Maku

Kermainen sienisalaatti suolasienistä

25 min
0
0

Kermainen sienisalaatti suolasienistä

GL
KA
MU
0
0
Suolasienistä valmistuva kermainen sienisalaatti on maistuva herkku! Suolasienet pitää liottaa ennen käyttöä, mutta salaatti on valmista alle puolessa tunnissa.
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 annosta)

  • 600 gsuolattuja sieniä
  • 1 kplsalaattisipulia
  • 1 dlruohosipulia
  • 1 1/2 dlkuohukermaa
  • 400 granskankermaa (rasvaa 15–18 %)
  • 1/4 tlsokeria
  • 1/4 tlvalkopippuria (rouhittuna)
  • 1/4 tlmeiramia

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Tarkista sienien suolaisuus, liota sieniä kylmässä vedessä tai kiehauta ne väljässä vedessä. Valuta hyvin ja puserra kuivaksi käsin. Levitä sienet puhtaan keittiöpyyhkeen päälle, kierrä pyyhe sienien ympärille ja väännä molemmista päistä karkkipaperin tapaan. Hyvin puserretuista sienistä tulee maukas salaatti, eikä se vetisty kastikkeen lisäämisen jälkeen.

Hienonna sienet ja silppua kuorittu salaattisipuli sekä ruohosipuli. Pane aineet kulhoon ja sekoita hyvin. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi, lisää kevyt ranskankerma ja mausteet. Sekoita hyvin. Valuta kastike aineiden päälle kulhoon ja sekoita salaatiksi. Kaada salaatti tarjoilukulhoon ja koristele ruoho- tai kevätsipulilla.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä