Kaura-omenapiirakka kaikilla herkuilla – sulatettu valkosuklaa ja kookoshiutaleet tekevät taikoja
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h
Kaura-omenapiirakka saa ihanan tuhdin rakenteen, kun lisäät taikinaan sulatettua valkosuklaata, kondensoitua maitoa ja kookoshiutaleita. Parhaimmillaan tahmea herkku on seuraavana päivänä.

Reseptin ainekset 20 annosta
Kaura-omenapiirakka
150 gvoita
100 gvalkosuklaata
1/2 dlsokeria
2munaa
1 tlkkondensoitua maitoa (397 g)
2 dlvehnäjauhoja
1 1/2 dlkaurahiutaleita
1 dlkookoshiutaleita
1 tlleivinjauhetta
1/4 tlsuolaa
2 tlkanelia
1omena (pieneksi kuutioituna)
Päälle
2 pientä omenaa viipaloituna
1 dlmustaherukoita
Koristelu
50 gvalkosuklaata (sulatettuna)
Kaura-omenapiirakka – ohje:
- Voitele vuoka (25 cm x 30 cm). Sulata voi ja suklaa mikrossa varovasti miedolla lämmöllä viidentoista sekunnin välein sekoittaen tai liedellä kattilassa. Anna hieman jäähtyä. Lisää sokeri, munat ja kondensoitu maito sekä omenakuutiot.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan nopeasti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan. Painele päälle viipaloidut omenat ja mustaherukat.
- Paista 180-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia. Kaura-omenapiirakka saa jäädä keskeltä tahmeaksi.
- Jäähdytä kaura-omenapiirakka ja nosta se peitettynä viileään vetäytymään. Koristele valkosuklaalla. Kaura-omenapiirakka on parhaimmillaan seuraavana päivänä.