Maku

Kesäkurpitsa-limettikakku

1 h 25 min
3.88
2

Limetistä kivaa kirpeyttä saava kesäkurpitsa-limettikakku on täydellinen valinta, kun haluat valmistaa tarjottavia etukäteen. Kostea kakku on parempaa seuraavana päivänä leipomisesta ja säilyy hyvin useamman päivän ajan.
Tulosta
Teksti Elisa Johansson
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (16 annosta)

  • 250 gkesäkurpitsaa
  • 150 gvoita
  • 2 dlsokeria
  • 3munaa
  • 2limettiä
  • 2 rklhunajaa
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlruokasoodaa

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN1 h

Kesäkurpitsa-limettikakku valmistuu näin:

  1. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Nosta raaste siivilään ja anna valua taikinan valmistuksen ajan.
  2. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
  3. Pese limetit ja raasta niiden kuori taikinaan. Purista limeteistä mehu. Sekoita 1/2 dl limettimehua ja hunaja keskenään.
  4. Sekoita sooda jauhoihin. Lisää taikinaan mehu- ja jauhoseos. Purista kesäkurpitsaraasteesta vielä käsin ylimääräinen neste ja sekoita raaste taikinaan.
  5. Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengaskakkuvuokaan (noin 2 litran vetoiseen).
  6. Paista kesäkurpitsa-limettikakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Kumoa kakku vähän jäähtyneenä.

Vinkki!

Kesäkurpitsa-limettikakku maistuu parhaimmalta seuraavana päivänä ja säilyy hyvin useamman päivän ajan.

MITÄ PIDIT?
3.88