4,2(11)
Kurpitsalaatikko – joulupöydän yllättäjä, joka kruunataan vaahterasiirappisella pähkinämurulla
Gluteeniton
Kasvis
Laktoositon
Maidoton
Munaton
Vegaaninen
1 h 40 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 10 min
Kurpitsalaatikko on joulupöydän uusi tulokas ja perinteisten joululaatikoiden haastaja! Myskikurpitsasta valmistettu kurpitsalaatikko maustetaan joulumaustein ja viimeistellään rapealla mysli-pähkinämurulla.
4.12.2017
 |
Maku
Reseptin ainekset
8 annosta
Kurpitsalaatikko
1 ½ kgmyskikurpitsaa
1 ½ dlkaurakermaa
2 rklvaahterasiirappia
2 rklöljyä (pähkinä- tai kurpitsaöljyä)
1 tlsuolaa
1 tlkanelia
½ tlmuskottipähkinää
½ tljauhettua neilikkaa
Rapea pähkinämuru
4 dlgluteenitonta mysliä (esim. Finax hedelmämysli)
2 dlpähkinärouhetta (pekaani- tai saksanpähkinä)
1 dlrypsiöljyä
½ dlvaahterasiirappia
½ tlsuolaa
Vuokaan
1 rklrypsiöljyä

Kurpitsalaatikko – ohje:

  1. Halkaise myskikurpitsa. Poista siemenet ja paloittele kurpitsa lohkoiksi. Kuori lohkot.
  2. Keitä kurpitsalohkot suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, 20–25 minuuttia.
  3. Valuta kurpitsalohkot.
  4. Soseuta kurpitsa sauvasekoittimella. Sekoita siihen kaurakerma, vaahterasiirappi, öljy, suola, kaneli, muskottipähkinä ja neilikka.
  5. Kaada kurpitsasose uunivuokaan.
  6. Yhdistä kulhossa pähkinämurun ainekset. Ripottele seos kurpitsalaatikon päälle.
  7. Paista kurpitsalaatikkoa 200-asteisen uunin keskitasolla 30–40 minuuttia tai kunnes kurpitsalaatikon murupinta saa kauniin värin.
  8. Anna kurpitsalaatikon vetäytyä hetki ennen tarjoamista. Voit valmistaa kurpitsalaatikon edellisenä päivänä ja lämmittää sen miedolla teholla.

Vinkki!

Kurkkaa myös huippuherkullisen bataattilaatikon resepti!

1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.