Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Pala piirakkaa

Kevyempi kinkkupiirakka – perunapohjainen piirakka saa kinkun kaveriksi reilusti kasviksia ja purkillisen raejuustoa

1 h 0 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 40 min

Kinkkupiirakan terveellisempi versio on täytetty kinkun lisäksi lehtikaalilla, kevätsipulilla ja suippopaprikalla. Kerman ja juustoraasteen sijaan piirakka on hyydytetty raejuusto-munamaidolla.

17.3.2025
Reseptin ainekset
8 annosta
Pohja
2–3 (200 g)
keitettyä perunaa (3 dl raastetta)
2 dl
täysjyvävehnäjauhoja
1 rkl
rypsiöljyä
¼ tl
suolaa
Täyte
1 ps (125 g)
lehtikaalia
1 ps (100 g)
kevätsipulia
1
suippopaprika
1 rkl
tuoretta rosmariinia (tai 1 tl kuivattua rosmariinia)
1 rkl
rypsiöljyä
100 g
kinkkua
1 prk (200 g)
raejuustoa
1 dl
maitoa
2
munaa
½ tl
suolaa

Kevyempi kinkkupiirakka − ohje:

  1. Kuori ja raasta kypsät perunat tehosekoittimen kulhoon. Lisää jauhot, öljy ja suola. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina sormin öljyttyyn tai leivinpaperilla vuorattuun piirakkavuokaan. Laita jääkaappiin tunniksi.
  2. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa alatasolla 15 minuuttia.
  3. Hienonna lehtikaalit ja kevätsipulit. Leikkaa paprika kuutioiksi ja hienonna yrtit. Kuumenna öljy pannulla ja paista sipuleita ja lehtikaalia noin 5 minuuttia, tai kunnes lehtikaali on pehmentynyt.
  4. Laita paistos kulhoon ja sekoita paprikat, yrtit ja suikaloitu kinkku joukkoon. Levitä täyte piiraspohjalle.
  5. Soseuta raejuusto ja maito tasaiseksi tahnaksi ja lisää joukkoon munat ja suola. Kaada seos täytteen päälle vuokaan.
  6. Laske uunin lämpö 180-asteeseen. Paista piirasta uunin alatasolla noin 25 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt