Karitsan paahtopaistit bistrotyyliin – paista lihat grillissä ja tarjoile maistuvien lisukkeiden kera!
1 h 20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
1 h Bistrotyyliset karitsan paahtopaistit maustetaan rosmariinilla ja valkosipulilla ja paistetaan herkullisiksi grillissä. Tarjoa lihan seurana vaniljaista vuohenjuustokastiketta ja valkosipuliherneitä.
GL
LA
MA
MU
4.4
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 23.6.2014

Karitsan paahtopaistit bistrotyyliin – paista lihat grillissä ja tarjoile maistuvien lisukkeiden kera!
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 800 g (4 kpl)karitsan paahtopaistia (4 kpl)
Marinadi
- 1 dloliiviöljyä
- 1/2 dlpunaviinietikkaa
- 1/2 dlfariinisokeria
- 3 kplvalkosipulinkynttä (viipaloituna)
- 2 rkltuoretta rosmariinia
- 1 tlsuolaa
- 1/2 tlmustapippuria
Valmista karitsan paahtopaistit näin:
- Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Upota paahtopaistit marinadiin. Anna maustua huoneenlämmössä tunnin ajan tai jääkaapissa vuorokauden verran. Kääntele lihoja muutaman kerran.
- Ota lihat marinadista ja kuivaa talouspaperilla. Grillaa lihat molemmin puolin kauniin värisiksi. Hieman punertavana paahtopaistin sisälämpötila on 57 astetta. Anna lihojen vetäytyä folion alla muutama minuutti ennen tarjoilua.
- Tarjoa lisänä vaniljaista vuohenjuustokastiketta ja valkosipuliherneitä.
Vinkki!
Jos grilli puuttuu, voi lihat valmistaa myös pannulla. Kurkkaa perinteisten karitsan paahtopaistien resepti.

Karitsan paahtopaisti – juhlapöydän mehevä klassikko
Maku

Lampaan sisäfilee on luksuspikaruokaa parhaimmillaan
Maku

Karitsan paahtopaistit grillissä – minttuinen mausteseos ja täydellinen paistopinta takaavat makunautinnon
Maku

Lammasruoat – parhaat suosikkireseptit

Karitsanpaisti yrttitahnalla – mehevä makuelämys vailla vertaa
Kotivinkki

Lampaankare
Maku

Karitsankare – yrteillä ja valkosipulilla maustettu liha sulaa suuhun
Maku

Karitsanpotkat
Maku

Lammas-flatbread
Maku