Karpalo-vuokapullan kirpakka maku vie jalat alta! Juhlapulla kätkee sisäänsä ihanan kierreyllätyksen
45 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
30 minKarpalo-vuokapullasta täydellisen tekevät punaiset karpalokierteet. Pinta koristellaan kauniiksi tomusokerissa pyöritetyillä karpaloilla. Mutkalle kieputetusta herkusta riittää palat isollekin joukolle.
KA
5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 17.11.2020

Karpalo-vuokapullan kirpakka maku vie jalat alta! Juhlapulla kätkee sisäänsä ihanan kierreyllätyksen
Ainekset (10 viipaletta )
Pullataikina
- 2 dl maitoa
- 25 g hiivaa
- 1 dl sokeria
- 1 tl kardemummaa
- ½ tl suolaa
- 1muna
- 1 ½ dl kaurahiutaleita
- 6–7 dl vehnäjauhoja
- 100 g pehmeää voita
Täyte
- 50 g voita
- 3 dltomusokeria
- 2 dljäisiä karpaloita
Voiteluun
- 1muna
Päälle
- 1 dljäisiä karpaloita
- 1 rkltomusokeria
Karpalo-vuokapulla leivotaan näin:
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon. Lisää sokeri, kardemumma ja suola. Riko joukkoon muna ja sekoita hyvin. Alusta taikinaan kaurahiutaleet ja jauho.
- Lisää pehmeä voi ja vaivaa taikinaa käsin, kunnes se on kimmoisaa ja alkaa irrota käsistä. Lisää tarvittaessa jauhoa. Kohota taikinaa puoli tuntia.
- Riko jäiset karpalot tehosekoittimessa pieneksi muruksi. Sekoita karpaloihin pehmeä voi ja tomusokeri.
- Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Kauli taikina jauhojen avulla 35 × 50 sentin kokoiseksi levyksi. Levitä päälle täyte. Kääri levy tiukaksi rullaksi.
- Halkaise rulla pituussuunnassa kahteen osaan. Kieputa osat toistensa ympäri. Nosta pulla voideltuun leipävuokaan. Voitele munalla.
- Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 30 minuuttia. Kumoa karpalo-vuokapulla vuoasta ja käännä paistopinta ylöspäin.
- Viiimeistele karpalo-vuokapulla tomusokerissa kieritetyillä karpaloilla.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
5