


Kaneli-tiikerikakku
1 h 10 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 1 h 0 min
Kaneli-tiikerikakussa klassikkoherkku saa uudet raidat. Kakkutaikina maustetaan kanelilla, appelsiinimehulla ja tilkalla kermaa.
Reseptin ainekset
20 palaa
Kaneli-tiikerikakku
250 g
voita
2 1/2 dl
sokeria
4
kananmunaa
1 dl
appelsiinimehua
4 1/2 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
4 rkl
kanelia
2 rkl
kermaa
Kaneli-tiikerikakku – ohje:
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri.
- Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
- Sekoita joukkoon appelsiinimehu. Yhdistä vehnäjauhoihin leivinjauhe ja vaniljasokeri ja sekoita ne taikinaan.
- Ota kolmannes taikinasta. Sekoita siihen kaneli ja kerma.
- Voitele ja korppujauhota vuoka (tilavuus 1,8 l). Laita puolet vaaleasta taikinasta vuokaan. Lisää kanelitaikina sekä loput vaaleasta taikinasta. Pistele haarukalla sieltä täältä, jotta taikinat sekoittuvat.
- Paista uunin alaosassa 175 asteessa noin 50–60 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla. Kaneli-tiikerikakku on valmis, kun tikkuun ei tartu raakaa taikinaa. Kumoa jäähtyneenä.
Vinkki!
Kurkkaa myös ikisuosittu perinteisen tiikerikakun ohje!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat