


Pala piirakkaa
Kevyempi kinkkupiirakka – perunapohjainen piirakka saa kinkun kaveriksi reilusti kasviksia ja purkillisen raejuustoa
1 h 0 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 40 min
Kinkkupiirakan terveellisempi versio on täytetty kinkun lisäksi lehtikaalilla, kevätsipulilla ja suippopaprikalla. Kerman ja juustoraasteen sijaan piirakka on hyydytetty raejuusto-munamaidolla.
Reseptin ainekset
8 annosta
Pohja
2–3 (200 g)
keitettyä perunaa (3 dl raastetta)
2 dl
täysjyvävehnäjauhoja
1 rkl
rypsiöljyä
¼ tl
suolaa
Täyte
1 ps (125 g)
lehtikaalia
1 ps (100 g)
kevätsipulia
1
suippopaprika
1 rkl
tuoretta rosmariinia (tai 1 tl kuivattua rosmariinia)
1 rkl
rypsiöljyä
100 g
kinkkua
1 prk (200 g)
raejuustoa
1 dl
maitoa
2
munaa
½ tl
suolaa
Kevyempi kinkkupiirakka − ohje:
- Kuori ja raasta kypsät perunat tehosekoittimen kulhoon. Lisää jauhot, öljy ja suola. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina sormin öljyttyyn tai leivinpaperilla vuorattuun piirakkavuokaan. Laita jääkaappiin tunniksi.
- Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa alatasolla 15 minuuttia.
- Hienonna lehtikaalit ja kevätsipulit. Leikkaa paprika kuutioiksi ja hienonna yrtit. Kuumenna öljy pannulla ja paista sipuleita ja lehtikaalia noin 5 minuuttia, tai kunnes lehtikaali on pehmentynyt.
- Laita paistos kulhoon ja sekoita paprikat, yrtit ja suikaloitu kinkku joukkoon. Levitä täyte piiraspohjalle.
- Soseuta raejuusto ja maito tasaiseksi tahnaksi ja lisää joukkoon munat ja suola. Kaada seos täytteen päälle vuokaan.
- Laske uunin lämpö 180-asteeseen. Paista piirasta uunin alatasolla noin 25 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat