Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Karitsan paahtopaisti – juhlapöydän mehevä klassikko

24 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 24 h 0 min

Karitsan paahtopaisti on juhlapöydän kruunu ja kaiken lisäksi helppo valmistaa! Yrttinen ja valkosipulinen marinadi antaa lihalle makua ja paistinpannulla karitsan paahtopaistit saavat maukkaan paistopinnan.

Reseptin ainekset
6 annosta
1 kg
karitsan paahtopaistia (6 kpl)
Marinadi
1 dl
oliiviöljyä
4 kpl
valkosipulinkynttä (lohkottuna)
2 rkl
tuoretta rosmariinia (4 oksan lehdet)
1/2 dl
tuoretta minttua
3/4 tl
merisuolaa
1/2 tl
valkopippuria
Paistamiseen
2 rkl
voita
Voiteluun
1 rkl
voita

Karitsan paahtopaisti valmistuu näin:

  1. Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Nosta kulhoon myös lihat ja hiero marinadi lihoihin. Nosta kulho peitettynä jääkaappiin ja anna lihojen maustua seuraavaan päivään.
  2. Ota lihat huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista. Pyyhi lihoista ylimääräinen marinadi talouspaperilla.
  3. Paista paahtopaistit pannulla voissa kaksi kerrallaan molemmin puolin muutaman minuutin ajan, kunnes niiden pinta on kauniisti ruskistunut.
  4. Nosta lihat voideltuun uunivuokaan. Työnnä lihaan paistolämpömittari. Paista 180-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes lihan sisälämpötila on noin 58 astetta.
  5. Kääri lihat folioon ja anna niiden vetäytyä 10 minuuttia. Liha jälkikypsyy foliossa, joten älä anna paistien vetäytyä liian kauan.
  6. Leikkaa karitsan paahtopaistit ohuiksi viipaleiksi tarjoiluvadille. Tarjoa karitsan paahtopaistin kanssa yrttistä aiolia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt