Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Sienisalaatti suolasienistä – resepti, jolla onnistut varmasti

25 min

Sienisalaatti valmistuu kätevästi suolasienistä. Suolasienet pitää liottaa ennen käyttöä, mutta herkku on siitä huolimatta tarjoiluvalmis alle puolessa tunnissa.

31.10.2018
Reseptin ainekset
15 annosta
Sienisalaatti suolasienistä
600 g
suolasieniä
1 kpl
salaattisipulia
1 dl
ruohosipulia
1 ½ dl
kuohukermaa
400 g
ranskankermaa (rasvaa 15–18 %)
¼ tl
sokeria
¼ tl
valkopippuria (rouhittuna)
¼ tl
meiramia

Sienisalaatti suolasienistä – ohje:

  1. Tarkista sienien suolaisuus. Liota suolasieniä kylmässä vedessä tai kiehauta ne väljässä vedessä. Valuta hyvin ja puserra kuivaksi käsin.
  2. Levitä suolasienet puhtaan keittiöpyyhkeen päälle, kierrä pyyhe sienien ympärille ja väännä molemmista päistä karkkipaperin tapaan. Hyvin puserretuista suolasienistä tulee maukas salaatti, eikä se vetisty kastikkeen lisäämisen jälkeen.
  3. Hienonna suolasienet ja silppua kuorittu salaattisipuli sekä ruohosipuli. Pane aineet kulhoon ja sekoita hyvin.
  4. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi, lisää kevyt ranskankerma ja mausteet. Sekoita hyvin.
  5. Valuta kastike aineiden päälle kulhoon ja sekoita salaatiksi. Kaada sienisalaatti tarjoilukulhoon ja koristele ruoho- tai kevätsipulilla.

Vinkki!

Kurkkaa myös suosituimman sienisalaattimme resepti!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt