Maku

Karitsan paahtopaisti – juhlapöydän mehevä klassikko

24 h 20 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen24 h
Karitsan paahtopaisti on juhlapöydän kruunu ja kaiken lisäksi helppo valmistaa! Yrttinen ja valkosipulinen marinadi antaa lihalle makua ja paistinpannulla karitsan paahtopaistit saavat maukkaan paistopinnan.
GL
MA
MU
3.87
2
Kuvat Sanna Peurakoski


Ainekset (6 annosta)

  • 1 kgkaritsan paahtopaistia (6 kpl)

Marinadi

  • 1 dloliiviöljyä
  • 4 kplvalkosipulinkynttä (lohkottuna)
  • 2 rkltuoretta rosmariinia (4 oksan lehdet)
  • 1/2 dltuoretta minttua
  • 3/4 tlmerisuolaa
  • 1/2 tlvalkopippuria

Paistamiseen

  • 2 rklvoita

Voiteluun

  • 1 rklvoita
Tulosta

Karitsan paahtopaisti valmistuu näin:

  1. Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Nosta kulhoon myös lihat ja hiero marinadi lihoihin. Nosta kulho peitettynä jääkaappiin ja anna lihojen maustua seuraavaan päivään.
  2. Ota lihat huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista. Pyyhi lihoista ylimääräinen marinadi talouspaperilla.
  3. Paista paahtopaistit pannulla voissa kaksi kerrallaan molemmin puolin muutaman minuutin ajan, kunnes niiden pinta on kauniisti ruskistunut.
  4. Nosta lihat voideltuun uunivuokaan. Työnnä lihaan paistolämpömittari. Paista 180-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes lihan sisälämpötila on noin 58 astetta.
  5. Kääri lihat folioon ja anna niiden vetäytyä 10 minuuttia. Liha jälkikypsyy foliossa, joten älä anna paistien vetäytyä liian kauan.
  6. Leikkaa karitsan paahtopaistit ohuiksi viipaleiksi tarjoiluvadille. Tarjoa karitsan paahtopaistin kanssa yrttistä aiolia.
MITÄ PIDIT?
3.87