Maku

Joulupiparit

13 h 30 min
4.5
3

Joulupiparit

Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (100 kpl)

  • 2 dlsiirappia
  • 1 rklkanelia
  • 2 tlinkivääriä
  • 1 tlneilikkaa
  • 1/2 tlmaustepippuria
  • 1 tlkardemummaa
  • 200 gvoita
  • 3 dlsokeria
  • 1 kplmunaa
  • 2 dlkuohukermaa
  • 1 rklruokasoodaa
  • 11 dlvehnäjauhoja

Tee näin

13 h 30 min
{
AKTIIVINEN1 h 30 min
PASSIIVINEN12 h

Kiehauta siirappi ja mausteet kattilassa. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna vatkaten. Sekoita keskenään jäähtynyt siirappi-mausteseos, voi-sokeri-munavaahto, kerma ja jauho-soodaseos. Anna taikinan maustua ja kovettua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Jaa taikina muutamaan palaan. Kauli ne yksitellen jauhotetulla alustalla levyksi. Ota levystä muotilla piparkakkuja. Nosta ne lastalla leivinpaperille pellille.

Paista 200 asteessa noin 5 minuuttia. Anna joulupiparien jäähtyä. Säilytä ne kannellisessa purkissa. Voit myös pakastaa joulupiparit.

•Koristele piparit halutessasi sokerivesikuorrutteella (2 dl tomusokeria/ 1 1/2 rkl vettä tai sitruunamehua). Sokerikuorrutteen värjäämiseen tarvittavia karamellivärejä saat hyvin varustetuista marketeista tai apteekeista. Käytä nestemäistä väriä tai sekoita hiven jauhemaista väriä nesteen joukkoon. Anna kuorrutteen kovettua rauhassa.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä