


kahvikissalle
Kahviganache-täytepikkuleivät joulun kahvihetkiin – voitko vastustaa täytettä, joka sulaa suuhun?
7 h 50 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 6 h 50 min
Kahvin makuisella ganachella täytetyt pikkuleivät ovat kahvikissan toivejoululahja. Pikkuleipä päivässä pitää hymyn huulilla!
Reseptin ainekset
noin 50 kpl
200 g
voita
1½ dl
sokeria
1
muna
3¾ dl
vehnäjauhoja
2 rkl
kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta
Kahviganache
2½ dl
kermaa (esim. Flora Vispi)
2 rkl
espresso- tai pikakahvijauhetta
200 g
valkosuklaata
Kahviganache-täytepikkuleivät – ohje:
- Valmista kahviganache. Mittaa kerma pinnoitetuun kattilaan ja kuumenna höyryäväksi. Nosta kattila liedeltä, lisää pikakahvijauhe ja paloiteltu valkosuklaa. Sekoita tasaiseksi. Kaada seos kulhoon jäähtymään ja peitä kelmulla. Nosta kulho jääkaappiin vähintään 6 tunniksi.
- Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kulhossa. Lisää muna ja vatkaa vielä hetki. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Peitä taikina kelmulla ja pane jääkaappiin 30 minuutiksi.
- Kauli taikina levyksi ja ota siitä muotilla (ø 5 cm) pikkuleipiä leivinpaperoidulle pellille.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Vatkaa kylmä ganache vaahdoksi. Lopeta vatkaus heti, kun seos on muuttunut kuohkeaksi. Liika vatkaus saattaa juoksettaa massan.
- Siirrä vaahto pursotinpussiin. Leikkaa pussin suu auki ja pursota vaahtoa joka toiselle pikkuleivälle. Paina toinen pikkuleipä päälle. Säilytä suljetussa astiassa jääkaapissa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat