


Karpalovuokapullan kirpakka maku vie jalat alta! Juhlapulla kätkee sisäänsä ihanan kierreyllätyksen
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Karpalovuokapullasta täydellisen tekevät punaiset karpalokierteet. Pinta koristellaan kauniiksi tomusokerissa pyöritetyillä karpaloilla. Mutkalle kieputetusta herkusta riittää palat isollekin joukolle.
Reseptin ainekset
10 viipaletta
Pullataikina
2 dl
maitoa
25 g
hiivaa
1 dl
sokeria
1 tl
kardemummaa
½ tl
suolaa
1
muna
1 ½ dl
kaurahiutaleita
6–7 dl
vehnäjauhoja
100 g
pehmeää voita
Täyte
50 g
voita
3 dl
tomusokeria
2 dl
jäisiä karpaloita
Voiteluun
1
muna
Päälle
1 dl
jäisiä karpaloita
1 rkl
tomusokeria
Karpalovuokapulla leivotaan näin:
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon. Lisää sokeri, kardemumma ja suola. Riko joukkoon muna ja sekoita hyvin. Alusta taikinaan kaurahiutaleet ja jauho.
- Lisää pehmeä voi ja vaivaa taikinaa käsin, kunnes se on kimmoisaa ja alkaa irrota käsistä. Lisää tarvittaessa jauhoa. Kohota taikinaa puoli tuntia.
- Riko jäiset karpalot tehosekoittimessa pieneksi muruksi. Sekoita karpaloihin pehmeä voi ja tomusokeri.
- Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Kauli taikina jauhojen avulla 35 × 50 sentin kokoiseksi levyksi. Levitä päälle täyte. Kääri levy tiukaksi rullaksi.
- Halkaise rulla pituussuunnassa kahteen osaan. Kieputa osat toistensa ympäri. Nosta pulla voideltuun leipävuokaan. Voitele munalla.
- Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 30 minuuttia. Kumoa karpalovuokapulla vuoasta ja käännä paistopinta ylöspäin.
- Viiimeistele karpalovuokapulla tomusokerissa kieritetyillä karpaloilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat