


Sienisalaatti suolasienistä – resepti, jolla onnistut varmasti
25 min
Sienisalaatti valmistuu kätevästi suolasienistä. Suolasienet pitää liottaa ennen käyttöä, mutta herkku on siitä huolimatta tarjoiluvalmis alle puolessa tunnissa.
Reseptin ainekset
15 annosta
Sienisalaatti suolasienistä
600 g
suolasieniä
1 kpl
salaattisipulia
1 dl
ruohosipulia
1 ½ dl
kuohukermaa
400 g
ranskankermaa (rasvaa 15–18 %)
¼ tl
sokeria
¼ tl
valkopippuria (rouhittuna)
¼ tl
meiramia
Sienisalaatti suolasienistä – ohje:
- Tarkista sienien suolaisuus. Liota suolasieniä kylmässä vedessä tai kiehauta ne väljässä vedessä. Valuta hyvin ja puserra kuivaksi käsin.
- Levitä suolasienet puhtaan keittiöpyyhkeen päälle, kierrä pyyhe sienien ympärille ja väännä molemmista päistä karkkipaperin tapaan. Hyvin puserretuista suolasienistä tulee maukas salaatti, eikä se vetisty kastikkeen lisäämisen jälkeen.
- Hienonna suolasienet ja silppua kuorittu salaattisipuli sekä ruohosipuli. Pane aineet kulhoon ja sekoita hyvin.
- Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi, lisää kevyt ranskankerma ja mausteet. Sekoita hyvin.
- Valuta kastike aineiden päälle kulhoon ja sekoita salaatiksi. Kaada sienisalaatti tarjoilukulhoon ja koristele ruoho- tai kevätsipulilla.
Vinkki!
Kurkkaa myös suosituimman sienisalaattimme resepti!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat