Maku

Kahden kerroksen juustokakku

7 h 45 min
3.8
1

Kahden kerroksen juustokakku

Valmista juustokakku näyttävästi kahdesta kerroksesta! Keksipohja saa ylleen raikkaan appelsiinisen juustotäytteen ja makeankirpeän raparperi-mansikkatäytteen. Kahden kerroksen juustokakku hurmaa varmasti!
Teksti Katariina Korkeaoja, Helena Saine-Laitinen
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (40 annosta)

  • 400 gdigestivekeksejä
  • 200 gvoita (sulatettuna)

Täyte 1

  • 7 kplliivatelehteä
  • 5 dlvispikermaa (vähälaktoosinen)
  • 600 gtuorejuustoa (appelsiini)
  • 1/2 dltomusokeria
  • 3 tlvaniljasokeria
  • 1 rklappelsiinitäysmehua

Täyte 2

  • 8 kplliivatelehteä
  • 500 gmansikoita (pakaste)
  • 500 graparperia
  • 3 dlhillosokeria
  • 1 kplvaniljatankoa
  • 2 1/2 dlvispikermaa (vähälaktoosinen)
  • 1/2 dltomusokeria
  • 250 gmaitorahkaa
  • 1 rklmarjatäysmehua

Koristeluun

  • 10 dlmansikoita
  • 5 dlmustikoita (pensas)
  • 1 dlsitruunamelissaa

Tee näin

7 h 45 min
{
AKTIIVINEN1 h 45 min
PASSIIVINEN6 h

Murskaa juustokakun pohjan keksit. Sekoitaa joukkoon sula rasva. Vuoraa syvä uunipannu (40 x 33 cm) leivinpaperilla. Painele muruseos tiiviisti lusikan selällä pannun pohjalle.

Tee täyte 1: Upota liivatteet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Vaahdota kerma. Lisää sokerit vatkaamisen loppuvaiheessa. Notkista tuorejuusto kulhossa sähkövatkaimella. Liuota puristellut liivatelehdet kuumaan mehutilkkaan. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustovaahtoon koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto kevyesti nostellen. Kaada seos uunipannuun. Silota pinta tasaiseksi lastalla ja nosta kylmään hyytymään. Valmista toinen täyte ensimmäisen hyytyessä.

Tee täyte 2: Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Ota pakastemansikat huoneenlämpöön. Kuori raparperit ja leikkaa varret pieniksi paloiksi. Kumoa palat kattilaan ja mittaa päälle hillosokeri. Halkaise vaniljatanko pitkittäin ja pane kattilaan. Keitä raparperia ilman kantta noin 10 minuuttia. Sekoittele välillä. Kaada kohmeiset mansikat monitoimikoneen kulhoon ja rouhi pienemmiksi. Ota vaniljatangon palat pois kattilasta. Kaada kuuma raparperihilloke mansikoiden sekaan ja anna koneen käydä, kunnes seos on sileää. Vaahdota kerma. Mausta vaahto sokerilla. Sekoita mansikkaseokseen rahka ja kuumaan mehutilkkaan liuotetut liivatteet. Kääntele joukkoon kermavaahto. 

Kaada mansikka-raparperitäyte hyytyneen appelsiinitäytteen päälle ja tasoita pinta. Peitä kakku kelmulla tai foliolla.

Nosta kakku takaisin kylmään hyytymään vähintään 4 tunniksi. Leikkaa kakku neljäksi neliöksi tai kahdeksi suorakaiteen muotoiseksi kakuksi.

Koristele kahden kerroksen juustokakku tuoreilla marjoilla ja sitruunamelissalla.

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä