Maku

Salmiakkinen viikunahillo

45 min
{
Aktiivinen45 min
Passiivinen
Juustojen ystävä ilahtuu itse keitetystä viikunahillosta. Salmiakki maustaa hillon veikeäksi. Kokeile tätä myös taatelipohhjaisena!
GL
KA
LA
MA
MU
4.25
0
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström


Ainekset (5-6 pientä lasipurkkia)

  • 400 gkuivattuja viikunoita
  • 5 dlvettä
  • 30 gsalmiakkimakeisia (Apteekki)
  • 4 dlhillosokeria
Tulosta

Salmiakkinen viikunahillo valmistuu helposti näin:

  1. Poista viikunoista kanta, halkaise ne ja kumoa kattilaan. Lisää vesi ja keitä noin 10 minuuttia. Soseuta keitos tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi.
  2. Hienonna salmiakit ja liuota ne pieneen tilkkaan kiehuvaa vettä. Lisää salmiakkiseos viikunasoseeseen. Sekoita tasaiseksi ja anna kiehahtaa. Massan tulee olla löysähköä. Lisää tarvittaessa vettä.
  3. Lisää lopuksi hillosokeri ja kiehauta seos vielä kerran.
  4. Lusikoi viikunahillo kuumana kauniisiin purkkeihin. Sulje ja anna jäähtyä. Säilytä hillopurkit kylmässä.

Hillon mukana lahjaksi sopii voimakas juusto, esimerkiksi sinihomejuusto tai pecorino.

MITÄ PIDIT?
4.25