


Tässä tulee helppojen kesäherkkujen ykkönen! Kääretorttu-jäätelökakku valmistuu vaikka kaupan valmiista kääretortusta
3 h 40 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 3 h 10 min
Kun kaksi makeaa suosikkia yhdistetään, on lopputulos tuplasti herkullisempi! Kääretorttu-jäätelökakku kootaan kääretorttuviipaleista, joiden väliin lisätään kunnon kerros jäätelöä.
Reseptin ainekset
9 annosta
Kääretorttu
4
munaa
2 dl
sokeria
1½ dl
perunajauhoja (tai vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta)
1 dl
mantelijauhetta
1 tl
leivinjauhetta
Pintaan
3 rkl
strösseleitä tai sokeria
Täyte
4 dl
mansikkasurvosta
2 rkl
sokeria
Lisäksi
1½ l
mansikkajäätelöä
Viimeistely
2 dl
mansikoita
Kääretorttu-jäätelökakku – ohje:
- Vatkaa munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne siivilän läpi vaahtoon varovasti sekoittaen.
- Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle.
- Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.
- Kumoa pohja strösseleillä sirotetulle leivinpaperille. Irrota paistopaperi.
- Levitä mansikkasurvos jäähtyneelle kääretorttulevylle. Kääri rullalle leivinpaperin avulla. Nosta jääkaappiin vähintään 15 minuutiksi.
- Anna jäätelön pehmetä jääkaapissa 15 minuuttia. Vuoraa noin 20 cm x 20 cm vuoka kelmulla.
- Leikkaa kääretortusta 18 viipaletta. Asettele puolet viipaleista vuoan pohjalle vieri viereen.
- Sekoita jäätelö notkeaksi ja levitä se torttuviipaleiden päälle. Asettele loput torttuviipaleet päällimmäiseksi.
- Peitä vuoka kelmulla. Pakasta 3–4 tuntia. Nosta vuoka noin 15 minuuttia ennen tarjoamista huoneenlämpöön. Koristele kakku mansikoilla.
Vinkki!
Oikaise ja tee jätskikakku kaupan valmiista mansikkakääretortusta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat