Maku

Karitsan paahtopaistit bistrotyyliin – paista lihat grillissä ja tarjoile maistuvien lisukkeiden kera!

1 h 20 min
GL
LA
MA
MU
4.64
5

Bistrotyyliset karitsan paahtopaistit maustetaan rosmariinilla ja valkosipulilla ja paistetaan herkullisiksi grillissä. Tarjoa lihan seurana vaniljaista vuohenjuustokastiketta ja valkosipuliherneitä.
Tulosta
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (4 annosta)

  • 800 g (4 kpl)karitsan paahtopaistia (4 kpl)

Marinadi

  • 1 dloliiviöljyä
  • 1/2 dlpunaviinietikkaa
  • 1/2 dlfariinisokeria
  • 3 kplvalkosipulinkynttä (viipaloituna)
  • 2 rkltuoretta rosmariinia
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h

Valmista karitsan paahtopaistit näin:

  1. Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Upota paahtopaistit marinadiin. Anna maustua huoneenlämmössä tunnin ajan tai jääkaapissa vuorokauden verran. Kääntele lihoja muutaman kerran.
  2. Ota lihat marinadista ja kuivaa talouspaperilla. Grillaa lihat molemmin puolin kauniin värisiksi. Hieman punertavana paahtopaistin sisälämpötila on 57 astetta. Anna lihojen vetäytyä folion alla muutama minuutti ennen tarjoilua.
  3. Tarjoa lisänä vaniljaista vuohenjuustokastiketta ja valkosipuliherneitä.

Vinkki!

Jos grilli puuttuu, voi lihat valmistaa myös pannulla. Kurkkaa perinteisten karitsan paahtopaistien resepti.

MITÄ PIDIT?
4.64