Limestä kivaa kirpeyttä saava kesäkurpitsa-limekakku on täydellinen valinta, kun haluat valmistaa tarjottavia etukäteen. Kostea kakku on parempaa seuraavana päivänä leipomisesta ja säilyy hyvin useamman päivän ajan.
Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Nosta raaste siivilään ja anna valua taikinan valmistuksen ajan.
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
Pese limet ja raasta niiden kuori taikinaan. Purista limehedelmien mehu. Sekoita 1/2 dl limemehua ja hunaja keskenään.
Sekoita sooda jauhoihin. Lisää taikinaan mehu- ja jauhoseos. Purista kesäkurpitsaraasteesta vielä käsin ylimääräinen neste ja sekoita raaste taikinaan.
Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengaskakkuvuokaan (noin 2 litran vetoiseen).
Paista kesäkurpitsa-limekakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Kumoa kakku vähän jäähtyneenä.
Vinkki!
Kesäkurpitsa-limekakku maistuu parhaimmalta seuraavana päivänä ja säilyy hyvin useamman päivän ajan.