


Kesäkurpitsahillo
7 h 0 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 6 h 0 min
Pursuaako kesäkurpitsapenkki? Keitä niistä ihanaa, inkiväärillä ja tyrniliköörillä tuunattua kesäkurpitsahilloa.
Reseptin ainekset
20 annosta
1 kg
kesäkurpitsaa
4
omenaa (450 g, tai päärynää)
15 g
tuoretta inkivääriä
1 dl
vettä
9 dl
hillosokeria
2 dl
likööriä (tyrni)
Kesäkurpitsahillo – ohje:
- Pese ja kuutioi kesäkurpitsat.
- Pese, kuori ja lohko omenat. Poista siemenkodat. Kuori ja raasta inkivääri.
- Mittaa kattilaan kesäkurpitsat, omenat, inkivääri, vesi ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä välillä sekoitellen, kunnes kasvikset ovat pehmenneet ja soseutuneet.
- Ota kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon likööri.
- Jaa kuuma hillo puhtaisiin purkkeihin ja sulje heti.
- Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja säilytä hillo jääkaapissa. Hygieenisesti purkitettu ja kylmässä säilytetty kesäkurpitsahillo säilyy seuraavaan kevääseen.
Vinkki! Jos haluat hillostasi keltaista ja käytät vihreitä kesäkurpitsoita, kuori ne.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat