Maku

Kaalisämpylät

1 h 15 min
5
0

Kaalisämpylät

KA
MU
0
5
Piilota savojinkaalia sämpylätaikinaan ja paista sämpylät kaalinlehtien päällä! Nämä hauskat kaalisämpylät ilahduttavat varmasti.
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 1 kplkurttu- eli savoijinkaalia
  • 2 rklvoita
  • 1/2 dlsiirappia
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Sämpylätaikina

  • 2 dlkermaviiliä
  • 2 dlvettä
  • 25 ghiivaa
  • 1 tlsuolaa
  • 8 dlsämpyläjauhoja

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h

Valmista kaalisämpylät näin:

Irrota 8 isoa kaalinlehteä ja aseta ne uunipellille. Leikkaa loppukaalista pari desiä ohuita kaalisuikaleita, käytä jäljelle jäänyt kaali salaatteihin tai keittoon.

Kuumenna rasva pannussa, mutta älä ruskista. Lisää kaalisuikaleet ja pehmitä niitä lempeällä lämmöllä noin 10 minuuttia silloin tällöin käännellen. Mausta siirapilla, suolalla ja mustapippurilla.

Kaada kermaviili taikinakulhoon, lisää kuuma vesi ja sekoita hyvin. Lisää hiiva ja suola sekä puolet jauhoista. Vatkaa taikinaa voimakkaasti hyvän sitkon aikaansaamiseksi. Lisää loput jauhot sekä kypsennetyt kaalisuikaleet ja alusta pehmeäksi taikinaksi.

Annostele taikina kaalinlehtien päälle. Peitä liinalla ja kohota kaksinkertaiseksi.

Paista 200-asteisessa uunissa 15–17 minuuttia.

Nauti sämpylät lämpiminä kaalinlehtineen voin tai tuorejuuston kanssa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä