Kaalisämpylät – kaalinlehdillä paistetut lämpimäiset saavat mehevyytensä kaalisilpusta
1 h 15 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
1 h Kaalisämpylät ilahduttavat varmasti! Piilota savojinkaalia sämpylätaikinaan ja paista sämpylät kaalinlehtien päällä. Nauti sämpylät lämpiminä kaalinlehtineen voin tai tuorejuuston kanssa.
KA
MU
5
Kuvat
Julkaistu 19.10.2010

Kaalisämpylät – kaalinlehdillä paistetut lämpimäiset saavat mehevyytensä kaalisilpusta
Reseptin ainekset (8 annosta)
- 1kurttu- eli savoijinkaali
- 2 rklvoita
- ½ dlsiirappia
- ½ tlsuolaa
- ½ tlmustapippuria
Sämpylätaikina
- 2 dlkermaviiliä
- 2 dlvettä
- 25 ghiivaa
- 1 tlsuolaa
- 8 dlsämpyläjauhoja
Kaalisämpylät – ohje:
- Irrota 8 isoa kaalinlehteä ja aseta ne uunipellille. Leikkaa loppukaalista pari desiä ohuita kaalisuikaleita, käytä jäljelle jäänyt kaali salaatteihin tai keittoon.
- Kuumenna rasva pannussa, mutta älä ruskista. Lisää kaalisuikaleet ja pehmitä niitä lempeällä lämmöllä noin 10 minuuttia silloin tällöin käännellen. Mausta siirapilla, suolalla ja mustapippurilla.
- Kaada kermaviili taikinakulhoon, lisää kuuma vesi ja sekoita hyvin. Lisää hiiva ja suola sekä puolet jauhoista. Vatkaa taikinaa voimakkaasti hyvän sitkon aikaansaamiseksi. Lisää loput jauhot sekä kypsennetyt kaalisuikaleet ja alusta pehmeäksi taikinaksi.
- Annostele taikina kaalinlehtien päälle. Peitä liinalla ja kohota kaksinkertaiseksi.
- Paista kaalisämpylöitä 200-asteisessa uunissa 15–17 minuuttia.

Porkkanasämpylät – leivo sämpylät lukijamme Mikan kehutulla ohjeella
Maku

Rapeat peltisämpylät
Maku

Pinaattisämpylät muffinipellillä – yön yli kohotettu taikina takaa rapean kuoren
Kotivinkki

Soodasämpylät, joita ei tarvitse vaivata eikä kohottaa – leivo nopeasti leipää vaikka arki-illan iloksi
Kotivinkki

Ruis-kahvisämpylät
Maku

Puurosämpylät
Maku

Voisämpylät ruskistetulla voilla – maailman pehmeimmät sämpylät katoavat pelliltä hetkessä
Maku

Hunajaiset kaurasämpylät – nämä hunajavoilla valellut ihanuudet katoavat pelliltä hetkessä
Kotivinkki