Kaneli-tiikerikakku
1 h 10 min
{
Aktiivinen
10 minPassiivinen
1 h Kaneli-tiikerikakussa klassikkoherkku saa uudet raidat. Kakkutaikina maustetaan kanelilla, appelsiinimehulla ja tilkalla kermaa.
KA
3.6
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 21.10.2015

Kaneli-tiikerikakku
Reseptin ainekset (20 palaa)
Kaneli-tiikerikakku
- 250 gvoita
- 2 1/2 dlsokeria
- 4kananmunaa
- 1 dlappelsiinimehua
- 4 1/2 dlvehnäjauhoja
- 2 tlleivinjauhetta
- 2 tlvaniljasokeria
- 4 rklkanelia
- 2 rklkermaa
Kaneli-tiikerikakku valmistuu näin:
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri.
- Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
- Sekoita joukkoon appelsiinimehu. Yhdistä vehnäjauhoihin leivinjauhe ja vaniljasokeri ja sekoita ne taikinaan.
- Ota kolmannes taikinasta. Sekoita siihen kaneli ja kerma.
- Voitele ja korppujauhota vuoka (tilavuus 1,8 l). Laita puolet vaaleasta taikinasta vuokaan. Lisää kanelitaikina sekä loput vaaleasta taikinasta. Pistele haarukalla sieltä täältä, jotta taikinat sekoittuvat.
- Paista uunin alaosassa 175 asteessa noin 50–60 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla. Kaneli-tiikerikakku on valmis, kun tikkuun ei tartu raakaa taikinaa. Kumoa jäähtyneenä.
Vinkki!
Kurkkaa myös perinteisen tiikerikakun resepti!

Äidin helppo tiikerikakku
Maku

Tiikerikakku – kahvipöydän rakastettu klassikko
Maku

Omena-tiikerikakku – kuivakakkujen kuninkaan uusi versio!
Maku

Jouluinen tiikerikakku – nostalginen herkku joulupyhien kahvihetkiin
Unelmien Talo&Koti

Lakritsitiikerikakku – klassikkokakku mustilla lakuraidoilla
Kotivinkki

Banaani-tiikerikakku – viidakon raidallinen kunkku
Maku

Grr, miten mehevä porkkanatiikerikakku!
Maku

Terveellisempi tiikerikakku – tee kahvipöydän klassikko leipävuoassa
Maku