan. Sekoita lopuksi joukkoon vaniljauute.
  4. Levitä puolet kuorrutteesta kakun väliin ja puolet päälle. Erota Oreo-kekseistä keksiosat ja murskaa ne pakastuspussin sisällä. Ripottele "mullaksi" kuorrutteen päälle. Muotoile sokerimassasta porkkanoita ja viimeistele mintunlehdillä.

Vinkit!

  • Taikinan voi paistaa myös pellillä tai uunivuoassa levymäiseksi. Paistoaika on tällöin lyhyempi.
  • Porkkanakakun maku paranee jääkaapissa. Voit siis hyvin tehdä sen koristelua myöten valmiiksi jo tarjoilua edeltävänä päivänä.
  • Kurkkaa myös ikisuosittu Tiinan mehevä porkkanakakku.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt