Maku

Tässä tulee helppojen kesäherkkujen ykkönen! Kääretorttu-jäätelökakku valmistuu vaikka kaupan valmiista kääretortusta

3 h 40 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
3 h 10 min
Kun kaksi makeaa suosikkia yhdistetään, on lopputulos tuplasti herkullisempi! Kääretorttu-jäätelökakku kootaan kääretorttuviipaleista, joiden väliin lisätään kunnon kerros jäätelöä.
GL
4.8
0


Ainekset (9 annosta)

Kääretorttu

  • 4munaa
  • 2 dlsokeria
  • 1½ dlperunajauhoja (tai vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta)
  • 1 dlmantelijauhetta
  • 1 tlleivinjauhetta

Pintaan

  • 3 rklströsseleitä tai sokeria

Täyte

  • 4 dlmansikkasurvosta
  • 2 rklsokeria

Lisäksi

  • 1½ lmansikkajäätelöä

Viimeistely

  • 2 dlmansikoita
Tulosta
Katso kuvat valmistusvaiheista! →

Kääretorttu-jäätelökakku valmistetaan näin:

  1. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne siivilän läpi vaahtoon varovasti sekoittaen.
  2. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle.
  3. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.
  4. Kumoa pohja strösseleillä sirotetulle leivinpaperille. Irrota paistopaperi.
  5. Levitä mansikkasurvos jäähtyneelle kääretorttulevylle. Kääri rullalle leivinpaperin avulla. Nosta jääkaappiin vähintään 15 minuutiksi.
  6. Anna jäätelön pehmetä jääkaapissa 15 minuuttia. Vuoraa noin 20 cm x 20 cm vuoka kelmulla.
  7. Leikkaa kääretortusta 18 viipaletta. Asettele puolet viipaleista vuoan pohjalle vieri viereen.
  8. Sekoita jäätelö notkeaksi ja levitä se torttuviipaleiden päälle. Asettele loput torttuviipaleet päällimmäiseksi.
  9. Peitä vuoka kelmulla. Pakasta 3–4 tuntia. Nosta vuoka noin 15 minuuttia ennen tarjoamista huoneenlämpöön. Koristele kakku mansikoilla.

Vinkki!

Oikaise ja tee jätskikakku kaupan valmiista mansikkakääretortusta.

MITÄ PIDIT?
4.75
Kommentoi »