


Kesäkurpitsa-limekakku
1 h 25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 1 h 0 min
Limestä kivaa kirpeyttä saava kesäkurpitsa-limekakku on täydellinen valinta, kun haluat valmistaa tarjottavia etukäteen. Kostea kakku on parempaa seuraavana päivänä leipomisesta ja säilyy hyvin useamman päivän ajan.
Reseptin ainekset
16 annosta
250 g
kesäkurpitsaa
150 g
voita
2 dl
sokeria
3
munaa
2
limeä
2 rkl
hunajaa
4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
ruokasoodaa
Kesäkurpitsa-limekakku – ohje:
- Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Nosta raaste siivilään ja anna valua taikinan valmistuksen ajan.
- Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
- Pese limet ja raasta niiden kuori taikinaan. Purista limehedelmien mehu. Sekoita 1/2 dl limemehua ja hunaja keskenään.
- Sekoita sooda jauhoihin. Lisää taikinaan mehu- ja jauhoseos. Purista kesäkurpitsaraasteesta vielä käsin ylimääräinen neste ja sekoita raaste taikinaan.
- Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengaskakkuvuokaan (noin 2 litran vetoiseen).
- Paista kesäkurpitsa-limekakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Kumoa kakku vähän jäähtyneenä.
Vinkki!
Kesäkurpitsa-limekakku maistuu parhaimmalta seuraavana päivänä ja säilyy hyvin useamman päivän ajan.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat