


Suussa sulava karamelli-valkosuklaafudge on koukuttavan herkullista – valitse mauksi chili, espresso tai kirsikka
4 h 25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 4 h 0 min
Valkosuklaafudgen viimeistelee itse valittu makuaine. Pikakahvi tekee fudgesta maitokahvimaisen, kirsikat tuovat kirpeyttä makean vastapainoksi ja gochujang koukuttaa nappaamaan vielä yhden palan. Minkä maun valitset?
Reseptin ainekset
25–30 palaa
200 g
valkosuklaahippuja tai valkosuklaata
1 tlk (397 g)
kondensoitua maitoa
175 g
fariinisokeria
100 g
voita
2 rkl
vaaleaa siirappia
ripaus
suolaa
Makuvaihtoehdot
1–3 rkl
gochujang-chilitahnaa
2 rkl (+ 1 rkl)
espressopikakahvijauhetta
1 ps (100 g)
kuivattuja makeita kirsikoita
Valkosuklaafudge – ohje:
- Vuoraa 20 × 20 cm:n vuoka leivinpaperilla. Varaa haluamasi makuaine valmiiksi. Rouhi valkosuklaa tarvittaessa.
- Laita kondensoitu maito, sokeri, kuutioitu voi, siirappi ja suola paksupohjaiseen laakeaan kattilaan.
- Kuumenna miedolla lämmöllä sekoittaen noin 10 minuuttia, kunnes seos on juoksevaa. Nosta lämpöä, mikäli sokeri ei ala pehmenemään. Varo polttamasta seosta.
- Jatka sekoittamista keskilämmöllä, kunnes seos kiehuu ja on paksuuntunut hieman, noin 5 minuuttia.
- Ota kattila liedeltä ja lisää suklaa nopeasti sekoittaen. Jatka sekoittamista, kunnes seos on tasaista. Lisää valitsemasi makuaine. Sekoita.
- Kaavi massa vuokaan ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Peitä foliolla ja pane jääkaappiin tekeytymään vähintään 4 tunniksi.
- Leikkaa jähmettynyt valkosuklaafudge paloiksi. Pakkaa rasioihin ja säilytä jääkaapissa. Ota palat huoneenlämpöön 10 minuuttia ennen tarjoamista. Pyörittele kahvifudget halutessasi pikakahvijauheessa ennen tarjoamista. Fudge säilyy jääkaapissa pari viikkoa.
Huomioi, että gochujang sisältää vehnää, eikä siksi sovi gluteenittomaan ruokavalioon.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat