Kotivinkki

Kaneli-tiikerikakku

1 h 10 min
KA
3.43
0

Kaneli-tiikerikakussa klassikkoherkku saa uudet raidat. Kakkutaikina maustetaan kanelilla, appelsiinimehulla ja tilkalla kermaa.
Tulosta
Teksti Piia Helasto
Kuvat Joonas Vuorinen

Ainekset (20 palaa)

Kaneli-tiikerikakku

  • 250 gvoita
  • 2 1/2 dlsokeria
  • 4kananmunaa
  • 1 dlappelsiinimehua
  • 4 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 4 rklkanelia
  • 2 rklkermaa

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN1 h

Kaneli-tiikerikakku valmistuu näin:

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri.
  2. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
  3. Sekoita joukkoon appelsiinimehu. Yhdistä vehnäjauhoihin leivinjauhe ja vaniljasokeri ja sekoita ne taikinaan.
  4. Ota kolmannes taikinasta. Sekoita siihen kaneli ja kerma.
  5. Voitele ja korppujauhota vuoka (tilavuus 1,8 l). Laita puolet vaaleasta taikinasta vuokaan. Lisää kanelitaikina sekä loput vaaleasta  taikinasta. Pistele haarukalla sieltä täältä, jotta taikinat sekoittuvat.
  6. Paista uunin alaosassa 175 asteessa noin 50–60 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla. Kaneli-tiikerikakku on valmis, kun tikkuun ei tartu raakaa taikinaa. Kumoa jäähtyneenä.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen tiikerikakun resepti!

MITÄ PIDIT?
3.43