Kurpitsalaatikko – joulupöydän yllättäjä, joka kruunataan vaahterasiirappisella pähkinämurulla
1 h 40 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
1 h 10 minKurpitsalaatikko on joulupöydän uusi tulokas ja perinteisten joululaatikoiden haastaja! Myskikurpitsasta valmistettu kurpitsalaatikko maustetaan joulumaustein ja viimeistellään rapealla mysli-pähkinämurulla.
GL
KA
LA
MA
MU
VE
4.2
Kuvat
Julkaistu 4.12.2017

Kurpitsalaatikko – joulupöydän yllättäjä, joka kruunataan vaahterasiirappisella pähkinämurulla
Reseptin ainekset (8 annosta)
Kurpitsalaatikko
- 1 ½ kgmyskikurpitsaa
- 1 ½ dlkaurakermaa
- 2 rklvaahterasiirappia
- 2 rklöljyä (pähkinä- tai kurpitsaöljyä)
- 1 tlsuolaa
- 1 tlkanelia
- ½ tlmuskottipähkinää
- ½ tljauhettua neilikkaa
Rapea pähkinämuru
- 4 dlgluteenitonta mysliä (esim. Finax hedelmämysli)
- 2 dlpähkinärouhetta (pekaani- tai saksanpähkinä)
- 1 dlrypsiöljyä
- ½ dlvaahterasiirappia
- ½ tlsuolaa
Vuokaan
- 1 rklrypsiöljyä
Kurpitsalaatikko – ohje:
- Halkaise myskikurpitsa. Poista siemenet ja paloittele kurpitsa lohkoiksi. Kuori lohkot.
- Keitä kurpitsalohkot suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, 20–25 minuuttia.
- Valuta kurpitsalohkot.
- Soseuta kurpitsa sauvasekoittimella. Sekoita siihen kaurakerma, vaahterasiirappi, öljy, suola, kaneli, muskottipähkinä ja neilikka.
- Kaada kurpitsasose uunivuokaan.
- Yhdistä kulhossa pähkinämurun ainekset. Ripottele seos kurpitsalaatikon päälle.
- Paista kurpitsalaatikkoa 200-asteisen uunin keskitasolla 30–40 minuuttia tai kunnes kurpitsalaatikon murupinta saa kauniin värin.
- Anna kurpitsalaatikon vetäytyä hetki ennen tarjoamista. Voit valmistaa kurpitsalaatikon edellisenä päivänä ja lämmittää sen miedolla teholla.
Vinkki!
Kurkkaa myös huippuherkullisen bataattilaatikon resepti!