Karpalovuokapullan kirpakka maku vie jalat alta! Juhlapulla kätkee sisäänsä ihanan kierreyllätyksen

45 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
30 min
Karpalovuokapullasta täydellisen tekevät punaiset karpalokierteet. Pinta koristellaan kauniiksi tomusokerissa pyöritetyillä karpaloilla. Mutkalle kieputetusta herkusta riittää palat isollekin joukolle.
KA
4.8
0
Julkaistu 17.11.2020


Reseptin ainekset (10 viipaletta )

Pullataikina

  • 2 dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • ½ tl suolaa
  • 1muna
  • 1 ½ dl kaurahiutaleita
  • 6–7 dl vehnäjauhoja
  • 100 g pehmeää voita

Täyte

  • 50 g voita
  • 3 dltomusokeria
  • 2 dljäisiä karpaloita

Voiteluun

  • 1muna

Päälle

  • 1 dljäisiä karpaloita
  • 1 rkltomusokeria
Tulosta

Karpalovuokapulla leivotaan näin:

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon. Lisää sokeri, kardemumma ja suola. Riko joukkoon muna ja sekoita hyvin. Alusta taikinaan kaurahiutaleet ja jauho.
  2. Lisää pehmeä voi ja vaivaa taikinaa käsin, kunnes se on kimmoisaa ja alkaa irrota käsistä. Lisää tarvittaessa jauhoa. Kohota taikinaa puoli tuntia.
  3. Riko jäiset karpalot tehosekoittimessa pieneksi muruksi. Sekoita karpaloihin pehmeä voi ja tomusokeri.
  4. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Kauli taikina jauhojen avulla 35 × 50 sentin kokoiseksi levyksi. Levitä päälle täyte. Kääri levy tiukaksi rullaksi.
  5. Halkaise rulla pituussuunnassa kahteen osaan. Kieputa osat toistensa ympäri. Nosta pulla voideltuun leipävuokaan. Voitele munalla.
  6. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 30 minuuttia. Kumoa karpalovuokapulla vuoasta ja käännä paistopinta ylöspäin.
  7. Viiimeistele karpalovuokapulla tomusokerissa kieritetyillä karpaloilla.
Kommentoi »