Kaura-omenapiirakka kaikilla herkuilla – sulatettu valkosuklaa ja kookoshiutaleet tekevät taikoja
1 h 20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
1 h Kaura-omenapiirakka saa ihanan tuhdin rakenteen, kun lisäät taikinaan sulatettua valkosuklaata, kondensoitua maitoa ja kookoshiutaleita. Parhaimmillaan tahmea herkku on seuraavana päivänä.
3.7
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 6.9.2018

Kaura-omenapiirakka kaikilla herkuilla – sulatettu valkosuklaa ja kookoshiutaleet tekevät taikoja
Ainekset (20 annosta)
Kaura-omenapiirakka
- 150 gvoita
- 100 gvalkosuklaata
- 1/2 dlsokeria
- 2munaa
- 1 tlkkondensoitua maitoa (397 g)
- 2 dlvehnäjauhoja
- 1 1/2 dlkaurahiutaleita
- 1 dlkookoshiutaleita
- 1 tlleivinjauhetta
- 1/4 tlsuolaa
- 2 tlkanelia
- 1omena (pieneksi kuutioituna)
Päälle
- 2 pientä omenaa viipaloituna
- 1 dlmustaherukoita
Koristelu
- 50 gvalkosuklaata (sulatettuna)
Kaura-omenapiirakka valmistuu näin:
- Voitele vuoka (25 cm x 30 cm). Sulata voi ja suklaa mikrossa varovasti miedolla lämmöllä viidentoista sekunnin välein sekoittaen tai liedellä kattilassa. Anna hieman jäähtyä. Lisää sokeri, munat ja kondensoitu maito sekä omenakuutiot.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan nopeasti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan. Painele päälle viipaloidut omenat ja mustaherukat.
- Paista 180-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia. Kaura-omenapiirakka saa jäädä keskeltä tahmeaksi.
- Jäähdytä kaura-omenapiirakka ja nosta se peitettynä viileään vetäytymään. Koristele valkosuklaalla. Kaura-omenapiirakka on parhaimmillaan seuraavana päivänä.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
3.67