Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Makulaina pizzasta

Juustopiirakka – tyylikäs tarjottava ja täydellinen hävikkiherkku

2 h 0 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 45 min

Juustopiirakassa yhdistyvät quattro formaggi -pizzasta tutut maut. Neljän juuston piirakkaan saat käytettyä kätevästi myös juustojen jämät ja kannikat.

26.9.2025
Reseptin ainekset
8 annosta
1 (400 g)
piirakkataikina (suolainen)
Täyte
1 pallo (125 g)
mozzarellajuustoa
75 g
gruyère-, fontina- tai emmentaljuustoa
50 g
parmesaanijuustoa
50 g
gorgonzola-sinihomejuustoa
3
munaa
1 prk (200 g)
ranskankermaa
1 prk (2 dl)
ruokakermaa
¼ tl
suolaa
2–3 rkl
timjamia hienonnettuna

Juustopiirakka – ohje:

  1. Ota taikina huoneenlämpöön sulamaan noin tunti ennen valmistusta.
  2. Valuta ja raasta mozzarella karkealla raastinterällä. Raasta kovemmat juustot pienemmällä raastinterällä. Murenna gorgonzolajuusto.
  3. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää ranskankerma, kerma, juustoraasteet ja sinihomejuustomuru sekä suola ja timjami.
  4. Painele sulanut taikina piirasvuoan (Ø 24–26 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla.
  5. Tue reunat foliosuikaleilla tai laita piiraspohjan päälle leivinpaperi ja sen päälle keraamisia paistoherneitä tai vaihtoehtoisesti kuivattuja herneitä tai raakaa riisiä piirasvuoan reunaan asti. Esipaista pohjaa 200-asteisen uunin alaosassa 10 minuuttia.
  6. Ota pohja uunista ja poista foliosuikaleet tai leivinpaperi ja paistohelmet tai riisit. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle.
  7. Laita piiras takaisin uuniin ja jatka paistamista vielä noin 35 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Anna juustopiirakan jäähtyä hetki ja tarjoa.

Voit valmistaa taikinan myös itse. Suolaisen piirakkapohjan reseptin löydät tästä

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt