Salmiakkinen viikunahillo
45 min
{
Aktiivinen45 min
Passiivinen
Juustojen ystävä ilahtuu itse keitetystä viikunahillosta. Salmiakki maustaa hillon veikeäksi. Kokeile tätä myös taatelipohhjaisena!
GL
KA
LA
MA
MU
4.25

Salmiakkinen viikunahillo
Ainekset (5-6 pientä lasipurkkia)
- 400 gkuivattuja viikunoita
- 5 dlvettä
- 30 gsalmiakkimakeisia (Apteekki)
- 4 dlhillosokeria
Salmiakkinen viikunahillo valmistuu helposti näin:
- Poista viikunoista kanta, halkaise ne ja kumoa kattilaan. Lisää vesi ja keitä noin 10 minuuttia. Soseuta keitos tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi.
- Hienonna salmiakit ja liuota ne pieneen tilkkaan kiehuvaa vettä. Lisää salmiakkiseos viikunasoseeseen. Sekoita tasaiseksi ja anna kiehahtaa. Massan tulee olla löysähköä. Lisää tarvittaessa vettä.
- Lisää lopuksi hillosokeri ja kiehauta seos vielä kerran.
- Lusikoi viikunahillo kuumana kauniisiin purkkeihin. Sulje ja anna jäähtyä. Säilytä hillopurkit kylmässä.
Hillon mukana lahjaksi sopii voimakas juusto, esimerkiksi sinihomejuusto tai pecorino.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
4.25