Maku

Kaura-omenapiirakka kaikilla herkuilla – sulatettu valkosuklaa ja kookoshiutaleet tekevät taikoja

1 h 20 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen1 h
Kaura-omenapiirakka saa ihanan tuhdin rakenteen, kun lisäät taikinaan sulatettua valkosuklaata, kondensoitua maitoa ja kookoshiutaleita. Parhaimmillaan tahmea herkku on seuraavana päivänä.
3.67
1
Kuvat Arto Vuohelainen


Ainekset (20 annosta)

Kaura-omenapiirakka

  • 150 gvoita
  • 100 gvalkosuklaata
  • 1/2 dlsokeria
  • 2munaa
  • 1 tlkkondensoitua maitoa (397 g)
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 dlkaurahiutaleita
  • 1 dlkookoshiutaleita
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/4 tlsuolaa
  • 2 tlkanelia
  • 1omena (pieneksi kuutioituna)

Päälle

  • 2 pientä omenaa viipaloituna
  • 1 dlmustaherukoita

Koristelu

  • 50 gvalkosuklaata (sulatettuna)
Tulosta

Kaura-omenapiirakka valmistuu näin:

  1. Voitele vuoka (25 cm x 30 cm). Sulata voi ja suklaa mikrossa varovasti miedolla lämmöllä viidentoista sekunnin välein sekoittaen tai liedellä kattilassa. Anna hieman jäähtyä. Lisää sokeri, munat ja kondensoitu maito sekä omenakuutiot.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan nopeasti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan. Painele päälle viipaloidut omenat ja mustaherukat.
  3. Paista 180-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia. Kaura-omenapiirakka saa jäädä keskeltä tahmeaksi.
  4. Jäähdytä kaura-omenapiirakka ja nosta se peitettynä viileään vetäytymään. Koristele valkosuklaalla. Kaura-omenapiirakka on parhaimmillaan seuraavana päivänä.

MITÄ PIDIT?
3.67