Rakastettu herkku jättikoossa! Joulutorttupiirakka valmistuu helposti valmistaikinasta, luumutäytteestä ja minikokoisista tähtitortuista
40 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
20 minJoulutorttupiirakka valmistuu vaivattomasti – lehtitaikinalevyistä kootaan pohja, jonka päälle ladotaan purkillinen luumuhilloa ja pikkuisia tähtitorttuja. Kokonaiset mantelit ja tomusokeri viimeistelevät herkun tarjottavaksi.
KA
0
Kuvat
Julkaistu 19.11.2020

Rakastettu herkku jättikoossa! Joulutorttupiirakka valmistuu helposti valmistaikinasta, luumutäytteestä ja minikokoisista tähtitortuista
Reseptin ainekset (2 piirakkaa)
- 1 pktlehtitaikinalevyjä (8 kpl / 500 g)
- 300 gluumuhilloa tai muuta hilloa
- 1kananmuna (voiteluun)
- 12mantelia
Koristeeksi
- tomusokeria
Joulutorttupiirakka – ohje:
- Levitä 6 kpl sulaneita lehtitaikinalevyjä leivinpaperin päälle. Valmista kaksi pohjaa yhdistämällä kolme levyä keskenään. Levitä saumoihin hieman vettä ja painele ne kevyesti haarukalla yhteen.
- Leikkaa levyjen reunoihin noin 1 cm kaistale (tämä nousee uunissa ja muodostaa reunan). Levitä hillo levyjen keskelle leikattuun saumaan asti.
- Leikkaa loput kaksi lehtitaikinalevyä kahdeksaan osaan ja tee niistä pieniä joulutorttuja. Nosta minitortut hillon päälle. Paina jokaisen keskelle vielä yksi manteli.
- Voitele piirakan reunat ja minijoulutortut. Paista joulutorttupiirakkaa 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Ripottele jäähtyneiden piirakoiden päälle tomusokeria ja leikkaa ne halutessasi annospaloiksi.

Levyjoulutorttu – tässä joulutortussa on taatusti tarpeeksi täytettä!
Maku

Joulutorttukranssi – leivo joulun suosikkileivonnainen näyttäväksi kranssiksi
Maku

Kukkatortut – täydellinen torttumalli takaa, että saat hilloa jokaisella suupalalla
Maku

Joulun suosikkileivonnainen saa uuden muodon – tässä tulee joulutorttukuusi!
Maku

Kierretortut – joulutortut rullataan nyt kierteiksi ja täytetään trendikkäällä cookie butterilla
Maku

Nyhtötähtitorttu – yhdestä jättijoulutortusta riittää jaettavaa isollekin porukalle
Maku

Kuusia, paketteja ja enkeleitä! 8 hauskaa tapaa joulutorttujen taitteluun

Piparitortut – kaksi ihanaa jouluherkkua yhdellä puraisulla
Maku