Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kurpitsalaatikko – joulupöydän yllättäjä, joka kruunataan vaahterasiirappisella pähkinämurulla

1 h 40 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 10 min

Kurpitsalaatikko on joulupöydän uusi tulokas ja perinteisten joululaatikoiden haastaja! Myskikurpitsasta valmistettu kurpitsalaatikko maustetaan joulumaustein ja viimeistellään rapealla mysli-pähkinämurulla.

4.12.2017
Reseptin ainekset
8 annosta
Kurpitsalaatikko
1 ½ kg
myskikurpitsaa
1 ½ dl
kaurakermaa
2 rkl
vaahterasiirappia
2 rkl
öljyä (pähkinä- tai kurpitsaöljyä)
1 tl
suolaa
1 tl
kanelia
½ tl
muskottipähkinää
½ tl
jauhettua neilikkaa
Rapea pähkinämuru
4 dl
gluteenitonta mysliä (esim. Finax hedelmämysli)
2 dl
pähkinärouhetta (pekaani- tai saksanpähkinä)
1 dl
rypsiöljyä
½ dl
vaahterasiirappia
½ tl
suolaa
Vuokaan
1 rkl
rypsiöljyä

Kurpitsalaatikko – ohje:

  1. Halkaise myskikurpitsa. Poista siemenet ja paloittele kurpitsa lohkoiksi. Kuori lohkot.
  2. Keitä kurpitsalohkot suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, 20–25 minuuttia.
  3. Valuta kurpitsalohkot.
  4. Soseuta kurpitsa sauvasekoittimella. Sekoita siihen kaurakerma, vaahterasiirappi, öljy, suola, kaneli, muskottipähkinä ja neilikka.
  5. Kaada kurpitsasose uunivuokaan.
  6. Yhdistä kulhossa pähkinämurun ainekset. Ripottele seos kurpitsalaatikon päälle.
  7. Paista kurpitsalaatikkoa 200-asteisen uunin keskitasolla 30–40 minuuttia tai kunnes kurpitsalaatikon murupinta saa kauniin värin.
  8. Anna kurpitsalaatikon vetäytyä hetki ennen tarjoamista. Voit valmistaa kurpitsalaatikon edellisenä päivänä ja lämmittää sen miedolla teholla.

Vinkki!

Kurkkaa myös huippuherkullisen bataattilaatikon resepti!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt