Unelmien Talo&Koti

Jouluinen tiikerikakku – nostalginen herkku joulupyhien kahvihetkiin

{
Aktiivinen
Passiivinen
Jouluinen tiikerikakku on helppo, mutta herkullinen kuivakakku juhlapyhien kahvitteluun. Maku tuo lukijamme Paulan mieleen lapsuuden joulut, sillä mummilan joulupöydässä oli aina jälkiruoaksi tiikerikakkua. Koristelu on teeman mukainen.
KA
3.92
0
Kuvat Johanna Lehtinen


Ainekset

Jouluinen tiikerikakku

  • 200 gvoita
  • 2 dlsokeria
  • 3munaa
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 dlkevytkermaa
  • 2 rklkaakaojauhetta

Koristeluun

  • 100 gvalkoista leivontasuklaata
  • 2 tlpehmeitä hopeapalloja
Tulosta

Jouluinen tiikerikakku leivotaan näin:

  1. Voitele ja korppujauhota rengasvuoka. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen ja vatkaa hyvin.
  2. Yhdistä muut kuivat aineet kaakaojauhetta lukuun ottamatta. Lisää kakkutaikinaan vuorotellen jauhoseosta (siivilän läpi) ja kermaa.
  3. Ota kolmasosa kakkutaikinasta erilleen toiseen kulhoon. Siivilöi kaakaojauhe joukkoon.
  4. Kaada puolet vaaleasta kakkutaikinasta voideltuun vuokaan. Lusikoi väliin tumma taikina. Lisää päälle loput vaaleasta taikinasta. Pyörittele haarukkaa taikinassa siellä täällä. Näin saat kakkuun kauniit raidat.
  5. Paista kakkua 175 asteessa noin 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetki, ennen kuin kumoat sen tarjoilulautaselle.
  6. Sulata suklaa ja kaada suklaasulaa ronskisti kakun päälle. Ripota hopeapalloja tiikerikakun pinnalle.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen tiikerikakun resepti!

MITÄ PIDIT?
3.92