


Kurpitsalaatikko – joulupöydän yllättäjä, joka kruunataan vaahterasiirappisella pähkinämurulla
1 h 40 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 10 min
Kurpitsalaatikko on joulupöydän uusi tulokas ja perinteisten joululaatikoiden haastaja! Myskikurpitsasta valmistettu kurpitsalaatikko maustetaan joulumaustein ja viimeistellään rapealla mysli-pähkinämurulla.
Reseptin ainekset
8 annosta
Kurpitsalaatikko
1 ½ kg
myskikurpitsaa
1 ½ dl
kaurakermaa
2 rkl
vaahterasiirappia
2 rkl
öljyä (pähkinä- tai kurpitsaöljyä)
1 tl
suolaa
1 tl
kanelia
½ tl
muskottipähkinää
½ tl
jauhettua neilikkaa
Rapea pähkinämuru
4 dl
gluteenitonta mysliä (esim. Finax hedelmämysli)
2 dl
pähkinärouhetta (pekaani- tai saksanpähkinä)
1 dl
rypsiöljyä
½ dl
vaahterasiirappia
½ tl
suolaa
Vuokaan
1 rkl
rypsiöljyä
Kurpitsalaatikko – ohje:
- Halkaise myskikurpitsa. Poista siemenet ja paloittele kurpitsa lohkoiksi. Kuori lohkot.
- Keitä kurpitsalohkot suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, 20–25 minuuttia.
- Valuta kurpitsalohkot.
- Soseuta kurpitsa sauvasekoittimella. Sekoita siihen kaurakerma, vaahterasiirappi, öljy, suola, kaneli, muskottipähkinä ja neilikka.
- Kaada kurpitsasose uunivuokaan.
- Yhdistä kulhossa pähkinämurun ainekset. Ripottele seos kurpitsalaatikon päälle.
- Paista kurpitsalaatikkoa 200-asteisen uunin keskitasolla 30–40 minuuttia tai kunnes kurpitsalaatikon murupinta saa kauniin värin.
- Anna kurpitsalaatikon vetäytyä hetki ennen tarjoamista. Voit valmistaa kurpitsalaatikon edellisenä päivänä ja lämmittää sen miedolla teholla.
Vinkki!
Kurkkaa myös huippuherkullisen bataattilaatikon resepti!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat