Maku

Kaurapiparit – rouskuvat pikkuleivät saavat makua kardemummasta

10 h 15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
10 h
Kaurapiparit saavat ihanan maun ja rustiikkisen ulkonäön kaurajauhoista. Perinteisten piparkakkumausteiden seurana kaurapipareissa yllättää kardemumma. Kokeile Maku-lehden lukijan Ellan gluteenitonta reseptiä!
GL
5
0
Julkaistu: 19.11.2021


Ainekset (50–60 kpl)

  • 125 g voita
  • ½ dlsokeria
  • ½ dlfariinisokeria
  • ¾ dltummaa siirappia
  • 5 tlpiparkakkumaustetta
  • ½ tlkardemummaa
  • 1muna
  • 3 dlgluteenittomia kaurajauhoja
  • 2 dlgluteenitonta jauhoseosta
  • 1 tlruokasoodaa
  • ¼ tlsuolaa
Tulosta

Kaurapiparit leivotaan näin:

  1. Kiehauta kattilassa voi, sokerit, siirappi ja mausteet. Kaada seos kulhoon ja anna jäähtyä.
  2. Sekoita muna joukkoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne seokseen.
  3. Kääri taikina kelmuun ja anna sen tekeytyä jääkaapissa, mieluiten yön yli.
  4. Kauli taikina pienissä erissä jauhoja apuna käyttäen. Ota muotilla piparkakkuja. Älä käytä liikaa jauhoja kaulitessa, jotta pipareista ei tule liian kuivia tai taikina ala murtumaan.
  5. Paista piparkakkuja 175–200-asteisessa uunissa keskitasolla 8–12 minuuttia. Isommat piparit kannattaa paistaa miedommassa lämmössä.

Kommentoi »