Perinteiset joulupiparit
13 h 30 min
{
Aktiivinen
1 h 30 minPassiivinen
12 h Perinteiset joulupiparit valmistuvat klassikkoreseptillä. Kauli taikina tarpeeksi ohueksi, jotta saat ihana rapsakoita pipareita!
KA
4.4
Julkaistu 8.1.2006

Perinteiset joulupiparit
Reseptin ainekset (100 kpl)
Perinteiset joulupiparit
- 2 dlsiirappia
- 1 rklkanelia
- 2 tlinkivääriä
- 1 tlneilikkaa
- 1/2 tlmaustepippuria
- 1 tlkardemummaa
- 200 gvoita
- 3 dlsokeria
- 1 kplmunaa
- 2 dlkuohukermaa
- 1 rklruokasoodaa
- 11 dlvehnäjauhoja
Perinteiset piparit – ohje:
- Kiehauta siirappi ja mausteet kattilassa. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna vatkaten. Sekoita keskenään jäähtynyt siirappi-mausteseos, voi-sokeri-munavaahto, kerma ja jauho-soodaseos. Anna taikinan maustua ja kovettua jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Jaa taikina muutamaan palaan. Kauli ne yksitellen jauhotetulla alustalla levyksi. Ota levystä muotilla piparkakkuja. Nosta ne lastalla leivinpaperille pellille.
- Paista 200 asteessa noin 5 minuuttia. Anna piparien jäähtyä. Säilytä ne kannellisessa purkissa. Voit myös pakastaa piparit.
Vinkki!
Koristele piparit halutessasi sokerivesikuorrutteella (2 dl tomusokeria/ 1 1/2 rkl vettä tai sitruunamehua). Sokerikuorrutteen värjäämiseen tarvittavia karamellivärejä saat hyvin varustetuista marketeista tai apteekeista. Käytä nestemäistä väriä tai sekoita hiven jauhemaista väriä nesteen joukkoon. Anna kuorrutteen kovettua rauhassa.