Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kahden kerroksen juustokakku – appelsiini-tuorejuusto saa ylleen raparperi-mansikkatäytteen

7 h 45 min
{
Aktiivinen 1 h 45 min
Passiivinen 6 h 0 min

Valmista juustokakku näyttävästi kahdesta kerroksesta! Keksipohja saa ylleen raikkaan appelsiinisen juustotäytteen ja makeankirpeän raparperi-mansikkatäytteen. Kahden kerroksen juustokakku hurmaa varmasti!

Reseptin ainekset
40 annosta
400 g
digestivekeksejä
200 g
voita (sulatettuna)
Täyte 1
7
liivatelehteä
5 dl
vispikermaa (vähälaktoosinen)
600 g
tuorejuustoa (appelsiini)
1/2 dl
tomusokeria
3 tl
vaniljasokeria
1 rkl
appelsiinitäysmehua
Täyte 2
8
liivatelehteä
500 g
mansikoita (pakaste)
500 g
raparperia
3 dl
hillosokeria
1
vaniljatanko
2 1/2 dl
vispikermaa (vähälaktoosinen)
1/2 dl
tomusokeria
250 g
maitorahkaa
1 rkl
marjatäysmehua
Koristeluun
10 dl
mansikoita
5 dl
mustikoita (pensas)
1 dl
sitruunamelissaa

Murskaa juustokakun pohjan keksit. Sekoitaa joukkoon sula rasva. Vuoraa syvä uunipannu (40 x 33 cm) leivinpaperilla. Painele muruseos tiiviisti lusikan selällä pannun pohjalle.

Tee täyte 1: Upota liivatteet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Vaahdota kerma. Lisää sokerit vatkaamisen loppuvaiheessa. Notkista tuorejuusto kulhossa sähkövatkaimella. Liuota puristellut liivatelehdet kuumaan mehutilkkaan. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustovaahtoon koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto kevyesti nostellen. Kaada seos uunipannuun. Silota pinta tasaiseksi lastalla ja nosta kylmään hyytymään. Valmista toinen täyte ensimmäisen hyytyessä.

Tee täyte 2: Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Ota pakastemansikat huoneenlämpöön. Kuori raparperit ja leikkaa varret pieniksi paloiksi. Kumoa palat kattilaan ja mittaa päälle hillosokeri. Halkaise vaniljatanko pitkittäin ja pane kattilaan. Keitä raparperia ilman kantta noin 10 minuuttia. Sekoittele välillä. Kaada kohmeiset mansikat monitoimikoneen kulhoon ja rouhi pienemmiksi. Ota vaniljatangon palat pois kattilasta. Kaada kuuma raparperihilloke mansikoiden sekaan ja anna koneen käydä, kunnes seos on sileää. Vaahdota kerma. Mausta vaahto sokerilla. Sekoita mansikkaseokseen rahka ja kuumaan mehutilkkaan liuotetut liivatteet. Kääntele joukkoon kermavaahto. 

Kaada mansikka-raparperitäyte hyytyneen appelsiinitäytteen päälle ja tasoita pinta. Peitä kakku kelmulla tai foliolla.

Nosta kakku takaisin kylmään hyytymään vähintään 4 tunniksi. Leikkaa kakku neljäksi neliöksi tai kahdeksi suorakaiteen muotoiseksi kakuksi.

Koristele kahden kerroksen juustokakku tuoreilla marjoilla ja sitruunamelissalla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt