Maku

Joulupöydän yllättäjä! Kurpitsalaatikko, joka kruunataan vaahterasiirappisella pähkinämurulla

1 h 40 min
4.33
1

Joulupöydän yllättäjä! Kurpitsalaatikko, joka kruunataan vaahterasiirappisella pähkinämurulla

GL
KA
LA
MA
MU
VE
1
4.33
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos
Perinteisten joululaatikoiden haastaja tulee tässä. Myskikurpitsasta valmistettu kurpitsalaatikko maustetaan joulumaustein ja viimeistellään rapealla mysli-pähkinämurulla.

Ainekset (8 annosta)

  • 1 ½ kgmyskikurpitsaa
  • 1 ½ dlkaurakermaa
  • 2 rklvaahterasiirappia
  • 2 rklöljyä (pähkinä- tai kurpitsaöljyä)
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlkanelia
  • ½ tlmuskottipähkinää
  • ½ tljauhettua neilikkaa

Rapea pähkinämuru

  • 4 dlgluteenitonta mysliä (esim. Finax hedelmämysli)
  • 2 dlpähkinärouhetta (pekaani- tai saksanpähkinä)
  • 1 dlrypsiöljyä
  • ½ dlvaahterasiirappia
  • ½ tlsuolaa

Vuokaan

  • 1 rklrypsiöljyä

Tee näin

1 h 40 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 10 min

Halkaise myskikurpitsa. Poista siemenet ja paloittele kurpitsa lohkoiksi. Kuori lohkot.

Keitä kurpitsalohkot suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, 20–25 minuuttia.

Valuta kurpitsalohkot.

Soseuta kurpitsa sauvasekoittimella. Sekoita siihen kaurakerma, vaahterasiirappi, öljy, suola, kaneli, muskottipähkinä ja neilikka.

Kaada kurpitsasose uunivuokaan.

Yhdistä kulhossa pähkinämurun ainekset. Ripottele seos kurpitsalaatikon päälle.

Paista kurpitsalaatikkoa 200-asteisen uunin keskitasolla 30–40 minuuttia tai kunnes kurpitsalaatikon murupinta saa kauniin värin.

Anna kurpitsalaatikon vetäytyä hetki ennen tarjoamista. Voit valmistaa kurpitsalaatikon edellisenä päivänä ja lämmittää sen miedolla teholla.

MITÄ PIDIT?
4.33