Kesäkurpitsahillo

7 h
4.3
0

Kesäkurpitsahillo

GL
MA
MU
0
4.3
Pursuaako kesäkurpitsapenkki? Keitä niistä ihanaa, inkiväärillä ja tyrniliköörillä tuunattua kesäkurpitsahilloa.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 annosta)

  • 1000 gkesäkurpitsaa
  • 4 kplomenaa (450 g, tai päärynää)
  • 15 gtuoretta inkivääriä
  • 1 dlvettä
  • 9 dlhillosokeria
  • 2 dllikööriä (tyrni)

Tee näin

7 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN6 h

Valmista kesäkurpitsahillo näin:

Pese ja kuutioi kesäkurpitsat.

Pese, kuori ja lohko omenat. Poista siemenkodat. Kuori ja raasta inkivääri.

Mittaa kattilaan kesäkurpitsat, omenat, inkivääri, vesi ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä välillä sekoitellen, kunnes kasvikset ovat pehmenneet ja soseutuneet.

Ota kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon likööri.

Jaa kuuma hillo puhtaisiin purkkeihin ja sulje heti.

Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja säilytä hillo jääkaapissa.

Hygieenisesti purkitettu ja kylmässä säilytetty kesäkupitsahillo säilyy seuraavaan kevääseen.

Vinkki!

 Jos haluat hillostasi keltaista ja käytät vihreitä kesäkurpitsoita, kuori ne.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä