


Salmiakkinen viikunahillo
45 min
Juustojen ystävä ilahtuu itse keitetystä viikunahillosta. Salmiakki maustaa hillon veikeäksi. Kokeile tätä myös taatelipohhjaisena!
Reseptin ainekset
5-6 pientä lasipurkkia
400 g
kuivattuja viikunoita
5 dl
vettä
30 g
salmiakkimakeisia (Apteekki)
4 dl
hillosokeria
Salmiakkinen viikunahillo – ohje:
- Poista viikunoista kanta, halkaise ne ja kumoa kattilaan. Lisää vesi ja keitä noin 10 minuuttia. Soseuta keitos tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi.
- Hienonna salmiakit ja liuota ne pieneen tilkkaan kiehuvaa vettä. Lisää salmiakkiseos viikunasoseeseen. Sekoita tasaiseksi ja anna kiehahtaa. Massan tulee olla löysähköä. Lisää tarvittaessa vettä.
- Lisää lopuksi hillosokeri ja kiehauta seos vielä kerran.
- Lusikoi viikunahillo kuumana puhtaisiin lasipurkkeihin. Sulje ja anna jäähtyä. Säilytä hillopurkit kylmässä.
Hillon mukana lahjaksi sopii voimakas juusto, esimerkiksi sinihomejuusto tai pecorino.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat