Kotivinkki

Jouluinen tiikerikakku

0
0

Jouluinen tiikerikakku

Teksti Kotivinkki
Kuvat Kristiina Hemminki
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 200 gvoita
  • 2 dlsokeria
  • 3kananmunaa
  • 2½ dlvehnäjauhoja
  • 1 dlperunajauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 3 tlvaniljasokeria
  • 3 rklkaakaojauhetta
  • ½ dlmaitoa
  • rasvaa vuoan voiteluun
  • korppujauhoja vuoan jauhottamiseen

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi.

2. Lisää kanamunat vaahtoon yksitellen, koko ajan vatkaten.

3. Sekoita vehnäjauhoihin perunajauhot, leivinjauhe ja vanilja- sokeri. Lisää jauhoseos taikinaan varovasti sekoittaen.

4. Ota kolmasosa taikinasta erilleen toiseen astiaan. Sekoita tämän taikinan joukkoon kaakaojauhe ja maito.

5. Voitele ja korppujauhota vuoka. Laita puolet vaaleasta taikinasta vuoan pohjalle, sitten tumma taikina ja päälle loput vaaleasta taikinasta.

6. Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 45–50 minuuttia. Koeta kakun kypsyyttä cocktailtikulla – jos tikku jää kosteaksi, jatka vielä kypsentämistä. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassaan, ennen kuin kumoat sen.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä