


Perinteiset joulupiparit
13 h 30 min
{
Aktiivinen 1 h 30 min
Passiivinen 12 h 0 min
Perinteiset joulupiparit valmistuvat klassikkoreseptillä. Kauli taikina tarpeeksi ohueksi, jotta saat ihana rapsakoita pipareita!
Reseptin ainekset
100 kpl
Perinteiset joulupiparit
2 dl
siirappia
1 rkl
kanelia
2 tl
inkivääriä
1 tl
neilikkaa
1/2 tl
maustepippuria
1 tl
kardemummaa
200 g
voita
3 dl
sokeria
1 kpl
munaa
2 dl
kuohukermaa
1 rkl
ruokasoodaa
11 dl
vehnäjauhoja
Perinteiset piparit – ohje:
- Kiehauta siirappi ja mausteet kattilassa. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna vatkaten. Sekoita keskenään jäähtynyt siirappi-mausteseos, voi-sokeri-munavaahto, kerma ja jauho-soodaseos. Anna taikinan maustua ja kovettua jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Jaa taikina muutamaan palaan. Kauli ne yksitellen jauhotetulla alustalla levyksi. Ota levystä muotilla piparkakkuja. Nosta ne lastalla leivinpaperille pellille.
- Paista 200 asteessa noin 5 minuuttia. Anna piparien jäähtyä. Säilytä ne kannellisessa purkissa. Voit myös pakastaa piparit.
Vinkki!
Koristele piparit halutessasi sokerivesikuorrutteella (2 dl tomusokeria/ 1 1/2 rkl vettä tai sitruunamehua). Sokerikuorrutteen värjäämiseen tarvittavia karamellivärejä saat hyvin varustetuista marketeista tai apteekeista. Käytä nestemäistä väriä tai sekoita hiven jauhemaista väriä nesteen joukkoon. Anna kuorrutteen kovettua rauhassa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat