Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kaalisämpylät – kaalinlehdillä paistetut lämpimäiset saavat mehevyytensä kaalisilpusta

1 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 0 min

Kaalisämpylät ilahduttavat varmasti! Piilota savojinkaalia sämpylätaikinaan ja paista sämpylät kaalinlehtien päällä. Nauti sämpylät lämpiminä kaalinlehtineen voin tai tuorejuuston kanssa.

19.10.2010
Reseptin ainekset
8 annosta
1
kurttu- eli savoijinkaali
2 rkl
voita
½ dl
siirappia
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Sämpylätaikina
2 dl
kermaviiliä
2 dl
vettä
25 g
hiivaa
1 tl
suolaa
8 dl
sämpyläjauhoja

Kaalisämpylät – ohje:

  1. Irrota 8 isoa kaalinlehteä ja aseta ne uunipellille. Leikkaa loppukaalista pari desiä ohuita kaalisuikaleita, käytä jäljelle jäänyt kaali salaatteihin tai keittoon.
  2. Kuumenna rasva pannussa, mutta älä ruskista. Lisää kaalisuikaleet ja pehmitä niitä lempeällä lämmöllä noin 10 minuuttia silloin tällöin käännellen. Mausta siirapilla, suolalla ja mustapippurilla.
  3. Kaada kermaviili taikinakulhoon, lisää kuuma vesi ja sekoita hyvin. Lisää hiiva ja suola sekä puolet jauhoista. Vatkaa taikinaa voimakkaasti hyvän sitkon aikaansaamiseksi. Lisää loput jauhot sekä kypsennetyt kaalisuikaleet ja alusta pehmeäksi taikinaksi.
  4. Annostele taikina kaalinlehtien päälle. Peitä liinalla ja kohota kaksinkertaiseksi.
  5. Paista kaalisämpylöitä 200-asteisessa uunissa 15–17 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt