


Kaisun porkkanakakkukeksit – tuorejuustotäytteiset mausteiset keksit ovat lukijamme hauska resepti
Lukijamme Kaisu Pitkäsen täytetyt porkkanakakkukeksit saavat inspiraationsa perinteisestä porkkanakakusta. Pehmeän mausteiset keksit täytetään samettisella tuorejuustotäytteellä. Keksit säilyvät ilman täytettä rasiassa huoneenlämmössä viikon. Täytettynä keksit säilyvät jääkaapissa pari päivää.
Keksi kuin kakku
”Selailen paljon reseptejä ja ruokakuvia, joista saan inspiraatiota. Minulla on aina paljon ideoita, joita haluaisin kokeilla.
Tykkään käyttää kasviksia ruoissa ja leivonnaisissa. Halusin kokeilla, voisiko porkkana toimia kekseissä porkkanakakun tapaan. Laitoin kekseihin samoja mausteita kuin porkkanakakusta löytyy – ja tietenkin porkkanaraastetta. Valmiiden keksien väliin tein kakusta tutun tuorejuustokuorrutteen.
Koska pidän paljon leipomisesta, tykkään valita leivonnaisia, jotka säilyvät hyvin. Porkkanakeksit säilyvät aika hyvin, etenkin jos täyttää ne vasta juuri ennen tarjoilua. Keksit ovat myös hyviä vierasvaroja.” Kaisu Pitkänen
Kaisun porkkanakakkukeksit — ohje:
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit sähkövatkaimella. Lisää muna samalla vatkaten.
- Yhdistä kulhossa vehnäjauho, mausteet ja sooda. Lisää kuivat aineet voivaahtoon. Sekoita tasaiseksi.
- Kuori ja raasta porkkanat. Sekoita raaste nopeasti taikinaan.
- Pyöritä taikina leivinpaperin avulla pötköksi (noin 40 cm). Siirrä jääkaappiin jähmettymään. Jos haluat, että taikina jähmettyy nopeammin, laita se pakastimeen.
- Leikkaa pötköstä pieniä kiekkoja (noin 1 cm). Nostele kiekot uunipellille leivinpaperille. Jätä väliin hieman leviämisvaraa.
- Paista keksejä 175-asteisessa uunissa 7–10 minuuttia. Jäähdytä.
- Tee täyte. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja muut ainekset. Lusikoi pursotinpussiin.
Vinkki!
Maistuisiko myös tavallinen porkkanakakku? Kurkkaa ikisuosittu Tiinan mehevä porkkanakakku!