Maku

Perinteiset joulupiparit

13 h 30 min
4.53
3

Perinteiset joulupiparit valmistuvat klassikkoreseptillä. Kauli taikina tarpeeksi ohueksi, jotta saat ihana rapsakoita pipareita!
Tulosta
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto

Ainekset (100 kpl)

Perinteiset joulupiparit

  • 2 dlsiirappia
  • 1 rklkanelia
  • 2 tlinkivääriä
  • 1 tlneilikkaa
  • 1/2 tlmaustepippuria
  • 1 tlkardemummaa
  • 200 gvoita
  • 3 dlsokeria
  • 1 kplmunaa
  • 2 dlkuohukermaa
  • 1 rklruokasoodaa
  • 11 dlvehnäjauhoja

Tee näin

13 h 30 min
{
AKTIIVINEN1 h 30 min
PASSIIVINEN12 h

Perinteiset piparit valmistuvat näin:

  1. Kiehauta siirappi ja mausteet kattilassa. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna vatkaten. Sekoita keskenään jäähtynyt siirappi-mausteseos, voi-sokeri-munavaahto, kerma ja jauho-soodaseos. Anna taikinan maustua ja kovettua jääkaapissa seuraavaan päivään.
  2. Jaa taikina muutamaan palaan. Kauli ne yksitellen jauhotetulla alustalla levyksi. Ota levystä muotilla piparkakkuja. Nosta ne lastalla leivinpaperille pellille.
  3. Paista 200 asteessa noin 5 minuuttia. Anna piparien jäähtyä. Säilytä ne kannellisessa purkissa. Voit myös pakastaa piparit.

Vinkki!

Koristele piparit halutessasi sokerivesikuorrutteella (2 dl tomusokeria/ 1 1/2 rkl vettä tai sitruunamehua). Sokerikuorrutteen värjäämiseen tarvittavia karamellivärejä saat hyvin varustetuista marketeista tai apteekeista. Käytä nestemäistä väriä tai sekoita hiven jauhemaista väriä nesteen joukkoon. Anna kuorrutteen kovettua rauhassa.

MITÄ PIDIT?
4.53