Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Amerikan malliin

Kentuckyn kakku on joulun mehevä suosikki – maku vain paranee seuraavaksi päiväksi

1 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 1 h 0 min

Kentuckyn kakku eli kentakilainen kakku kruunaa joulukahvit. Kuohkeassa kakussa maistuvat manteli, rusinat ja vanilja. Paksu kinuskinen kuorrute on kuin karkkia konsanaan.

7.11.2025
Reseptin ainekset
20 palaa
200 g
voita tai margariinia
3 dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
3
munaa
5 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 + 1 dl
mantelirouhetta
1 dl
rusinoita
1½ dl
maitoa
Kuorrutus
3 rkl
sokeria
75 g
voita
¾ dl
kuohukermaa
4 dl
tomusokeria
Vuoan voitelu
1 rkl
voita tai margariinia
2 rkl
korppujauhoja

Kentuckyn kakku – ohje:

  1. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (noin 2 l).
  2. Vaahdota pehmeä rasva ja sokerit sähkövatkaimella vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen samalla voimakkaasti vatkaten.
  3. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, 1 dl mantelirouhetta ja rusinat kulhossa. Lisää ne vuorotellen maidon kanssa taikinaan ja sekoita nuolijalla käännellen.
  4. Lusikoi taikina vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin tunti. Tarkista kypsyys tikulla. Kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu enää taikinaa. Jäähdytä hetki ennen kumoamista.
  5. Tee kuorrute: Mittaa 3 rkl sokeria kattilaan ja sulata keskilämmöllä muutaman minuutin ajan metallisella kierrevatkaimella sekoittaen. Kun sokeri on muuttunut meripihkan väriseksi, ota kattila liedeltä ja lisää rasva pieniä kuutioina. Sekoita, kunnes rasva on sulanut. Lisää kerma. Siirrä kattila takaisin liedelle ja kiehauta seosta noin 5 minuuttia koko ajan sekoittaen. Ota kattila liedeltä, lisää tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Anna kinuskin jäähtyä ja paksuuntua kattilassa ennen kuin levität sen kakun pinnalle. Valuta kuorrute kakulle parina-kolmena kerroksena.
  6. Laita loppu mantelirouhe kuumalle kuivalle pannulla ja paahda hetki. Ripottele mantelit kuorrutteen päälle kakun pinnalle.
  7. Säilytä kentakilainen kakku jääkaapissa, jossa se säilyy noin viikon.

Vinkki!

Levitä kuorrute kakun pinnalle niin, että kakku on ritilällä leivinpaperin päällä. Näin saat yli valuneen kinuskin talteen.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt