5(2)
Kaalisämpylät – kaalinlehdillä paistetut lämpimäiset saavat mehevyytensä kaalisilpusta
Kasvis
Munaton
1 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h
Kaalisämpylät ilahduttavat varmasti! Piilota savojinkaalia sämpylätaikinaan ja paista sämpylät kaalinlehtien päällä. Nauti sämpylät lämpiminä kaalinlehtineen voin tai tuorejuuston kanssa.
19.10.2010
 |
Maku
Reseptin ainekset
8 annosta
1kurttu- eli savoijinkaali
2 rklvoita
½ dlsiirappia
½ tlsuolaa
½ tlmustapippuria
Sämpylätaikina
2 dlkermaviiliä
2 dlvettä
25 ghiivaa
1 tlsuolaa
8 dlsämpyläjauhoja

Kaalisämpylät – ohje:

  1. Irrota 8 isoa kaalinlehteä ja aseta ne uunipellille. Leikkaa loppukaalista pari desiä ohuita kaalisuikaleita, käytä jäljelle jäänyt kaali salaatteihin tai keittoon.
  2. Kuumenna rasva pannussa, mutta älä ruskista. Lisää kaalisuikaleet ja pehmitä niitä lempeällä lämmöllä noin 10 minuuttia silloin tällöin käännellen. Mausta siirapilla, suolalla ja mustapippurilla.
  3. Kaada kermaviili taikinakulhoon, lisää kuuma vesi ja sekoita hyvin. Lisää hiiva ja suola sekä puolet jauhoista. Vatkaa taikinaa voimakkaasti hyvän sitkon aikaansaamiseksi. Lisää loput jauhot sekä kypsennetyt kaalisuikaleet ja alusta pehmeäksi taikinaksi.
  4. Annostele taikina kaalinlehtien päälle. Peitä liinalla ja kohota kaksinkertaiseksi.
  5. Paista kaalisämpylöitä 200-asteisessa uunissa 15–17 minuuttia.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.