Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Pizzapäivä, paras päivä

Sehän on kaalikiekkopizza! Ihastu pizzan veikeään versioon, jossa pohjana toimii punakaalisiivu

45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min

Kokonaisesta kaalista leikattu kiekko ajaa pizzapohjan virkaa, kun sen päälle sivelee tomaattikastiketta ja latoo sipulia, paprikaa, oliiveja ja mozzarellajuustoa.

24.9.2025
Reseptin ainekset
4 annosta
1 (noin 1½ kg)
punakaali
1
valkosipulinkynsi
4 rkl
oliiviöljyä
4 rkl
tomaattipyreetä
1 tl
oreganoa
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Lisäksi
1
paprika
1
sipuli
1 rku
basilikaa
1 dl
oliiveja
2 pkt (á 125 g)
mozzarellajuustoa
1 dl
emmentaljuustoraastetta

Kaalikiekkopizzat – ohje:

  1. Leikkaa kokonainen kaali noin 2 cm:n paksuisiksi kiekoiksi. Laita kiekot leivinpaperille uunipellille.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Yhdistä kulhossa öljy, tomaattipyree, valkosipuli ja mausteet. Sivele seos kaalikiekkojen pinnalle.
  3. Huuhtele ja suikaloi paprika. Kuori sipuli ja leikkaa renkaiksi. Hienonna basilika. Jaa paprika, sipulit, basilika ja oliivit kaalikiekoille. Valuta, kuivaa ja viipaloi mozzarellat. Lisää kaalien pinnalle.
  4. Paahda 225-asteisessa uunissa ensin 20 minuuttia ja lopuksi grillivastuksen alla 10 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut ja saanut kullanruskean värin.

Vinkki!

Tiesitkö? Kotimaisen punakaalin sesonki alkaa myöhään syksyllä, mutta kaali kestää hyvin varastointia, joten sitä on saatavilla pitkälle kevääseen. Säilytä kaali 2–4 asteessa, erillään etyleeniä tuottavista kasviksista, kuten omenoista ja tomaateista.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt