3,8(20)
Kaura-omenapiirakka kaikilla herkuilla – sulatettu valkosuklaa ja kookoshiutaleet tekevät taikoja
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h
Kaura-omenapiirakka saa ihanan tuhdin rakenteen, kun lisäät taikinaan sulatettua valkosuklaata, kondensoitua maitoa ja kookoshiutaleita. Parhaimmillaan tahmea herkku on seuraavana päivänä.
Julkaistu 6.9.2018
Maku
Reseptin ainekset 20 annosta
Kaura-omenapiirakka
150 gvoita
100 gvalkosuklaata
1/2 dlsokeria
2munaa
1 tlkkondensoitua maitoa (397 g)
2 dlvehnäjauhoja
1 1/2 dlkaurahiutaleita
1 dlkookoshiutaleita
1 tlleivinjauhetta
1/4 tlsuolaa
2 tlkanelia
1omena (pieneksi kuutioituna)
Päälle
2 pientä omenaa viipaloituna
1 dlmustaherukoita
Koristelu
50 gvalkosuklaata (sulatettuna)

Kaura-omenapiirakka – ohje:

  1. Voitele vuoka (25 cm x 30 cm). Sulata voi ja suklaa mikrossa varovasti miedolla lämmöllä viidentoista sekunnin välein sekoittaen tai liedellä kattilassa. Anna hieman jäähtyä. Lisää sokeri, munat ja kondensoitu maito sekä omenakuutiot.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan nopeasti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan. Painele päälle viipaloidut omenat ja mustaherukat.
  3. Paista 180-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia. Kaura-omenapiirakka saa jäädä keskeltä tahmeaksi.
  4. Jäähdytä kaura-omenapiirakka ja nosta se peitettynä viileään vetäytymään. Koristele valkosuklaalla. Kaura-omenapiirakka on parhaimmillaan seuraavana päivänä.
1 kommentti