Rakastettu herkku jättikoossa! Joulutorttupiirakka valmistuu helposti valmistaikinasta, luumutäytteestä ja minikokoisista tähtitortuista

40 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
20 min
Joulutorttupiirakka valmistuu vaivattomasti – lehtitaikinalevyistä kootaan pohja, jonka päälle ladotaan purkillinen luumuhilloa ja pikkuisia tähtitorttuja. Kokonaiset mantelit ja tomusokeri viimeistelevät herkun tarjottavaksi.
KA
0
0
Julkaistu: 19.11.2020


Ainekset (2 piirakkaa)

  • 1 pktlehtitaikinalevyjä (8 kpl / 500 g)
  • 300 gluumuhilloa tai muuta hilloa
  • 1kananmuna (voiteluun)
  • 12mantelia

Koristeeksi

  • tomusokeria
Tulosta

Joulutorttupiirakka leivotaan näin:

  1. Levitä 6 kpl sulaneita lehtitaikinalevyjä leivinpaperin päälle. Valmista kaksi pohjaa yhdistämällä kolme levyä keskenään. Levitä saumoihin hieman vettä ja painele ne kevyesti haarukalla yhteen.
  2. Leikkaa levyjen reunoihin noin 1 cm kaistale (tämä nousee uunissa ja muodostaa reunan). Levitä hillo levyjen keskelle leikattuun saumaan asti.
  3. Leikkaa loput kaksi lehtitaikinalevyä kahdeksaan osaan ja tee niistä pieniä joulutorttuja. Nosta minitortut hillon päälle. Paina jokaisen keskelle vielä yksi manteli.
  4. Voitele piirakan reunat ja minijoulutortut. Paista joulutorttupiirakkaa 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Ripottele jäähtyneiden piirakoiden päälle tomusokeria ja leikkaa ne halutessasi annospaloiksi.

MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »