Maku

Kaalisämpylät – kaalinlehdillä paistetut lämpimäiset saavat mehevyytensä kaalisilpusta

1 h 15 min
KA
MU
5
0

Kaalisämpylät ilahduttavat varmasti! Piilota savojinkaalia sämpylätaikinaan ja paista sämpylät kaalinlehtien päällä. Nauti sämpylät lämpiminä kaalinlehtineen voin tai tuorejuuston kanssa.
Tulosta
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (8 annosta)

  • 1kurttu- eli savoijinkaali
  • 2 rklvoita
  • ½ dlsiirappia
  • ½ tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria

Sämpylätaikina

  • 2 dlkermaviiliä
  • 2 dlvettä
  • 25 ghiivaa
  • 1 tlsuolaa
  • 8 dlsämpyläjauhoja

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h

Kaalisämpylät valmistuvat näin:

  1. Irrota 8 isoa kaalinlehteä ja aseta ne uunipellille. Leikkaa loppukaalista pari desiä ohuita kaalisuikaleita, käytä jäljelle jäänyt kaali salaatteihin tai keittoon.
  2. Kuumenna rasva pannussa, mutta älä ruskista. Lisää kaalisuikaleet ja pehmitä niitä lempeällä lämmöllä noin 10 minuuttia silloin tällöin käännellen. Mausta siirapilla, suolalla ja mustapippurilla.
  3. Kaada kermaviili taikinakulhoon, lisää kuuma vesi ja sekoita hyvin. Lisää hiiva ja suola sekä puolet jauhoista. Vatkaa taikinaa voimakkaasti hyvän sitkon aikaansaamiseksi. Lisää loput jauhot sekä kypsennetyt kaalisuikaleet ja alusta pehmeäksi taikinaksi.
  4. Annostele taikina kaalinlehtien päälle. Peitä liinalla ja kohota kaksinkertaiseksi.
  5. Paista 200-asteisessa uunissa 15–17 minuuttia.
MITÄ PIDIT?
5