3,6(16)
Kaneli-tiikerikakku
Kasvis
1 h 10 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 1 h
Kaneli-tiikerikakussa klassikkoherkku saa uudet raidat. Kakkutaikina maustetaan kanelilla, appelsiinimehulla ja tilkalla kermaa.
Julkaistu 21.10.2015
Kotivinkki
Reseptin ainekset 20 palaa
Kaneli-tiikerikakku
250 gvoita
2 1/2 dlsokeria
4kananmunaa
1 dlappelsiinimehua
4 1/2 dlvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
2 tlvaniljasokeria
4 rklkanelia
2 rklkermaa

Kaneli-tiikerikakku valmistuu näin:

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri.
  2. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
  3. Sekoita joukkoon appelsiinimehu. Yhdistä vehnäjauhoihin leivinjauhe ja vaniljasokeri ja sekoita ne taikinaan.
  4. Ota kolmannes taikinasta. Sekoita siihen kaneli ja kerma.
  5. Voitele ja korppujauhota vuoka (tilavuus 1,8 l). Laita puolet vaaleasta taikinasta vuokaan. Lisää kanelitaikina sekä loput vaaleasta  taikinasta. Pistele haarukalla sieltä täältä, jotta taikinat sekoittuvat.
  6. Paista uunin alaosassa 175 asteessa noin 50–60 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla. Kaneli-tiikerikakku on valmis, kun tikkuun ei tartu raakaa taikinaa. Kumoa jäähtyneenä.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen tiikerikakun resepti!

Kommentoi »