Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
kahvikissalle

Kahviganache-täytepikkuleivät joulun kahvihetkiin – voitko vastustaa täytettä, joka sulaa suuhun?

7 h 50 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 6 h 50 min

Kahvin makuisella ganachella täytetyt pikkuleivät ovat kahvikissan toivejoululahja. Pikkuleipä päivässä pitää hymyn huulilla!

15.11.2024
Reseptin ainekset
noin 50 kpl
200 g
voita
1½ dl
sokeria
1
muna
3¾ dl
vehnäjauhoja
2 rkl
kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta
Kahviganache
2½ dl
kermaa (esim. Flora Vispi)
2 rkl
espresso- tai pikakahvijauhetta
200 g
valkosuklaata

Kahviganache-täytepikkuleivät – ohje:

  1. Valmista kahviganache. Mittaa kerma pinnoitetuun kattilaan ja kuumenna höyryäväksi. Nosta kattila liedeltä, lisää pikakahvijauhe ja paloiteltu valkosuklaa. Sekoita tasaiseksi. Kaada seos kulhoon jäähtymään ja peitä kelmulla. Nosta kulho jääkaappiin vähintään 6 tunniksi.
  2. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kulhossa. Lisää muna ja vatkaa vielä hetki. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Peitä taikina kelmulla ja pane jääkaappiin 30 minuutiksi.
  3. Kauli taikina levyksi ja ota siitä muotilla (ø 5 cm) pikkuleipiä leivinpaperoidulle pellille.
  4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Anna jäähtyä.
  5. Vatkaa kylmä ganache vaahdoksi. Lopeta vatkaus heti, kun seos on muuttunut kuohkeaksi. Liika vatkaus saattaa juoksettaa massan.
  6. Siirrä vaahto pursotinpussiin. Leikkaa pussin suu auki ja pursota vaahtoa joka toiselle pikkuleivälle. Paina toinen pikkuleipä päälle. Säilytä suljetussa astiassa jääkaapissa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt