4,3(18)
Karitsan paahtopaistit bistrotyyliin – paista lihat grillissä ja tarjoile maistuvien lisukkeiden kera!
Gluteeniton
Laktoositon
Maidoton
Munaton
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h
Bistrotyyliset karitsan paahtopaistit maustetaan rosmariinilla ja valkosipulilla ja paistetaan herkullisiksi grillissä. Tarjoa lihan seurana vaniljaista vuohenjuustokastiketta ja valkosipuliherneitä.
Julkaistu 23.6.2014
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
800 g (4 kpl)karitsan paahtopaistia (4 kpl)
Marinadi
1 dloliiviöljyä
1/2 dlpunaviinietikkaa
1/2 dlfariinisokeria
3 kplvalkosipulinkynttä (viipaloituna)
2 rkltuoretta rosmariinia
1 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria

Valmista karitsan paahtopaistit näin:

  1. Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Upota paahtopaistit marinadiin. Anna maustua huoneenlämmössä tunnin ajan tai jääkaapissa vuorokauden verran. Kääntele lihoja muutaman kerran.
  2. Ota lihat marinadista ja kuivaa talouspaperilla. Grillaa lihat molemmin puolin kauniin värisiksi. Hieman punertavana paahtopaistin sisälämpötila on 57 astetta. Anna lihojen vetäytyä folion alla muutama minuutti ennen tarjoilua.
  3. Tarjoa lisänä vaniljaista vuohenjuustokastiketta ja valkosipuliherneitä.

Vinkki!

Jos grilli puuttuu, voi lihat valmistaa myös pannulla. Kurkkaa perinteisten karitsan paahtopaistien resepti.

5 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.