Sienisalaatti suolasienistä – resepti, jolla onnistut varmasti
Gluteeniton
Kasvis
Munaton
25 min
Sienisalaatti valmistuu kätevästi suolasienistä. Suolasienet pitää liottaa ennen käyttöä, mutta herkku on siitä huolimatta tarjoiluvalmis alle puolessa tunnissa.
Tarkista sienien suolaisuus. Liota suolasieniä kylmässä vedessä tai kiehauta ne väljässä vedessä. Valuta hyvin ja puserra kuivaksi käsin.
Levitä suolasienet puhtaan keittiöpyyhkeen päälle, kierrä pyyhe sienien ympärille ja väännä molemmista päistä karkkipaperin tapaan. Hyvin puserretuista suolasienistä tulee maukas salaatti, eikä se vetisty kastikkeen lisäämisen jälkeen.
Hienonna suolasienet ja silppua kuorittu salaattisipuli sekä ruohosipuli. Pane aineet kulhoon ja sekoita hyvin.
Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi, lisää kevyt ranskankerma ja mausteet. Sekoita hyvin.
Valuta kastike aineiden päälle kulhoon ja sekoita salaatiksi. Kaada sienisalaatti tarjoilukulhoon ja koristele ruoho- tai kevätsipulilla.