


Rakastettu herkku jättikoossa! Joulutorttupiirakka valmistuu helposti valmistaikinasta, luumutäytteestä ja minikokoisista tähtitortuista
40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min
Joulutorttupiirakka valmistuu vaivattomasti – lehtitaikinalevyistä kootaan pohja, jonka päälle ladotaan purkillinen luumuhilloa ja pikkuisia tähtitorttuja. Kokonaiset mantelit ja tomusokeri viimeistelevät herkun tarjottavaksi.
Reseptin ainekset
2 piirakkaa
1 pkt
lehtitaikinalevyjä (8 kpl / 500 g)
300 g
luumuhilloa tai muuta hilloa
1
kananmuna (voiteluun)
12
mantelia
Koristeeksi
tomusokeria
Joulutorttupiirakka – ohje:
- Levitä 6 kpl sulaneita lehtitaikinalevyjä leivinpaperin päälle. Valmista kaksi pohjaa yhdistämällä kolme levyä keskenään. Levitä saumoihin hieman vettä ja painele ne kevyesti haarukalla yhteen.
- Leikkaa levyjen reunoihin noin 1 cm kaistale (tämä nousee uunissa ja muodostaa reunan). Levitä hillo levyjen keskelle leikattuun saumaan asti.
- Leikkaa loput kaksi lehtitaikinalevyä kahdeksaan osaan ja tee niistä pieniä joulutorttuja. Nosta minitortut hillon päälle. Paina jokaisen keskelle vielä yksi manteli.
- Voitele piirakan reunat ja minijoulutortut. Paista joulutorttupiirakkaa 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Ripottele jäähtyneiden piirakoiden päälle tomusokeria ja leikkaa ne halutessasi annospaloiksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat