Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Salmiakkinen viikunahillo

45 min

Juustojen ystävä ilahtuu itse keitetystä viikunahillosta. Salmiakki maustaa hillon veikeäksi. Kokeile tätä myös taatelipohhjaisena!

1.1.2010
Reseptin ainekset
5-6 pientä lasipurkkia
400 g
kuivattuja viikunoita
5 dl
vettä
30 g
salmiakkimakeisia (Apteekki)
4 dl
hillosokeria

Salmiakkinen viikunahillo – ohje:

  1. Poista viikunoista kanta, halkaise ne ja kumoa kattilaan. Lisää vesi ja keitä noin 10 minuuttia. Soseuta keitos tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi.
  2. Hienonna salmiakit ja liuota ne pieneen tilkkaan kiehuvaa vettä. Lisää salmiakkiseos viikunasoseeseen. Sekoita tasaiseksi ja anna kiehahtaa. Massan tulee olla löysähköä. Lisää tarvittaessa vettä.
  3. Lisää lopuksi hillosokeri ja kiehauta seos vielä kerran.
  4. Lusikoi viikunahillo kuumana puhtaisiin lasipurkkeihin. Sulje ja anna jäähtyä. Säilytä hillopurkit kylmässä.

Hillon mukana lahjaksi sopii voimakas juusto, esimerkiksi sinihomejuusto tai pecorino.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt