Karitsan paahtopaisti – juhlapöydän mehevä klassikko
24 h 20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
24 h Karitsan paahtopaisti on juhlapöydän kruunu ja kaiken lisäksi helppo valmistaa! Yrttinen ja valkosipulinen marinadi antaa lihalle makua ja paistinpannulla karitsan paahtopaistit saavat maukkaan paistopinnan.
GL
MA
MU
3.9
Kuvat
Julkaistu 12.3.2015

Karitsan paahtopaisti – juhlapöydän mehevä klassikko
Reseptin ainekset (6 annosta)
- 1 kgkaritsan paahtopaistia (6 kpl)
Marinadi
- 1 dloliiviöljyä
- 4 kplvalkosipulinkynttä (lohkottuna)
- 2 rkltuoretta rosmariinia (4 oksan lehdet)
- 1/2 dltuoretta minttua
- 3/4 tlmerisuolaa
- 1/2 tlvalkopippuria
Paistamiseen
- 2 rklvoita
Voiteluun
- 1 rklvoita
Karitsan paahtopaisti valmistuu näin:
- Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Nosta kulhoon myös lihat ja hiero marinadi lihoihin. Nosta kulho peitettynä jääkaappiin ja anna lihojen maustua seuraavaan päivään.
- Ota lihat huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista. Pyyhi lihoista ylimääräinen marinadi talouspaperilla.
- Paista paahtopaistit pannulla voissa kaksi kerrallaan molemmin puolin muutaman minuutin ajan, kunnes niiden pinta on kauniisti ruskistunut.
- Nosta lihat voideltuun uunivuokaan. Työnnä lihaan paistolämpömittari. Paista 180-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes lihan sisälämpötila on noin 58 astetta.
- Kääri lihat folioon ja anna niiden vetäytyä 10 minuuttia. Liha jälkikypsyy foliossa, joten älä anna paistien vetäytyä liian kauan.
- Leikkaa karitsan paahtopaistit ohuiksi viipaleiksi tarjoiluvadille. Tarjoa karitsan paahtopaistin kanssa yrttistä aiolia.

Karitsan paahtopaistit bistrotyyliin – paista lihat grillissä ja tarjoile maistuvien lisukkeiden kera!
Maku

Savuaromiset karitsan paahtopaistit – maun salaisuus piilee grilliin sujautettavissa savustuslastuissa
Maku

Karitsan paahtopaistit grillissä – minttuinen mausteseos ja täydellinen paistopinta takaavat makunautinnon
Maku

Lammasruoat – parhaat suosikkireseptit

Karitsanpaisti yrttitahnalla – mehevä makuelämys vailla vertaa
Kotivinkki

Karitsan paahtopaistit bistrotyyliin – paista lihat grillissä ja tarjoile maistuvien lisukkeiden kera!
Maku

Grillattu karitsankare
Maku

Punaviinissä haudutettua lammasta
Maku

Karitsankare – yrteillä ja valkosipulilla maustettu liha sulaa suuhun
Maku