


Mieletön mehevyys ja koukuttava kuorrute! Makeat kesäkurpitsamuffinit katoavat pelliltä hetkessä
45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 15 min
Kesäkurpitsamuffinien salaisuus on taikinan mehevöittävä kesäkurpitsaraaste. Vaniljainen, vegaanisesta tuorejuustosta valmistettu kuorrute viimeistelee herkkupalat.
Reseptin ainekset
12 kpl
3 dl (250 g)
kesäkurpitsaraastetta
3 dl
fariinisokeria
150 g
maidotonta margariinia
5 dl
vehnäjauhoja
3 tl
leivinjauhetta
½ dl
hasselpähkinärouhetta
2 dl
kaurajuomaa
ripaus
suolaa
Kuorrute
200 g
maidotonta leivontamargariinia
3 dl
tomusokeria
200 g
maustamatonta vegaanista tuorejuustoa
4−5 tippaa
vanilja-aromia
Kesäkurpitsamuffinit leivotaan näin:
- Raasta kesäkurpitsa raastimen karkealla terällä. Vaahdota fariinisokeri ja huoneenlämpöinen margariini. Sekoita joukkoon kuivat aineet ja kesäkurpitsaraaste. Lisää kaurajuoma ja sekoita tasaiseksi liikaa vaivaamatta.
- Asettele paperivuoat muffinipellille tai laita päällekkäin kaksi paperista muffinivuokaa. Annostele täytettä 4/5 vuoan tilavuudesta.
- Paista muffineja 175-asteisessa uunissa noin 15−20 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Muffini on kypsä, jos taikinaa ei tartu tikkuun. Jäähdytä.
- Valmista kuorrute. Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja tomusokeri yleiskoneen lapaosalla tai sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi, vähintään 5 minuuttia. Lisää tuorejuusto ja vanilja-aromi. Jatka vatkaamista, kunnes kreemi on vaalea ja kuohkea.
- Pursota kuorrute muffineille. Koristele syötävillä kukilla.
Vinkki!
- Mikäli kuorrute löystyy liikaa, anna sen levätä jääkaapissa hetki.
- Maistuisivatko sittenkin suklaamuffinit? Kurkkaa ohje!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat