Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Karpalovuokapullan kirpakka maku vie jalat alta! Juhlapulla kätkee sisäänsä ihanan kierreyllätyksen

45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min

Karpalovuokapullasta täydellisen tekevät punaiset karpalokierteet. Pinta koristellaan kauniiksi tomusokerissa pyöritetyillä karpaloilla. Mutkalle kieputetusta herkusta riittää palat isollekin joukolle.

17.11.2020
Reseptin ainekset
10 viipaletta
Pullataikina
2 dl
maitoa
25 g
hiivaa
1 dl
sokeria
1 tl
kardemummaa
½ tl
suolaa
1
muna
1 ½ dl
kaurahiutaleita
6–7 dl
vehnäjauhoja
100 g
pehmeää voita
Täyte
50 g
voita
3 dl
tomusokeria
2 dl
jäisiä karpaloita
Voiteluun
1
muna
Päälle
1 dl
jäisiä karpaloita
1 rkl
tomusokeria

Karpalovuokapulla leivotaan näin:

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon. Lisää sokeri, kardemumma ja suola. Riko joukkoon muna ja sekoita hyvin. Alusta taikinaan kaurahiutaleet ja jauho.
  2. Lisää pehmeä voi ja vaivaa taikinaa käsin, kunnes se on kimmoisaa ja alkaa irrota käsistä. Lisää tarvittaessa jauhoa. Kohota taikinaa puoli tuntia.
  3. Riko jäiset karpalot tehosekoittimessa pieneksi muruksi. Sekoita karpaloihin pehmeä voi ja tomusokeri.
  4. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Kauli taikina jauhojen avulla 35 × 50 sentin kokoiseksi levyksi. Levitä päälle täyte. Kääri levy tiukaksi rullaksi.
  5. Halkaise rulla pituussuunnassa kahteen osaan. Kieputa osat toistensa ympäri. Nosta pulla voideltuun leipävuokaan. Voitele munalla.
  6. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 30 minuuttia. Kumoa karpalovuokapulla vuoasta ja käännä paistopinta ylöspäin.
  7. Viiimeistele karpalovuokapulla tomusokerissa kieritetyillä karpaloilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt