Sienisalaatti suolasienistä – resepti, jolla onnistut varmasti
25 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
Sienisalaatti valmistuu kätevästi suolasienistä. Suolasienet pitää liottaa ennen käyttöä, mutta herkku on siitä huolimatta tarjoiluvalmis alle puolessa tunnissa.
GL
KA
MU
3.7
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 31.10.2018

Sienisalaatti suolasienistä – resepti, jolla onnistut varmasti
Reseptin ainekset (15 annosta)
Sienisalaatti suolasienistä
- 600 gsuolasieniä
- 1 kplsalaattisipulia
- 1 dlruohosipulia
- 1 ½ dlkuohukermaa
- 400 granskankermaa (rasvaa 15–18 %)
- ¼ tlsokeria
- ¼ tlvalkopippuria (rouhittuna)
- ¼ tlmeiramia
Sienisalaatti suolasienistä valmistuu näin:
- Tarkista sienien suolaisuus. Liota suolasieniä kylmässä vedessä tai kiehauta ne väljässä vedessä. Valuta hyvin ja puserra kuivaksi käsin.
- Levitä suolasienet puhtaan keittiöpyyhkeen päälle, kierrä pyyhe sienien ympärille ja väännä molemmista päistä karkkipaperin tapaan. Hyvin puserretuista suolasienistä tulee maukas salaatti, eikä se vetisty kastikkeen lisäämisen jälkeen.
- Hienonna suolasienet ja silppua kuorittu salaattisipuli sekä ruohosipuli. Pane aineet kulhoon ja sekoita hyvin.
- Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi, lisää kevyt ranskankerma ja mausteet. Sekoita hyvin.
- Valuta kastike aineiden päälle kulhoon ja sekoita salaatiksi. Kaada sienisalaatti tarjoilukulhoon ja koristele ruoho- tai kevätsipulilla.
Vinkki!
Kurkkaa myös suosituimman sienisalaattimme resepti!

Sienisalaatti on juhlapöydän himoituin herkku – näin valmistat sen näppärästi perinteisellä reseptillämme
Maku

Jouluinen sienisalaatti ranskankermalla – maukas lisuke juhlapöytään
Maku

Sienisalaattitäyte blineille
Maku

Punajuuri-sienisalaatti – joulunpunainen lisä perinteiseen herkkupöytään
Maku

Waldorfin sienisalaatti – kahden klassikon yhdistelmä on täynnä makua
Maku

Vihreän sienisalaatin juju piilee kuivatuissa ja marinoiduissa herkkusienissä – kurkkaa resepti!
Kotivinkki

Rakkaat ja tutut joulun maut! Nappaa kaikki parhaat ohjeet perinteiseen joulupöytään

Sienisalaatti ilman kermaa – perinneherkun raikkaampi versio saa makunsa tillistä ja kapriksista
Maku