Kotivinkki

Jouluinen suklaa-pähkinäjuustokakku – leivo Nutellalta maistuva herkku talven suurimman juhlan kunniaksi

3 h 35 min
{
Aktiivinen25 min
Passiivinen3 h 10 min
Jouluinen suklaa-pähkinäjuustokakku on sinun juttusi, jos rakastat suklaan ja pähkinöiden yhdistelmää sekä Nutellaa! Kakun päälle voi tehdä hauskan viestin leikkaamalla leivinpaperista sabluunat ja siivilöimällä sanat kaakaojauheella.
0
0
Kuvat Antti Vettenranta


Ainekset (16 palaa)

  • 100 gtummaa suklaata
  • 75 gvoita
  • 1 dlsokeria
  • 1kananmuna
  • 1¼ dl vehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1½ dlpähkinöitä rouhittuna

Täyte

  • 4liivatelehteä
  • 400 gmaustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
  • 2 dlsuklaa-pähkinälevitettä (Nutella)
  • 2 dlkuohukermaa
  • 2 rklkiehuvaa vettä

Koristeluun

  • pähkinöitä
  • kaakaojauhetta
Tulosta

Jouluinen suklaa-pähkinäjuustokakku valmistetaan näin:

  1. Sulata suklaa ja voi samassa kulhossa mikrossa tai kattilassa vesihauteessa. Vatkaa sokeri ja muna vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe ja rouhitut pähkinät jauhoihin. Sekoita aineet keskenään tasaiseksi taikinaksi. Pingota leivinpaperi neliönmallisen tai pyöreän irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle. Levitä taikina vuokaan tasaiseksi kerrokseksi. Paista 200-asteisessa uunissa 10–12 min. Pohja saa jäädä keskeltä pehmeäksi. Anna pohjan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  2. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sekoita kulhossa tuorejuusto ja suklaa-pähkinälevite. Vatkaa kerma vaahdoksi. Puristele liivatteet kylmästä vedestä ja laita ne kiehuvaan vesitilkkaan. Kaada liivateliemi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen tuorejuusto-nutellaseokseen. Kääntele lopuksi kermavaahto joukkoon. Lusikoi täyte jäähtyneen kakkupohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.
  3. Irrota kakku vuoasta veistä apuna käyttäen. Koristele pinta pähkinöillä ja siivilöidyllä kaakaojauheella.
MITÄ PIDIT?
0