Kantarellitäytteiset hirvikääryleet

1 h 35 min
4
0

Kantarellitäytteiset hirvikääryleet

Teksti Juha Jormanainen
Kuvat Juha Jormanainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 400 ghirvenpaistia
  • 1 dlruisleseitä
  • 1/2 dlkeskiolutta
  • 3 kplsalottisipulia
  • 1 kplmunaa
  • 400 ghirvenlihaa (jauhettuna)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 tlpaprikajauhetta
  • 1/4 tlcayennenpippuria
  • 300 gkantarelleja
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1 rklsmetanaa

Tee näin

1 h 35 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN1 h

Leikkaa hirvenpaistista noin 1,5 sentin paksuisia viipaleita ja nuiji ne kahden tuorekelmun välissä ohuiksi levyiksi.

Anna ruisleseiden turvota oluessa hetken ajan.

Hienonna sipulit ja sekoita ne, sekä muna ja turvonneet ruisleseet jauhelihan sekaan. Mausta suolalla, paprikajauheella sekä hyppysellisellä cayennenpippuria.

Pilko sienet ja paista niitä voissa muutama minuutti. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita smetana joukkoon ja keitä kokoon. Anna jäähtyä.

Voitele alumiinifolio kevyesti öljyllä ja nosta ohueksi nuijittu hirvenpaistilevy foliolle. Levitä noin puolet jauhelihaseoksesta ohueksi kerrokseksi hirvenpaistin päälle ja sen päälle kantarelliseos. Kääri koko komeus tiukaksi rullaksi folion avulla. Tee näin kaikille paistilevyille.

Kypsennä kääryleitä 150 asteessa 35–50 minuuttia. Kypsymisaika riippuu siitä, onko liha nuoresta vai vanhasta eläimestä.

Kun liha on kypsää, nosta hirvikääryle puualustalle pyyhkeen alle vetäytymään 15 minuutiksi.

Kun liha on vetäytynyt vartin, poista folio ja leikkaa kantarellitäytteiset hirvikääryleet viipaleiksi.

• Tarjoa kantarellitäytteiset hirvikääryleet salvia-punaviinikastikkeen ja kasvistagliatellen tai perunoiden ja salaatin kera.

•Juomasuositus: Keskitäyteläinen espanjalainen Riojan Reserva tai kivennäisvesi.

•Paista ylimääräinen jauheliha lihapulliksi. Ne maistuvat hyvinä kylminäkin jälkiuunileivän päällä suolakurkun kera.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä