Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Jouluinen suklaa-pähkinäjuustokakku – leivo Nutellalta maistuva herkku talven suurimman juhlan kunniaksi

3 h 35 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 3 h 10 min

Jouluinen suklaa-pähkinäjuustokakku on sinun juttusi, jos rakastat suklaan ja pähkinöiden yhdistelmää sekä Nutellaa! Kakun päälle voi tehdä hauskan viestin leikkaamalla leivinpaperista sabluunat ja siivilöimällä sanat kaakaojauheella.

16.12.2019
Reseptin ainekset
16 palaa
100 g
tummaa suklaata
75 g
voita
1 dl
sokeria
1
kananmuna
1¼ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1½ dl
pähkinöitä rouhittuna
Täyte
4
liivatelehteä
400 g
maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
2 dl
suklaa-pähkinälevitettä (Nutella)
2 dl
kuohukermaa
2 rkl
kiehuvaa vettä
Koristeluun
pähkinöitä
kaakaojauhetta

Jouluinen suklaa-pähkinäjuustokakku – ohje:

  1. Sulata suklaa ja voi samassa kulhossa mikrossa tai kattilassa vesihauteessa. Vatkaa sokeri ja muna vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe ja rouhitut pähkinät jauhoihin. Sekoita aineet keskenään tasaiseksi taikinaksi. Pingota leivinpaperi neliönmallisen tai pyöreän irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle. Levitä taikina vuokaan tasaiseksi kerrokseksi. Paista 200-asteisessa uunissa 10–12 min. Pohja saa jäädä keskeltä pehmeäksi. Anna pohjan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  2. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sekoita kulhossa tuorejuusto ja suklaa-pähkinälevite. Vatkaa kerma vaahdoksi. Puristele liivatteet kylmästä vedestä ja laita ne kiehuvaan vesitilkkaan. Kaada liivateliemi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen tuorejuusto-nutellaseokseen. Kääntele lopuksi kermavaahto joukkoon. Lusikoi täyte jäähtyneen kakkupohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.
  3. Irrota kakku vuoasta veistä apuna käyttäen. Koristele pinta pähkinöillä ja siivilöidyllä kaakaojauheella.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt