4,2(13)
Kesäkurpitsa-limekakku
Kasvis
1 h 25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 1 h
Limestä kivaa kirpeyttä saava kesäkurpitsa-limekakku on täydellinen valinta, kun haluat valmistaa tarjottavia etukäteen. Kostea kakku on parempaa seuraavana päivänä leipomisesta ja säilyy hyvin useamman päivän ajan.
Julkaistu 19.9.2010
Maku
Reseptin ainekset
16 annosta
250 gkesäkurpitsaa
150 gvoita
2 dlsokeria
3munaa
2limeä
2 rklhunajaa
4 dlvehnäjauhoja
1 tlruokasoodaa

Kesäkurpitsa-limekakku – ohje:

  1. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Nosta raaste siivilään ja anna valua taikinan valmistuksen ajan.
  2. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
  3. Pese limet ja raasta niiden kuori taikinaan. Purista limehedelmien mehu. Sekoita 1/2 dl limemehua ja hunaja keskenään.
  4. Sekoita sooda jauhoihin. Lisää taikinaan mehu- ja jauhoseos. Purista kesäkurpitsaraasteesta vielä käsin ylimääräinen neste ja sekoita raaste taikinaan.
  5. Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengaskakkuvuokaan (noin 2 litran vetoiseen).
  6. Paista kesäkurpitsa-limekakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Kumoa kakku vähän jäähtyneenä.

Vinkki!

Kesäkurpitsa-limekakku maistuu parhaimmalta seuraavana päivänä ja säilyy hyvin useamman päivän ajan.

2 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.