


Karitsan paahtopaisti – juhlapöydän mehevä klassikko
24 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 24 h 0 min
Karitsan paahtopaisti on juhlapöydän kruunu ja kaiken lisäksi helppo valmistaa! Yrttinen ja valkosipulinen marinadi antaa lihalle makua ja paistinpannulla karitsan paahtopaistit saavat maukkaan paistopinnan.
Reseptin ainekset
6 annosta
1 kg
karitsan paahtopaistia (6 kpl)
Marinadi
1 dl
oliiviöljyä
4 kpl
valkosipulinkynttä (lohkottuna)
2 rkl
tuoretta rosmariinia (4 oksan lehdet)
1/2 dl
tuoretta minttua
3/4 tl
merisuolaa
1/2 tl
valkopippuria
Paistamiseen
2 rkl
voita
Voiteluun
1 rkl
voita
Karitsan paahtopaisti valmistuu näin:
- Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Nosta kulhoon myös lihat ja hiero marinadi lihoihin. Nosta kulho peitettynä jääkaappiin ja anna lihojen maustua seuraavaan päivään.
- Ota lihat huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista. Pyyhi lihoista ylimääräinen marinadi talouspaperilla.
- Paista paahtopaistit pannulla voissa kaksi kerrallaan molemmin puolin muutaman minuutin ajan, kunnes niiden pinta on kauniisti ruskistunut.
- Nosta lihat voideltuun uunivuokaan. Työnnä lihaan paistolämpömittari. Paista 180-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes lihan sisälämpötila on noin 58 astetta.
- Kääri lihat folioon ja anna niiden vetäytyä 10 minuuttia. Liha jälkikypsyy foliossa, joten älä anna paistien vetäytyä liian kauan.
- Leikkaa karitsan paahtopaistit ohuiksi viipaleiksi tarjoiluvadille. Tarjoa karitsan paahtopaistin kanssa yrttistä aiolia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat