


Kasvispasta – maistuvaa arkiruokaa parhaimmillaan! Herkullisin versio syntyy, kun valitset kauden raaka-aineita
20 min
Kasvispasta on todellinen kameleonttiresepti, jota voit muovata makumieltymystesi ja satokausien mukaan. Säilykekirsikkatomaattien sijaan voit käyttää myös säilöttyjä San Marzano -tomaatteja tai tuoreita kirsikkatomaatteja ja laadukasta tomaattimurskaa.
Reseptin ainekset
4 annosta
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
1
porkkana
1 (400 g)
kesäkurpitsa
1
punainen paprika
3 rkl
oliiviöljyä
400 g
säilykekirsikkatomaatteja
1 rkl
balsamiviinietikkaa
½ rkl
sokeria
¾ tl
suolaa
½ t
mustapippuria
⅓ tl
chilihiutaleita
½−1 dl
pastan keitinvettä
Lisäksi
400 g
pastaa
Viimeistely
basilikaa ja oreganoa
Kasvispasta – ohje:
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori porkkana ja leikkaa se lastuiksi perunankuorimaveitsellä.
- Leikkaa kesäkurpitsa ja paprika paloiksi. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulit. Lisää kesäkurpitsat ja paprikat. Paista noin 5 minuuttia, kunnes kasvikset saavat vähän väriä ja pehmenevät.
- Lisää porkkanasuikaleet ja tomaattisäilyke. Mausta balsamiviinietikalla, sokerilla, suolalla, mustapippurilla ja chilillä.
- Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Lisää kastikkeeseen tarvittaessa tilkka keitinvettä. Valuta pasta ja sekoita kastikkeeseen. Viimeistele kasvispasta tuoreyrteillä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
