0(0)
Rakastettu herkku jättikoossa! Joulutorttupiirakka valmistuu helposti valmistaikinasta, luumutäytteestä ja minikokoisista tähtitortuista
Kasvis
40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min
Joulutorttupiirakka valmistuu vaivattomasti – lehtitaikinalevyistä kootaan pohja, jonka päälle ladotaan purkillinen luumuhilloa ja pikkuisia tähtitorttuja. Kokonaiset mantelit ja tomusokeri viimeistelevät herkun tarjottavaksi.
19.11.2020
 |
Meillä kotona
Reseptin ainekset
2 piirakkaa
1 pktlehtitaikinalevyjä (8 kpl / 500 g)
300 gluumuhilloa tai muuta hilloa
1kananmuna (voiteluun)
12mantelia
Koristeeksi
tomusokeria

Joulutorttupiirakka – ohje:

  1. Levitä 6 kpl sulaneita lehtitaikinalevyjä leivinpaperin päälle. Valmista kaksi pohjaa yhdistämällä kolme levyä keskenään. Levitä saumoihin hieman vettä ja painele ne kevyesti haarukalla yhteen.
  2. Leikkaa levyjen reunoihin noin 1 cm kaistale (tämä nousee uunissa ja muodostaa reunan). Levitä hillo levyjen keskelle leikattuun saumaan asti.
  3. Leikkaa loput kaksi lehtitaikinalevyä kahdeksaan osaan ja tee niistä pieniä joulutorttuja. Nosta minitortut hillon päälle. Paina jokaisen keskelle vielä yksi manteli.
  4. Voitele piirakan reunat ja minijoulutortut. Paista joulutorttupiirakkaa 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Ripottele jäähtyneiden piirakoiden päälle tomusokeria ja leikkaa ne halutessasi annospaloiksi.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.