Kotivinkki

Kasvispasta – maistuvaa arkiruokaa parhaimmillaan! Herkullisin versio syntyy, kun valitset kauden raaka-aineita

20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
Kasvispasta on todellinen kameleonttiresepti, jota voit muovata makumieltymystesi ja satokausien mukaan. Säilykekirsikkatomaattien sijaan voit käyttää myös säilöttyjä San Marzano -tomaatteja tai tuoreita kirsikkatomaatteja ja laadukasta tomaattimurskaa.
VE
3.7
0
Julkaistu: 11.9.2022


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 1sipuli
  • 3valkosipulinkynttä
  • 1porkkana
  • 1 (400 g)kesäkurpitsa
  • 1punainen paprika
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 400 gsäilykekirsikkatomaatteja
  • 1 rklbalsamiviinietikkaa
  • ½ rklsokeria
  • ¾ tlsuolaa
  • ½ tmustapippuria
  • ⅓ tlchilihiutaleita
  • ½−1 dlpastan keitinvettä

Lisäksi

  • 400 gpastaa

Viimeistely

  • basilikaa ja oreganoa
Tulosta

Kasvispasta – ohje:

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori porkkana ja leikkaa se lastuiksi perunankuorimaveitsellä.
  2. Leikkaa kesäkurpitsa ja paprika paloiksi. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulit. Lisää kesäkurpitsat ja paprikat. Paista noin 5 minuuttia, kunnes kasvikset saavat vähän väriä ja pehmenevät.
  3. Lisää porkkanasuikaleet ja tomaattisäilyke. Mausta balsamiviinietikalla, sokerilla, suolalla, mustapippurilla ja chilillä.
  4. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Lisää kastikkeeseen tarvittaessa tilkka keitinvettä. Valuta pasta ja sekoita kastikkeeseen. Viimeistele kasvispasta tuoreyrteillä.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Uusia ideoita kokkailuun! Tilaa inspiroivat ruokakirjat Meillä kotona -kaupoista
SISÄLTÖ JATKUU
Kommentoi »