


Pizza kuin kevät! Kun kerran maistat karhunlaukkapizzaa, et unohda sitä koskaan
4 h 5 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 3 h 40 min
Jos bongaat torimyyjän tiskiltä tai kaupan vihanneshyllystä karhunlaukkaa, tartu tilaisuuteesi siltä seisomalta. Sesongin ykkösyrtin maku muistuttaa valkosipulia. Pyöräytä siitä pizza, jota makunystyräsi jäävät heti kaipaamaan!
Reseptin ainekset
4 kpl
1 pkt (4 × 150 g)
pizzataikinaa, pakaste (esim. Fazer)
Laukkatahna
200 g
karhunlaukkaa
1
luomusitruuna
200 g
parmesaanijuustoa
3 rkl
oliiviöljyä
½ tl
suolaa
½ tl
sokeria
¼ tl
mustapippuria
Lisäksi
2 prk (á 125 g)
burratajuustoa
½ ps (50 g)
pinjansiemeniä
(karhunlaukan kukkia)
Karhunlaukkapizza – ohje:
- Sulata taikinat pakkauksen ohjeen mukaan.
- Huuhtele, kuivaa ja hienonna karhunlaukat. Raasta pestyn sitruunan keltainen kuoriosa (noin 2 rkl) sauvasekoittimen kulhoon. Purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu. Raasta parmesaani ja kippaa kulhoon. Lisää laukat ja öljy, soseuta tasaiseksi tahnaksi. Mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla.
- Pane tyhjä pelti uuniin ja kuumenna uuni 250–275-asteiseksi.
- Muotoile taikinat pizzapohjiksi käsin tai kaulimella jauhoja apuna käyttäen. Laita kukin pohja omalle leivinpaperille. Levitä pinnalle laukkatahnaa. Valuta ja kuivaa burratat talouspaperilla. Jaa juustot pizzoille.
- Ota kuuma pelti uunista ja siirrä pizza varovasti leivinpaperilla pellille. Paista pizzoja yksi kerrallaan 10–15 minuuttia. Viimeistele pinjansiemenillä.
Vinkki!
Lehtien lisäksi karhunlaukan pienet sipulit ja kukinnot, varsinkin kukan siemenet, ovat suurta herkkua. Karhunlaukkaa voi kasvattaa myös itse, lue juttumme täältä!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat