Unelmien Talo&Koti

Kinuskikissan mehevä porkkanakakku – tee herkullinen aikamatka 90-luvulle!

1 h 10 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
40 min
Kinuskikissan porkkanakakku vie sinut suoraan 1990-luvulle, jolloin amerikkalaistyyppiset leivonnaiset rantautuivat Suomeen. Tämä vuosituhannen lopun suosikkikakku on takuulla mehevä herkku, jonka maku vain paranee jääkaapissa.
KA
3.7
0


Ainekset

Taikina

  • 100 gsaksanpähkinöitä
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlkanelia
  • ¼ tl muskottipähkinää
  • ½ tlsuolaa
  • 3munaa
  • 1½ dlfariinisokeria
  • 1 dlsokeria
  • 2 dlrypsiöljyä
  • 2 tlvaniljauutetta (tai -sokeria)
  • 260 ghienoksi raastettua porkkanaa

Kuorrute

  • 200 gPhiladelphia-tuorejuustoa
  • 100 gvoita
  • 3 dltomusokeria
  • ½ dlvaniljauutetta (tai -sokeria)

Pinnalle

  • Oreo-keksejä
  • oranssia sokerimassaa
  • mintunlehtiä
Tulosta

Kinuskikissan porkkanakakku leivotaan näin:

  1. Leikkaa saksanpähkinät rouheeksi. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe, mausteet, suola ja pähkinärouhe keskenään. Yhdistä toisessa kulhossa loput ainekset vatkaimella sekoittaen. Lisää joukkoon jauho-pähkinäseos.
  2. Vuoraa irtopohjavuoan (24 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele reunat. Levitä taikina vuokaan. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Testaa kypsyys puutikulla: kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu taikinaa. Irrota kakku vuoasta ja jäähdytä. Leikkaa kahteen osaan.
  3. Ota tuorejuusto ja voi ajoissa jääkaapista, jotta ne ehtivät pehmentyä huoneenlämpöisiksi. Notkista voi kuohkeaksi vatkaimella sekoittaen. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Lisää tomusokeria vähän kerrassaan. Sekoita lopuksi joukkoon vaniljauute.
  4. Levitä puolet kuorrutteesta kakun väliin ja puolet päälle. Erota Oreo-kekseistä keksiosat ja murskaa ne pakastuspussin sisällä. Ripottele "mullaksi" kuorrutteen päälle. Muotoile sokerimassasta porkkanoita ja viimeistele mintunlehdillä.

Vinkki!

  • Taikinan voi paistaa myös pellillä tai uunivuoassa levymäiseksi. Paistoaika on tällöin lyhyempi.
  • Porkkanakakun maku paranee jääkaapissa. Voit siis hyvin tehdä sen koristelua myöten valmiiksi jo tarjoilua edeltävänä päivänä.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Leivo lisää Kinuskikissan kanssa! Osta reseptikirja tästä

SISÄLTÖ JATKUU
MITÄ PIDIT?
3.67
Kommentoi »