Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Jouluinen tiikerikakku – nostalginen herkku joulupyhien kahvihetkiin

Jouluinen tiikerikakku on helppo, mutta herkullinen kuivakakku juhlapyhien kahvitteluun. Maku tuo lukijamme Paulan mieleen lapsuuden joulut, sillä mummilan joulupöydässä oli aina jälkiruoaksi tiikerikakkua. Koristelu on teeman mukainen.

9.12.2019
Reseptin ainekset
Jouluinen tiikerikakku
200 g
voita
2 dl
sokeria
3
munaa
4 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
1 dl
kevytkermaa
2 rkl
kaakaojauhetta
Koristeluun
100 g
valkoista leivontasuklaata
2 tl
pehmeitä hopeapalloja

Jouluinen tiikerikakku – ohje:

  1. Voitele ja korppujauhota rengasvuoka. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen ja vatkaa hyvin.
  2. Yhdistä muut kuivat aineet kaakaojauhetta lukuun ottamatta. Lisää kakkutaikinaan vuorotellen jauhoseosta (siivilän läpi) ja kermaa.
  3. Ota kolmasosa kakkutaikinasta erilleen toiseen kulhoon. Siivilöi kaakaojauhe joukkoon.
  4. Kaada puolet vaaleasta kakkutaikinasta voideltuun vuokaan. Lusikoi väliin tumma taikina. Lisää päälle loput vaaleasta taikinasta. Pyörittele haarukkaa taikinassa siellä täällä. Näin saat kakkuun kauniit raidat.
  5. Paista kakkua 175 asteessa noin 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetki, ennen kuin kumoat sen tarjoilulautaselle.
  6. Sulata suklaa ja kaada suklaasulaa ronskisti kakun päälle. Ripota hopeapalloja tiikerikakun pinnalle.

Vinkki!

Kurkkaa myös ikisuosittu perinteisen tiikerikakun ohje!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt